אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קוואנטס: לא ניתן להזמין מקומות לטיסות - עד מרץ 2021 צילום: Qantas

קוואנטס: לא ניתן להזמין מקומות לטיסות - עד מרץ 2021

חברת התעופה האוסטרלית תמשיך להפעיל רק חלק מטיסותיה לניו זילנד, ככל הנראה החל מאמצע אוגוסט; מנכ"ל החברה אמר ביוני כי חוזה התנעה משמעותית מחדש של שירותי התעופה לפחות עד יולי 2021

14.07.2020, 19:14 | שירות כלכליסט

חברת התעופה קוואנטס הורידה כמעט את כל טיסותיה הבינלאומיות מלוח הטיסות שלה עד מרץ 2021, בעוד נגיף הקורונה הולם בתעשיית התעופה ברחבי העולם.

קראו עוד בכלכליסט

חברת הדגל האוסטרלית תמשיך להפעיל רק חלק מטיסותיה לניו זילנד, ככל הנראה החל מאמצע אוגוסט.

המשמעות: לא ניתן להזמין יותר מקומות בטיסות של החברה - דבר שבדרך כלל מגיע לפני ביטולן המלא. טיסות שכבר הוזמנו בהן מקומות לא בוטלו עדיין.

על רקע מגבלות התנועה שהוטלו במדינות רבות בעולם עקב התפשטות והקורונה, קוואנטס הודיעה במרץ על הקפאת כל טיסותיה הבינלאומיות עד אוקטובר, אך כעת נראה שהפסקת הטיסות תימשך כשנה שלמה.

קוואנטס, צילום: בלומברג קוואנטס | צילום: בלומברג קוואנטס, צילום: בלומברג

אלן ג'ויס, מנכ"ל קוואנטס, אמר לתקשורת האוסטרלית ביוני שאינו חוזה התנעה משמעותית מחדש של שירותי התעופה לפחות עד יולי 2021.

החברה הודיעה ביוני שהיא מוציאה משירות את ששת מטוסי הבואינג 747 שלה, שישה חודשים לפני המועד המתוכנן, ומפטרת 20% מעובדיה. היא קרקעה גם את צי מטוסי האיירבוס A380 שלה – מטוסים בעלי גוף רחב ושתי קומות נוסעים לטיסות ארוכות טווח - לשלוש שנים.

מניית קוואנטס איבדה השנה 50%.

תוכנית חילוץ פרטית לוירג'ין אטלנטיק

בתוך כך, חברת התעופה הבריטית וירג'ן אטלנטיק הגיעה לסיכום עם בעלי המניות והמשקיעים על חבילת חילוץ בהיקף 1.2 מיליארד פאונד.

ההסכם כולל תמיכה פיננסית מצד בעלי המניות, בהם קבוצת וירג'ין של ריצ'רד ברנסון - ומשקיעים נוספים, בהם קרן הגידור האמריקאית דוידסון-קמפנר.

בעקבות התוכנית - שתושלם בהמשך הקיץ ותתפרס על פני 18 חודשים - החברה לא תזדקק לסיוע ממשלתי, אותו ביקשה מממשלת בריטניה.

לפי ההסכם, בין השאר, קבוצת וירג'ין תשקיע בחברת התעופה 200 מיליון פאונד. קרן דוידסון-קמפנר תשקיע 170 מיליון פאונד. כמו כן, יידחה מועד החזרת הלוואות ב-400 מיליון פאונד שנטלה החברה מבעלי המניות, דלתא איירליינס וקבוצת וירג'ין.

איגוד התעופה הבינלאומי (IATA) חזה בחודש שעבר כי חברות התעופה עומדות להפסיד 84 מיליארד דולר השנה, ו-15 מיליארד ב-2021.

באפריל הצטמצמה תנועת הנוסעים ב-90% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, כך על פי IATA, שחוזה כי זו תהיה השנה הגרועה ביותר בהיסטוריה של התעשייה.

תגיות