אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד הבריאות: 22,324 חולים פעילים, 183 במצב קשה צילום: שאול גולן

דיווח שוטף

משרד הבריאות: 22,324 חולים פעילים, 183 במצב קשה

המלצת המל"ל אם העלייה בתחלואה תימשך: מסעדות רק במשלוחים, לסגור בתי כנסת; מחסור בציוד רפואי: רק 14% ממכסת מסכות ה-N95 הושגו עד כה; המגמה נמשכת: יותר דורשי עבודה מאשר דיווחים על חזרה לעבודה; המשטרה חילקה קנסות קורונה ב-38 מיליון שקל במרץ-יוני; גנץ לפיקוד העורף: "להיערך להפעלת מלוניות הקורונה עד סוף 2021"

14.07.2020, 23:53 | כלכליסט ו-ynet

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם 

 

טבלת נדבקים על פי יישוב:

 

 

23:50 - חרף הסגר: הוסרו המחסומים בשכונת רוממה שבירושלים

 

המחסומים בשכונת רוממה שבירושלים, שאמורה להיות בסגר עד יום שישי, הוסרו. בימים האחרונים התקיימו באזור הפגנות נגד הסגר, בטענה לאכיפה בררנית כלפי הציבור החרדי.

 

23:45 - משרד הבריאות: 1,335 חולי קורונה אובחנו מחצות

 

1,335 חולי קורונה אובחנו מחצות. כך דיווח משרד הבריאות, שהוסיף כי אתמול אובחנו בסך הכל 1,718 חולים ב-29,171 בדיקות. לפי משרד הבריאות, בשלב זה ישנם 183 חולים במצב קשה ו-56 מונשמים. עד כה נפטרו 371 חולי קורונה בישראל, ארבעה מהם ביממה האחרונה. בשלב זה ישנם 22,324 חולי קורונה פעילים בישראל.

 

 

19:40 - המלצת המל"ל אם העלייה בתחלואה תימשך: מסעדות רק במשלוחים, לסגור בתי כנסת

 

על רקע הזינוק בתחלואה בקורונה, ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים אחר הצהריים (יום ג') שיחת וידאו עם שורת מומחים, שרים ובכירי משרד הבריאות. במהלך הדיון המליצה המל"ל כי אם תהיה החמרה בתחלואה יש "להעביר את המסעדות למשלוחים ולסגור את בתי הכנסת והישיבות". עוד המליצו לצמצם ההתקהלויות מ-20 בני אדם ל-10 בלבד. הישיבה הסתיימה ללא החלטות.

לשיחה רבת המשתתפים זומן גם מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר משה בר סימן טוב, שהוביל את הסגר הקודם. בדיון אמר בר סימן טוב כי יש להחיל את ההגבלות באופן מיידי.

מלבד בר סימן טוב, בדיון שמוביל נתניהו משתתפים מנכ"ל המשרד הנוכחי פרופ' חזי לוי, שר הבריאות יולי אדלשטיין, רה"מ החלופי בני גנץ, שר האוצר ישראל כץ ושר המדע והטכנולוגיה יזהר שי. 

 

גנץ התייחס להמלצות המל"ל ואמר שעוד לא עברו שבועיים מהמגבלות האחרונות ולכן יש קודם כל לחכות ולראות מה ההשפעה שלהן.

 

בדיון סוכם שאם התחלואה תמשיך לעלות המגבלות יובאו בעוד כמה ימים לממשלה או לקבינט הקורונה. בשלב הזה אין הסכמה שצריך ללכת לסגר מלא.

 

 

בית הכנסת הגדול בתל אביב, צילום: יובל חן בית הכנסת הגדול בתל אביב | צילום: יובל חן בית הכנסת הגדול בתל אביב, צילום: יובל חן

 

 

17:20 - מחסור בציוד רפואי: רק 14% ממכסת מסכות ה-N95 הושגו עד כה

רק 14% מהיעד להשגת מספר מסכות ה-N95 שהקצה משרד הבריאות הושלמו עד כה, ורק 27.5% מהיעד לחלוקים החד-פעמיים. כך עולה ממיפוי הציוד שערך משרד הביטחון תחת משל"ט הקורונה והגיע לידי ynet. על פי נתוני המיפוי, היעד של משרד הבריאות למספר החלוקים החד-פעמיים הוא 25 מיליון, שמתוכם 9.4 מיליון נמצאו בהליך הזמנה ו-6.8 מיליון סופקו כבר.

