אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הצעת התעשיינים והיבואנים לאוצר: להפחית את מס החברות מ-23% ל-20%                    צילום: יוסי אלוני

פרסום ראשון

הצעת התעשיינים והיבואנים לאוצר: להפחית את מס החברות מ-23% ל-20%

ארגון המעסיקים הציג למשרד האוצר שורה של צעדים במטרה לשלבם בתוכנית הכלכלית החדשה. בין השאר הם מבקשים כרית ביטחון לצמצום פיטורי העובדים ומענק מיידי של כ-50% מהיקף הפעילות העסקית בשל ירידה במכירות

07.07.2020, 13:27 | עמרי מילמן

ארגון המעסיקים (התעשיינים והיבואנים) הציגה למשרד האוצר שורה של צעדים במטרה לשלבם בתוכנית הכלכלית החדשה. כך נודע לכלכליסט.

קראו עוד בכלכליסט

הצעדים כוללים מימון של השלמת משכורת לעובדים שהיקף המשרה שלהם יקוצץ, מענק מיידי של כ-50% מהיקף הפעילות העסקית בשל ירידה במכירות לכל עסק ומענק בגובה של 2,500 שקל לשימור עובדים עבור מעסיקים שנפגעו ממשבר הקורונה, בתנאי שישמרו על מצבת עובדים של מעל 60%.

נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, צילום: יוסי אלוני נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר | צילום: יוסי אלוני נשיא התאחדות התעשיינים, ד"ר רון תומר, צילום: יוסי אלוני

לטענת גורמים המעורבים בדיונים עם האוצר, השר ישראל כץ צפוי לאמץ מההצעות שעלו בדיונים את הקמת מסלולים להכשרה מקצועית, תקציבים להאצת צמיחה, מענקי שימור עובדים והארכת פטור מארנונה. אתמול הודיע מנכ"ל משרד הפנים מרדכי כהן בדיון בוועדת הכספים, כי בכוונת המשרד לקדם פעימה נוספת של פטור מארנונה לעסקים בעקבות משבר הקורונה.

אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, צילום: איציק ביניונסקי אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר | צילום: איציק ביניונסקי אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, צילום: איציק ביניונסקי

"שמס החברות יופחת ל-20%"

התעשיינים והיבואנים הגישו למשרד האוצר מספר הצעות בתחום המס, ביניהן שמס החברות יופחת מ-23% ל-20% יחד עם ביטול תשלומי הביטוח לאומי על ידי מעסיקים. צעד נוסף הוא מתן האפשרות לקזז את רווחי העסקים מ-2019 עם הפסדים מ-2020 (היום ניתן לקזז הפסדים רק עבור רווחים בעתיד ולא בעבר) כך למעשה העסקים ישלמו פחות מס עבור הרווחים שלהם משנה שעברה. הצעות אלה לא התקבלו בינתיים על ידי האוצר.

שר האוצר, ישראל כץ , צילום: שלו שלום שר האוצר, ישראל כץ | צילום: שלו שלום שר האוצר, ישראל כץ , צילום: שלו שלום

עוד מבקשים הארגונים להחיל מוסר תשלומים גם על מערכת הבריאות שהיום מוחרגת מהחוק, כך שגם ספקי ציוד רפואי יקבלו תשלום בתקופה הקרובה ולא רק בעוד מספר רב של חודשים.

צעד נוסף, שהממשלה למעשה כבר אישרה לפני מספר שנים אך לא ביצעה מעולם, הוא צמצום הרגולציה, לפי ההצעה כעת הרגולציה תצומצם ב-25% בכל משרד ומשרד.

נתניהו שוחח עם סטנלי פישר

במקביל קיים הבוקר ראש הממשלה נתניהו דיון כלכלי בהשתתפות נגיד בנק ישראל לשעבר פרופ' סטנלי פישר, נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון, מ"מ מנכ״ל משרד רה״מ רונן פרץ, פרופ׳ צבי אקשטיין, פרופ׳ אורי חפץ וגורמים נוספים. בהמשך היום יקיים ראש הממשלה נתניהו התייעצויות כלכליות נוספות.

נשיא התאחדות התעשיינים, רון תומר: "רק תוכנית כלכלית אמיצה ונדיבה, שתזרים כ- 100 מיליארד שקל למשק, יכולה למנוע את המשבר החברתי הגדול ביותר שידעה המדינה מאז הקמתה".

נשיא איגוד לשכות המסחר, אוריאל לין: "על ראש הממשלה ליטול את המושכות במלוא מובן המילה, על מנת לקדם ביחד עם ארגוני המעסיקים את התכנית הכלכלית שיש בה גם חזון, גם מעוף וגם שהיא ברת ביצוע". 

תגיות