אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

פני המשבר: כך שינתה הקורונה את רחוב בן יהודה בתל אביב

לעומת הרחוב ההומה בתיירים שהיה בחיים שלפני הקורונה, כיום הם נעלמו ממנו. רוב העסקים בורחים ממנו ועל אף הצניחה במחירי השכירויות, בעלי הנכסים מתקשים למצוא שוכרים חדשים; כך נראה הרחוב המרכזי שהיה ידוע כאחד מהפעילים בתל אביב

19.07.2020, 14:23 | ענבל עומר

מספיק להסתובב ברחוב בן יהודה בתל אביב כדי להבין את המכה הקשה שספגו בעלי העסקים מהקורונה. אלה מהם שנותרו ברחוב, בקושי רואים לקוחות ואת רוב שעות היום הם מעבירים לבדם, כך מעיד אלי, בעל קיוסק בלב רחוב בן יהודה.

"המכירות עכשיו הן רבע מהמכירות שהיו לפני כן, אנשים מפחדים לצאת בגלל הקורונה, מגיעים אליי מדי פעם רק לקנות סיגריות, אי אפשר להתפרנס מזה, אני כבר 32 שנים פה, אם המצב ימשיך ככה אולי אאלץ לעזוב. חייבים פיתרון לרחוב הזה".

קראו עוד בכלכליסט

גם את שלומי עבאדי, בעל מספרה ברחוב מצאנו לבדו במספרה, "אין אנשים ברחוב, אנשים מבוהלים, אין תיירים, גם המלונות ריקים, החנויות ריקות, לקוחה שלי אמרה שעברה בארבע מספרות וכולן ריקות".

חנות להשכרה ברחוב בן יהודה תל אביב, צילום: טל אזולאי חנות להשכרה ברחוב בן יהודה תל אביב | צילום: טל אזולאי חנות להשכרה ברחוב בן יהודה תל אביב, צילום: טל אזולאי

כך, מה שמעיד על מצוקת העסקים ברחוב הוא הרצף הארוך של חנויות ריקות שעומדות להשכרה, בעלי עסקים שפשטו רגל או שהרגישו שהפעילות הכלכלית לא משתלמת, עזבו. היצע שטחי המסחר ברחוב עלה ומחירי השכירויות של החנויות ירדו אבל גם הירידה במחירי השכירויות לא מקילה על בעלי הנכסים למצוא שוכר חדש.

"המצוקה של רחוב בן יהודה התחילה עם העבודות על הרכבת הקלה שצפויה לעבור ברחוב, בעלי עסקים העדיפו להפנות את העסקים שלהם למקום אחר וזה הוביל לירידה של כ-20% בדמי השכירות. הקורונה הייתה הקש ששבר את גב הגמל ברחוב הזה והורידה את מחירי השכירויות של שטחי המסחר בעוד 20%. רחוב בן יהודה מתאפיין בעסקי תיירות, הפגיעה בתיירות משתקפת במיוחד ברחוב הזה", מסביר שקד שקי, יועץ נדל"ן, אנגלו סכסון תל אביב.

הפגיעה בתיירות פגעה גם בהכנסות של אבנר אלון, בעל מכבסה ברחוב, "נאלצתי לפטר עובדים, אין עבודה כרגע. לפני כן היו מגיעים אלינו תיירים שגרים בדירות אייר בי אנד בי ושהיו צריכים בגדים נקיים ומגוהצים, היום אין את זה. גם עובדי הייטק כבר לא מגיעים, כולם עובדים היום מהבית בפיג'מה. המצב כאן קשה מאוד".

תגיות