אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האו"ם: זקוקים ל-10.3 מיליארד דולר למאבק בקורונה במדינות העניות צילום: בלומברג

דיווח שוטף

האו"ם: זקוקים ל-10.3 מיליארד דולר למאבק בקורונה במדינות העניות

קטלוניה מתכננת: הגבלות חדשות בברצלונה ובערים הסמוכות; בוריס ג'ונסון: "נגדיל את מספר הבדיקות ל-500 אלף ביום עד סוף אוקטובר"; מספר המתים היומי בארה"ב - הגבוה מאז 10 ביוני

17.07.2020, 21:27 | כלכליסט ו-ynet

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם 

 

עשר המדינות המובילות במקרי הידבקות:

מפת התפשטות באפריקה

21:30 - האו"ם: זקוקים ל-10.3 מיליארד דולר למאבק בקורונה במדינות העניות 

מארק לואוקוק, בכיר באו"ם, הזהיר מפני "עשורים של בעיות טרגיות שיעברו ממדינה למדינה" אם המדינות העשירות לא יסייעו לעניות במלחמה בקורונה.

לדבריו, "אם לא נפעל עתה, עלינו להיות מוכנים לסדרה של טרגדיות אנושיות, שיהיהו יותר ברוטאליות והרסניות אף יותר מכל השפעה ישירה של הנגיף עצמו". הוא אמר את הדברים לכתבים שהתארחו בארגון הבריאות העולמי. הוא הוסיף כי "כל זה ניתן למניעה" וקרא לתרומה של 10.3 מיליארד דולר לתוכנית האו"ם למאבק בנגיף במדינות העניות. מדובר בתוכנית הקרויה "תוכנית התגובה ההומניטרית העולמית לקורונה". היא הושקה בחודש מרץ ועד כה זכתה לתרומות בסך 1.7 מיליארד דולר.

18:25 - מושל קולורדו: "אנו חיים ומתים יחד"

מושל מדינת קולורדו בארה"ב, ג'ארד פוליס, אמר כי הוא מקווה שחובת עטיית המסיכות במדינה, בנוסף לריחוק חברתי, "תספיק" למנוע הרס כלכלית וזינוק במספר מקרי הקורונה. "כולנו בזה יחס כמדינה - מבחינת כלכלית ובריאותית", הוא אמר בראיון ל-CNBC, "אף מדינה לא נמצאת בבועה. אנו חיים ומתים יחד".

15:30 - קטלוניה מתכננת: הגבלות חדשות בברצלונה ובערים הסמוכות

 

הממשלה בקטלוניה מתכוונת להטיל הגבלות חדשות בברצלונה והערים הסמוכות בניסיון להשתלט בחזרה על התפשטות הקורונה. הצעדים המתוכננים נועדו למנוע התקהלויות, במיוחד במקומות שבהם לא ניתן לשמור על ריחוק חברתי.

על פי דיווחים בכלי התקשורת המקומית, יופחת שיעור התפוסה המותר במסעדות, ברים, מועדוני לילה וכנסיות. הרשויות שוקלות גם לסגור מועדונים ומועדוני כושר למשך 15 יום.

ביום חמישי דיווחו בספרד על 580 נדבקים חדשים, המספר היומי הגבוה ביותר מזה למעלה מחודשיים. קטלוניה מובילה מבחינת מספר הנדבקים. באזורים מסוימים בקטלוניה כבר הטילו הגבלות. כך למשל בעיר הוספיטלט דה לוברגאט, הממוקמת דרום מערבית מברצלונה התושבים התבקשו להישאר בבתים ולצאת רק לצרכים חיוניים.

מלצר בברצלונה, צילום: EPA מלצר בברצלונה | צילום: EPA מלצר בברצלונה, צילום: EPA

15:00 - בוריס ג'ונסון: "נגדיל את מספר הבדיקות ל-500 אלף ביום עד סוף אוקטובר"

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הודיע כי הממשלה התקדמה "משמעותית" בכל הקשור לבדיקות הקורונה, ומספרן עלה "פי 100 ליותר מ-200 אלף בדיקות ביום". אולם, הוא הודה כי לקראת החורף היקף הבדיקות יצטרך להמשיך ולהתרחב. "אנחנו נרחיב את הבדיקות ל-500 אלף ביום עד סוף אוקטובר", הכריז. במקביל, הממשלה נוקטת במספר צעדים כדי להבטיח שמערכת הבריאות מוכנה לחורף. לפי ג'ונסון, נוספו קרוב ל-30 אלף מכונות הנשמה וכן הרחיבו את ציוד המגן המחולק לאנשי הצוות הרפואי.