בתחילת משבר הקורונה נרשם מחסור ניכר בחלוקים חד-פעמיים בבתי החולים, ובעוד ש-38% מהיעד כבר הוזמנו – רק 27.5% סופקו. נתון מדאיג נוסף נוגע למסך המגן הפלסטי, אחד מכלי המיגון החשובים ביותר שנמצאים בשימוש הצוותים הרפואיים במחלקות הקורונה. על פי הנתונים, היעד של משרד הבריאות עומד על 23 מיליון בסך הכול, ואולם עד כה סופקו 7.7 מיליון בלבד.

עוד עולה מהנתונים כי המחסור החמור ביותר הוא במסכות N95. היעד של משרד הבריאות למספר המסכות הללו עומד על 18.3 מיליון, ואולם עד כה סופקו רק 2.5 מיליון. במהלך החודש צפויות להגיע לישראל כ-3 מיליון מסכות מסוג זה, בחודש הבא 2.7 מיליון והחל מספטמבר כ-6 מיליון מסכות. גם בתום הגעת כל המסכות שהוזמנו עד כה עדיין יהיו חסרות כ-4 מיליון מסכות מהדגם המבוקש.

"מדובר על חבילה של ציוד שנועדה לשמור על חברי צוות רפואי על מנת שלא יהיו בסיכון לחשיפה לווירוס", אמר ד"ר דניאל טרוצקי, מנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז הרפואי שמיר, אסף הרופא. "אנחנו חייבים את כל ציוד המגן הזה, כולל מסכת N95 ומסך המגן ששומר על הפנים, העיניים ועל אזור חלל הלוע מפני התזות שונות. הציוד הזה הוא ציוד שאנחנו משתמשים בו לפני כל מגע עם חולה מאומת או עם חולים חשודים בעת פעולות שעלולות לייצר פיזור טיפתי. היעדר ציוד מיגון יגרום לחשיפות מרובות של צוותים רפואיים, שגם כך נמצאים בחסר", הוסיף.

 

 

מסיכות N95, צילום: רויטרס מסיכות N95 | צילום: רויטרס מסיכות N95, צילום: רויטרס

 

 

נתוני תעסוקה - השוואה על בסיס שבועי

15:05 - גם היום - יותר דורשי עבודה מאשר דיווחים על חזרה לעבודה

שירות התעסוקה מדווח בשעה זו כי מהדיווח האחרון אתמול ועד היום ב-7:00 התקבלו בשירות התעסוקה 1,789 דיווחים על חזרה לעבודה. במקביל, נרשמו 3,986 דורשי עבודה חדשים. מאז שהחלו ההקלות בסגר לשחרור המשק, ב-19.4.2020, התקבלו בשירות התעסוקה 401,229 דיווחים על חזרה לעבודה, ומנגד, נרשמו 154,977 דורשי עבודה חדשים. כיום רשומים בשירות התעסוקה 851,945 דורשי עבודה, מהם 574,549 בחל"ת. שיעור האבטלה עומד על 21%.

נתוני תעסוקה - השוואה על בסיס יומי

14:25 - השר מיכאל ביטון נכנס לבידוד עד סוף השבוע הבא

השר לנושאים אזרחיים וחברתיים במשרד הביטחון, מיכאל ביטון, נכנס לבידוד עד יום חמישי הבא לאחר שבא במגע עם חולה קורונה.

