אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיים רמון חוזר לקנאביס - יוביל פעילות מימון קנאביס פנאי בארה"ב   צילום: חיים צח

בלעדי לכלכליסט

חיים רמון חוזר לקנאביס - יוביל פעילות מימון קנאביס פנאי בארה"ב

רמון ימונה לתפקיד יו"ר וונטייז הציבורית ויקבל אופציות לכ-3% ממניות החברה; חברת סי אף בי אייץ', שמוזגה לוונטייז, פועלת למימון פעילות קנאביס לצרכי פנאי בארה"ב; באוגוסט 2018 שימש רמון יועץ של חברת הקנאביס אסיף 420 אך פרש לאחר תקופה קצרה

08.07.2020, 07:59 | צלי גרינברג
חיים רמון נכנס לפעילות קנאביס: שר המשפטים והבריאות לשעבר  ימונה לתפקיד יו"ר חברת וונטייז הציבורית, שמיזגה לתוכה את חברת סי אף בי אייץ' - החברה פועלת למימון 2 חברות אמריקניות בתחום הקנאביס לצרכי פנאי. כך נודע ל'כלכליסט'.

קראו עוד בכלכליסט

רמון, המכהן כיום כדירקטור במספר חברות (בהן חברת הביטוח מגדל), צפוי לקבל תגמול חודשי של כ-15-13 אלף שקל בחודש עבור תפקידו כיו"ר פעיל בוונטייז, ואופציות לכ-3% מהון מניות החברה. רמון הוא הפוליטיקאי הבכיר הישראלי (לשעבר) הראשון שנכנס לחברת קנאביס - באוגוסט 2018 החל לשמש כיועץ לחברת הקנאביס אסיף 420, אך פרש ממנה זמן קצר לאחר שזו ניסתה להתמזג לשלד הבורסאי קמן קפיטל, וכשלה.

וונטייז חזרה אתמול (ג') למסחר שוטף בבורסה לאחר שהמיזוג בינה לבין סי אף בי אייץ' הישראלית, נבחן על ידי משרד המשפטים והרשות לניירות ערך בשל הגדרת פעילות הקנאביס לצרכי פנאי כבלתי חוקית בישראל. הרשות לניירות ערך פרסמה ב-17 ליוני השנה מתווה המאפשר לחברות קנאביס לצרכי פנאי זרות להיסחר בבורסה בתל אביב, תחת מגבלות, ואפשרה בכך לוונטייז להתחיל להיסחר.

בין המגבלות: איסור על החברה הרשומה להיות מאוגדת בישראל, בה קנאביס לצרכי פנאי עדיין נאסר; איסור על ישראלים להגיע בה לשליטה או להגיע לרוב אם אין בה גרעין שליטה; ואיסור על ישראלים לכהן במשרות בכירות, ובהן מנכ"ל וסמנכ"ל כספים.

 , צילום: עטא עוויסאת צילום: עטא עוויסאת  , צילום: עטא עוויסאת

וונטייז רשומה כחברה קפריסאית ולפיכך תוכל למזג לתוכה את פעילות הקנאביס האסורה בישראל, אך תיאלץ להטמיע בתוכה את סי אף בי איץ' הישראלית. גבריאל ברזני, בעל השליטה הישראלי שמנהל גם את הפעילויות הממונות על ידי החברה בארה"ב, ימשיך לתפקד כמנכ"ל החברה, ולטובת כך יידרש לוותר על אזרחותו הישראלית. החברה גם פועלת לגיוס סמנכ"ל כספים זר להחלפת זה הישראלי, ותמנה דירקטורים זרים שיהוו רוב בדירקטוריון, כנדרש בהגבלות הרשות לניירות ערך.

לבקשת הרשות לניירות ערך השלימה החברה אתמול (ג') בלילה דיווח הנוגע להכנסות אחת מהחברות שהיא מממנת בקולורדו, שעמדו בחודש יוני השנה על 750 אלף דולר. במסגרת ההשלמה דיווחה החברה, כי הפעילות בקולורדו ארה"ב, בה פועל מתקן INDOOR (תוך מבני) ודיספנסר (חנות לממכר קנאביס) לא תוכל להיטמע בה לעת זו, בשל איסור החל על חברות הפועלות בקולורדו להיות תחת שליטה של חברה בורסאית שאינה נסחרת בקנדה או ארה"ב. החברה ציינה, כי אם וכאשר החוק בקולורדו ישתנה היא תפעל להעביר את מלוא הפעילות בקולורדו לתוכה, ללא תמורה. 

לפני כשבועיים החברה פרסמה למשקיעים את מתאר פעילותה בו הוצגו תזרים מזומנים שלילי בגובה 335 אלף שקל לשנת 2019, והון חוזר שלילי של 250 אלף שקל לאותה שנה. ההפסד התפעולי לשנה הקודמת עמד על 573 אלף שקל וההפסד הכולל על 517 אלף שקל.

סי. אף. בי. אייץ' נמצאת בהסכמי הלוואה עם חברת האשראי החוץ בנקאי הציבורית ערך פיננסים, שהועמדו לטובת עמידתה בתנאי המיזוג. במסגרת המתאר נכתב כי ההלוואה, בסך 1.3 מיליון שקל, נלקחה לתקופה של חצי שנה, לאחריה תשיב החברה לערך פיננסים 1.82 מיליון שקל (ריבית שנתית של כ-80%).

חיים רמון אמר לכלכליסט, כי "לפני כ-4 שנים כתבתי 2 מאמרים שהביעו את הצורך בלגליזציה והחלו להגיע אליי פניות שונות מגורמים בתחום. למרות הניסיון שלי עם חברת אסיף 420 הישראלית, אמרתי כבר אז כי מישראל לא יתקיים ייצוא לתקופה ארוכה. גם את אסיף 420 כיוונתי למיקום גיאוגרפי אחר וכיום החברה פועלת מלסוטו אפריקה. חשוב להדגיש, כי תעשיית הקנאביס העולמית כבר עקפה את ישראל והחלה להתפתח בעשרות מדינות מסביב לעולם, תוך הותרת התעשייה הישראלית מחוץ למירוץ לתפיסת נתחי השוק העולמי.

"בדומה לייצוא, זו גם דעתי על הלגליזציה שטוענים שתאושר כאן. לכן, לראייתי, ההתמקדות בכל הקשור לתעשיית הקנאביס צריכה להיות החוצה, ובעיקר לארה"ב, שתוך פרק זמן קצר יחסית תיאלץ לדעתי לאשר לגלזיציה ברמה הפדרלית, בשל התמיכה ההולכת וגוברת בנושא בקרב תושבי המדינות השונות. וונטייז עם פעילותה החדשה, שמה לה למטרה לגייס הון ישראלי באמצעותו תרחיב את מימון הפעילות הקיימת בקולורדו, ותממן הקמת פעילויות נוספות בלאס וגאס ובקליפורניה - בירת הקנאביס הבינלאומית".

עו"ד אילן גרזי, שותף בכיר וראש מחלקת שוק ההון במשרד עורכי הדין פרל כהן צדק לצר ברץ, שליווה את הליך מיזוג הפעילות לוונטייז, מסר לכלכליסט, כי "מדובר במהלך תקדימי שלא נראה כמותו לפני כן בישראל".

תגיות