בנוסף לקורונה, בבריטניה מתכוונים לצאת במבצע נרחב לחסן נגד שפעת. על מנת להבטיח את מוכנות מערכת הבריאות הציבורית הממשלה תקצה לה 3 מיליארד פאונד נוספים. "אנחנו מוודאים שאנחנו מוכנים לחורף ומתכוננים לגרוע מכל", אמר ראש הממשלה. "אבל אני מאמין שעלינו לקוות לטוב ביותר".

ג'ונסון אף הוסיף כי הוא מאמין שבריטניה תשוב למידה מסוימת של נורמליות עד אמצע נובמבר, וכלל ההגבלות יוסרו "כנראה עד חג המולד". התוכנית היא טנטטיבית, הדגיש ג'ונסון, אך לדבריו עם הבריטים יעשו את המאמץ בריטניה תנצח "בקרב הארוך" נגד המגיפה.

13:00 - ליפט תחלק 60 אלף מחיצות לנהגים

חברת שיתופי הנסיעות ליפט הודיעה כי תחלק בסביבות 60 אלף מחיצות שיגנו על הנהגים הפעילים שלה מהדבקות בקורונה. כמו כן, החברה מתכוונת למכור את ציוד ההגנה לנהגים אחרים בהמשך הקיץ.

במאי החלו בליפט לחייב את הנהגים והנוסעים לעטות מסיכות במהלך הנסיעות, והודיעו כי סיפקו לנהגים בצפון אמריקה יותר מ-150 אלף מוצרי חיטוי ומסכות.

המחיצות שתחלק ליפט מיוצרות מפוליקרבונט, והחברה החלה בייצור לפני מספר חודשים. בתחילה המחיצות סופקו למספר מצומצם של נהגים כפיילוט לאיסוף חוות דעת על המוצר. "היה לנו חשוב שהעיצוב יעמוד בצרכים של הנהגים, ויתאים למגוון רחב של דגמי מכוניות. וכן, שניתן יהיה להתקין את המוצר לבד ולהסירו בקלות", מסרה דוברת החברה. עוד הוסיפה כי היה להם חשוב שניתן יהיה לייצר את המחיצה במחיר נמוך מכפי שמחיצות משווקות כיום בשוק.

בליפט מתכוונים למכור את המחיצות במחיר של 50 דולר ליחידה, המייצג את מחיר הייצור, כך לפי הודעת החברה. המחירים הנפוצים למחיצות מסוג זה נעים בין 50 ליותר מ-100 דולר.

ההנחיות שפרסם המרכז לבקרה ומניעת מחלות (CDC) בארה"ב כללו המלצה להתקין מחיצות בין נהגים ונוסעים. נכון למרץ השנה שעברה, לליפט היו קרוב ל-2 מיליון נהגים בארה"ב ובקנדה. אולם, ההערכה היא שמספר הנהגים ירד משמעותית במהלך המגיפה, אז נרשמה צניחה בהזמנת נסיעות בשל הסגר שאילץ אנשים להישאר בבתים.

ליפט, צילום: שאטרסטוק ליפט | צילום: שאטרסטוק ליפט, צילום: שאטרסטוק

10:30 - פאוצ'י לצעירים: "קחו אחריות, אתם מפיצים את המגיפה"

האפידמיולוג הראשי של ארה"ב ד"ר אנטוני פאוצ'י קורא לצעירים לא להתייחס בקלות ראש לקורונה. "עליכם להפגין אחריות כלפי עצמכם, וגם אחריות חברתיות...אתם מפיצים את המגיפה", אמר בשיחה עם מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג. דבריו נאמרו בתגובה לדיווחים כי יותר ויותר צעירים מתעלמים מההנחיות ושיעור ההדבקה בקרבם הולך ועולה. לדבריו של פאוצ'י, הגיל הממוצע של חולי הקורונה ירד ב-15 שנים מאז החלה המגיפה בארה"ב. עוד הוסיף כי זה "מובן לגמרי" שצעירים רוצים לצאת לברים ולהינות, אך הזהיר כי גם חולים אסימפטומים עשויים להיות מדבקים.