(מורן אזולאי)

פער בין חוזרים לעבודה לדורשי עבודה חדשים

13:40 - גנץ לפיקוד העורף: "להיערך להפעלת מלוניות הקורונה עד סוף 2021"

שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ אמר למפקדי המלוניות למבודדים ולחולי קורונה ולמפקדי המחוזות של פיקוד העורף כי יש להיערך להפעלת המלוניות עד סוף שנת 2021. "הנחת העבודה צריכה להיות פעילות עד 2021. אני מתקשה לראות את זה מסתיים קודם, ולכן המשימה שלכם היא להמשיך לתת את השירות המבצעי והלוגיסטי". במפגש מקוון שקיים עמם, הוסיף גנץ: "מדובר בשירות מציל חיים שגם מאפשר לנו להמשיך להפעיל את המשק".

(יואב זיתון)

מתים

מונשמים מול מתים

13:15 - רשות האכיפה: קנסות קורונה בסך 38 מיליון שקל חולקו בין מרץ ליוני

המשטרה חילקה בחודשים מרץ עד יוני 86 אלף קנסות בסכום כולל של 38 מיליון שקל על הפרת מגבלות הקורונה. כך עולה מנתוני המרכז לגביית קנסות של רשות האכיפה והגבייה.

(ליטל דוברוביצקי)

התפשטות הקורונה ביישובים בארץ - מפה סטטיסטית

11:15 - משרד הבריאות: מספר הנפטרים מקורונה עלה ל-368

משרד הבריאות עדכן כי מספר הנפטרים מנגיף הקורונה בישראל עלה ל-368. מדובר בעלייה של שלושה נפטרים ביחס לעדכון משרד הבריאות מאמש, בשעה 22:30. על-פי נתוני המשרד, מספר החולים הפעילים בישראל עומד על 21,393, מהם 177 חולים במצב קשה. מספר המונשמים עומד על 55. בסך הכול מאושפזים בבתי החולים 524 חולי קורונה. מספר הבדיקות שאובחנו במעבדות אתמול עומד על 27,514. שיעור הבדיקות החיוביות עמד אתמול על 6.1%.

(אדיר ינקו)

חולים פעילים מול מחלימים

10:36 - חברי הכנסת קטי שטרית ואופיר סופר נכנסו לבידוד

חברי הכנסת קטי שטרית (ליכוד) ואופיר סופר (ימינה) נכנסו לבידוד לאחר שבאו במגע עם חולי קורונה מאומתים.

(מורן אזולאי)

נדבקים כללי

פרופ' גרוטו: "משרד הבריאות יפעל לסגירת חדרי הכושר"

 

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו התייחס בראיון לאולפן ynet להחלטת ועדת הקורונה לפתוח את חדרי הכושר ואמר כי משרדו יפעל לסגירתם שוב. "הנגיף לא עובר בהזעה, אבל בנשימה בהחלט כן. חדר כושר זה אחד ממוקדי ההדבקה", אמר פרופ' גרוטו.

(אטילה שומפלבי)

חולים קשה ובינוני

פרופ פרופ' איתמר גרוטו | צילום: אוראל כהן פרופ

ח"כ שלח: "נתניהו מתעקש לנהל את משבר הקורונה לבד אך הוא לא יכול"

חבר הכנסת עופר שלח התייחס בראיון לאולפן ynet לאי-מינויו של פרויקטור לניהול משבר הקורונה: "ראש הממשלה לא רוצה למנות פרויקטור. הוא חושב שהוא ינהל את המשבר הזה לבד או עם פקיד אחד או שניים, אבל הוא לא יודע לנהל משברים בסדר גודל כזה. היומרה וההתעקשות שלו עולים לנו במשבר הבריאותי והכלכלי שאנחנו רואים".

(אטילה שומפלבי)

נדבקים חדשים בכל יום

9:30 - שיא חדש: 1,668 חולי קורונה ביממה, 179 חולים קשה

1,668 חולי קורונה אובחנו ביממה האחרונה. 179 חולים מאושפזים במצב קשה. כך עולה מנתונים של מרכז הידע והמידע הלאומי למלחמה בקורונה. בישראל יש 21,118 חולי קורונה פעילים ומספר הימים להכפלת החולים עומד על 12. עד כה מתו 364 חולים.

