אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפוליטיקה בלשכה הכריעה את הפרקליט הבכיר: מאיר מזרחי מוותר על הוועדה לבחירת שופטים צילום:קובי קנטור

הפוליטיקה בלשכה הכריעה את הפרקליט הבכיר: מאיר מזרחי מוותר על הוועדה לבחירת שופטים

מזרחי, שאינו פעיל בלשכה, נחשב בעל סיכוי גבוה להיבחר; מזרחי: "באתי לתרום לעולם המשפט ושלטון החוק. הייתי בטוח שאאחד, וגיליתי שיש הרבה מחנות". חבר מועצה: "הפוליטיקה המלוכלכת בלשכה הורידה לו את כל החשק".

13.07.2020, 23:39 | ענת רואה

סאגת המריבות והתככים סביב שלב החתימות במרוץ על המקום הפנוי בוועדה לבחירת שופטים הובילה הערב לכך שמועמד נוסף החליט לפרוץ מהמרוץ: עו"ד מאיר מזרחי, הפרקליט המוכר מתחום המסים, שהביע רצון להתמודד לתפקיד הודיע הערב למקורביו שהחליט לא לעשות זאת.

קראו עוד בכלכליסט

בתגובה לפניית "כלכליסט" מסר מזרחי: "אינני איש פוליטי, באתי לתרום לעולם המשפט ולשלטון החוק, הייתי בטוח שאאחד, וגיליתי שיש הרבה מחנות. לפחות יצאתי עם כמה חברים של אמת מתוך המועצה ועם תמיכה מחממת את הלב של עורכי הדין".

מזרחי קיבל את ההחלטה לפרוש מהמרוץ למרות שהוא הצליח לגייס יותר מ-3 חתימות הדרושות לצורך הגשת המועמדות. לדברי מקורות במועצה הארצית בלשכה, מזרחי הופתע מעוצמת המאבקים הפנימיים בלשכה ולא היה מעוניין לקחת בכך חלק. בנוסף, רוב החתימות שהשיג היו של חברי אופוזיציה בלשכה ובסביבת מזרחי התאכזבו שכן ציפו שגם חברי הקואליציה "יעזו" לתמוך בו בגלוי, ובפרט שראש הלשכה אבי חימי היה זה שהציע בעבר למזרחי להתמודד.

מאיר מזרחי, צילום:קובי קנטור מאיר מזרחי | צילום:קובי קנטור מאיר מזרחי, צילום:קובי קנטור

לפני פרישת מזרחי מהמרוץ פרשו שני מועמדים נוספים שתכננו לרוץ: הראשון היה עו"ד דוד פורר שהודיע כי הוא תומך במזרחי. השני היה עו"ד אבי (אברהם) ללום, שלא הצליח להשיג 3 חתימות. בכלכליסט פורסם שסיעת הדתיים בראשותו של עו"ד יוסי ויצמן הבטיחה לללום לתמוך בו אך ברגע האמת הסיעה נעמדה מאחורי עו"ד יצחק נוטוביץ שהכריז שהוא מתמודד.

ללום הוא מקורבו של מזרחי ול"כלכליסט" נודע כי ללום חשש מתגובתו של ראש הלשכה אבי חימי, ולכן אמר למקורביו שלא יוכל לחתום על טופס המועמדות של מזרחי. למעשה, לא מעט חברי מועצה התהלכו בימים האחרונים וטענו שהם חוששים לחתום למועמד זה או אחר, והבטיחו את תמיכתם למועמדים שונים בהצבעה החשאית בקלפי שתערך, אך בשום אופן לא על גבי דף החתימות. לטענת חברי מועצה הופעלו עליהם לחצים שלא לחתום למועמדים שונים והם חששו מתוצאות תמיכתם הגלויה במועמדים שונים.

לאחר פרישת ללום מהמירוץ, מקורות בלשכה העריכו שהמהלך של הדתיים להמשיך ולהריץ את נוטוביץ נועד להוציא את ללום מהמשחק, אך שהמטרה היא להתאחד סביב אחד מהמועמדים שיישארו. חברי מועצה שתמכו במזרחי ציפו לפיכך שסיעת הדתיים תתמוך במזרחי בגלוי, ואולם בפועל הסיעה סירבה לעשות זאת ומסרה שעו"ד נוטוביץ ממשיך עם מועמדותו. לדברי מקור במועצה, גם הסיעה של ויצמן חוששת להתעמת עם חימי, לאור התפקידים השונים מהם היא נהנית ומעמדה הנוכחי בלשכה.

עו"ד ויצמן מסר בתגובה: "הסיעה התחייבה לתמוך ביצחק נוטוביץ כמועמד שלה לוועדה למינוי שופטים. זה היה חלק בלתי נפרד מהמצע הבחירות של הסיעה. כך פעלנו".

במוצאי שבת נפגשו כמה חברי מועצה ומועמדים ובהם דורון ברזילי ואנשי סיעתו בראשות ציון אמיר. בפגישה הופעלו לחצים על ברזילי להסיר את מועמדותו לתמוך במזרחי, אך הוא סירב ואמר שירוץ עד הסוף גם אם יפסיד. חברי מועצה טענו בפני ברזילי שאם בסופו של דבר יישארו רק שני מועמדים, הוא ועו"ד מוחמד נעמנה, יו"ר מחוז צפון בלשכה, הרי שגם חברי אופוזציה בלשכה יצביעו לטובת נעמנה ולא לברזילי. ברזילי השיב שהדברים ייבדקו בקלפי.

במקביל הוצע בפגישה לעו"ד אמיר שירוץ בעצמו לוועדה לבחירת שופטים, והעריכו שאם יעשה זאת הוא יזכה לתמיכה גבוהה יחסית. אלא שאמיר סירב, ככל הנראה מאחר שמי שייבחר לוועדה לא יוכל להופיע בבתי משפט כל תקופת כהונתו.

אתמול הציע חבר המועצה אילן בומבך לקדם תיקון דחוף לחוק ולפיו גם חברי משרדו של חבר הוועדה לא יוכלו להופיע בבתי משפט כדי למנוע ניצול של התפקיד לצרכי קידום מקצועי. כמה חברי מועצה פנו לראש הלשכה חימי וביקשו שיעלה את הנושא לדיון במועצה, כשהוצעו הצעות נוספות, למשל לאפשר לעובדי משרדו של המועמד להופיע אך רק בפני שופטים שמונו בחמש השנים האחרונות ולא עומדים בפני קידום. "כלכליסט" פנה ללשכה בניסיון להבין אם ההצעה הזו תעלה לדיון אך נענה בהתעלמות.

תגיות