צוקרברג הודה בשיחה עם פאוצ'י כי הוא מאוכזב מהאופן בו ממשל טראמפ מנהל את משבר הקורונה. "זה באמת מאכזב שעדיין אין לנו מערך בדיקות הולם, ושמערערים על המהימנות של מדענים בכירים כמוך (פאוצ'י) ושל המרכז לבקרת מחלות (CDC). עד לאחרונה אנשים בממשל הטילו ספק בכך שיש לציית להנחיות הבסיסיות ביותר כמו עטיית מסיכה".

אנתוני פאוצ אנתוני פאוצ'י | צילום: גטי אימג'ס אנתוני פאוצ

09:15 - הודו: מספר הנדבקים חצה את המיליון

מספר הנדבקים בקורונה בהודו עלה על מיליון, לאחר שאתמול דווח על 34,956 נדבקים חדשים. הודו הפכה בכך למדינה השלישית בעולם שעברה את רף המיליון הנדבקים. שתי המדינות הנוספות הן ארה"ב וברזיל. ממשלת הודו בהובלתו של נרנדרה מודי הטילה במרץ סגר מחמיר על המדינה, ורק בחודש שעבר החלה בהקלות. אולם נראה שהסגר לא הספיק כדי לבלום את התפשטות. עם זאת, אפידמיולוגים מציינים כי מיליון נדבקים במדינה של 1.3 מיליארד תושבים נחשב לנתון נמוך יחסית. בכל זאת, ההערכה היא כי רק בעוד חודשים תגיע המדינה לשיא המגיפה.

ביממה האחרונה מתו במדינה עוד 687 חולי קורונה, ומספר הקורבנות הכולל של הנגיף בהודו עומד כעת על 25,602.

בהודו חוששים כעת מהתפשטותו של הנגיף מערי ענק כמו ניו דלהי ומומבאי לערים קטנות יותר ולכפרים, שבהם מתגוררים כ-70% מכלל 1.4 מיליארד תושבי המדינה. ד"ר אנאת בהאן, חוקר בתחום הבריאות העולמית, אמר כי הודו צפויה לראות "סדרה של שיאים" עם התפשטות הנגיף באזורים הפרבריים והעניים שלה.  

 

בעקבות ההתפשטות המהירה של הנגיף בהודו, יותר ויותר מדינות-מחוז מחזירות את ההגבלות על התושבים. בגואה הודיעו אתמול הרשויות על סגר בן שלושה ימים ועוצר לילי שיימשך עד 10 באוגוסט. פרמונד סוואנט, ראש ממשלת מדינת-המחוז שלחופיה המערביים של הודו, אמר כי יותר מדי אנשים "יוצאים החוצה להיפגש במסיבות" וכי רמת המודעות של התושבים לסכנות הנשקפות מהנגיף נמוכה מדי.

תושבים בביהר, הודו, צילום: איי אף פי תושבים בביהר, הודו | צילום: איי אף פי תושבים בביהר, הודו, צילום: איי אף פי

07:55 - ארה"ב: שיא במספר הנדבקים ביממה האחרונה, כמעט אלף חולי קורונה מתו

ביממה האחרונה מתו בארה"ב לפחות 969 חולי קורונה. כך עולה מספירה של סוכנות הידיעות רויטרס. מדובר במספר המתים הגבוה ביותר בארה"ב מאז 10 ביוני. מספר המתים הכולל בארה"ב, לפי רויטרס, עומד על 138,284. בנוסף, ביממה האחרונה אובחן מספר שיא של נדבקים חדשים בנגיף - 77,217 בני אדם. מדובר בשיא נדבקים ביממה בארה"ב. שיא הנדבקים הקודם עמד על 69,070 ביממה.

דונלד טראמפ, צילום: איי פי דונלד טראמפ | צילום: איי פי דונלד טראמפ, צילום: איי פי

07:45 - ברזיל: יותר משני מיליון נדבקים בקורונה אובחנו מפרוץ המגפה

 

מספר הנדבקים המאומתים בנגיף הקורונה בברזיל חצה את רף השני מיליון, אחרי שביממה האחרונה אובחנו עוד קרוב ל-45 אלף נדבקים חדשים. משרד הבריאות הברזילאי מסר עוד כי ביממה האחרונה מתו במדינה עוד 1,322 בני אדם. מספר המתים הכולל מקורונה בברזיל עומד על 76,688.

תגיות