 

מאז תחילת החודש אובחנו 15,525 בני אדם בישראל כנשאי קורונה - כמעט כמו בכל מרץ ואפריל, שבהם אובחנו עם הנגיף 15,892 בני אדם. הערים האדומות - שדורשות טיפול יעודי: ירושלים, לוד, רמלה, קריית מלאכי, בית שמש וביתר עילית.

 

אתמול חצה מספר החולים הפעילים בישראל את רף ה-20 אלף. ביממה הקודמת אובחנו 1,336 נשאי קורונה, ומספר הנדבקים המאומתים מפרוץ המגפה עמד על 40,632. בדיווח האחרון אתמול עמד מספר החולים במצב קשה על 183, מהם 54 מונשמים.

 

מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה הוא גוף שהוקם על ידי אגף המודיעין בצה"ל כדי לסייע למשרד הבריאות במחקר אודות התפשטות נגיף הקורונה בארץ ובעולם. כיום מספק המרכז למשרד הבריאות, למועצה לביטחון לאומי (המל"ל) ולשאר משרדי הממשלה מידע, ניתוח נתונים, תובנות והמלצות שנועדו לגיבוש מדיניות לאומית במשרדי הממשלה להמשך המאבק בקורונה. הגוף מורכב מקציני מודיעין ונעזר במדענים, רופאים, אפידמיולוגיים, חוקרי ביצועים וסטטיסטיקאים. בראש המרכז עומד קצין בדרגת אלוף-משנה מחטיבת המחקר באגף המודיעין.

ועדת הקורונה של הכנסת, צילום: ערוץ כנסת ועדת הקורונה של הכנסת | צילום: ערוץ כנסת ועדת הקורונה של הכנסת, צילום: ערוץ כנסת

 

 

ועדת הקורונה של הכנסת, בראשות ח"כ יפעת שאשא-ביטון (הליכוד), ביטלה אתמול את החלטת הממשלה לסגור את מכוני הכושר והבריכות הציבוריות. בעקבות כך החליט יו"ר הקואליציה, ח"כ מיקי זוהר (הליכוד), לפעול להשעייתה של שאשא-ביטון מראשות הוועדה.

 

"נדיח אותך", אמר ח"כ זוהר ליו"ר ועדת הקורונה. "נגמר הסיפור שלך עם הוועדה. את גמרת את הסיפור". לאחר מכן הגיש זוהר ליו"ר ועדת הכנסת ח"כ איתן גינזבורג מכחול לבן בקשה להחליף את שאשא-ביטון. בהמשך, כאמור, החליטו בליכוד להשעותה בלבד. בכחול לבן הודיעו כי יתנגדו למהלך.

 

ח"כ זוהר ציין עוד בנוגע לחברת מפלגתו: "ההחלטה שמתקבלת היא בניגוד לעמדת גורמי המקצוע. הדבר הזה לא מתקבל בעליל, הקואליציה לא תסבול את זה. נמנה יו״ר חדש לוועדה והוא יחדש את הצו ויאשר אותו במלואו. לא יקרה מצב שבו ח״כ פשוט יכתיב לממשלה איך לנהוג".

 

מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי אמר אמש בהתייחסו לסוגיה: "הטלנו איסור רק על בריכות שלא נמצאות במלונות, כי הבנו עד כמה הפעילות במלונות חשובה לציבור. חדרי כושר הם חדרים שיש בהם מיזוג אוויר שלא מחליף אוויר, ואין הכנסת אוויר טרי.

 

"יש אנשים שעושים פעילות אירובית ללא מסכות ופולטים רסיסי רוק תוך כדי ריצה, שזו דרך ההדבקה הברורה. מדענים שעשו בדיקות מצאו שמכשירי הכושר נושאים עליהם חיידקים, ולא תמיד מקפידים על כללי הניקוי.

"לכן, מתוך תחושה של עלייה במחלה ומתוך רצון להימנע מסגר כללי, ביקשנו למנוע את השימוש בחדרי הכושר", הוסיף. "לצערי הוועדה החליטה מה שהחליטה, וכולנו נכבד את זה. נעלה הצעות נוספות".

(אדיר ינקו וירון דרוקמן)

תגיות