אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקרב על הינשוף שמזהה קורונה הגיע לביהמ"ש

בלעדי לכלכליסט

הקרב על הינשוף שמזהה קורונה הגיע לביהמ"ש

מכשיר חדשני לזיהוי מהיר של הקורונה נמצא בסכסוך משפטי בין קבוצת חברות זרות שייסד אייל רם לבין אוניברסיטת בן גוריון ופרופ' גבריאל סרוסי. כל צד טוען כי מדובר בהמצאה שלו שכבר גוייסו עבורה משקיעים

20.07.2020, 06:52 | ליטל דוברוביצקי

סכסוך משפטי חריף נחשף בבית המשפט המחוזי בתל אביב לגבי מכשיר חדשני לזיהוי מהיר של נגיף הקורונה. מצד אחד קבוצה של חברות זרות בשם רם גרופ ומייסדן אייל רם, ומצד שני אוניברסיטת בן גוריון, חברת מסחור הטכנולוגיות של האוניברסיטה וחוקר האוניברסיטה פרופ' גבריאל סרוסי.

קראו עוד בכלכליסט

רם גרופ הגישה ביוני באמצעות עו"ד אליעד שרגא ועו"ד מיכל גוטמן בקשה לצו מניעה נגד אוניברסיטת בן גוריון והחוקר סרוסי המיוצגים על ידי עו"ד איתן לירז. זאת בטענה כי "הנתבעים, שקיבלו לידיהם כנותני שירות שירטוטים ורישומים של ההמצאה למכשיר לבדיקות קורונה שיתבצע תוך דקה, שהוגשה לגביה בקשה לרישום פטנט, מפרסמים את עצמם בתקשורת בארץ ובעולם כאילו הם מפתחי ההמצאה". בעוד שקבוצת רם גרופ טוענת כי היא מפתחת ויוצרת ההמצאה.

רם גרופ טוענת כי התנהלות האוניברסיטה הסבה לה נזק עצום. "עקב הפרסומים השקריים מספר משקיעים איתם התובעות היו בתהליכי משא ומתן להשקעה או לרכישת המוצרים, החליטו לחזור בהם מהכוונה להשקיע באמצע מהלך של גיוס הון".

האוניברסיטה ופרופסור סרוסי לא נותרו חייבים והם דוחים בתוקף את הטענות נגדם. בין השאר מאחר ו"ההמצאה מבוססת במלואה על ידע קודם המצוי ברשות הכלל זה שנים". עוד נטען כי "המבקשות לא הביאו כול ראיה התומכת בטענתן כי נגזלה מהן המצאה כלשהי". 

אוניברסיטת בן גוריון , צילום: מאיר אזולאי אוניברסיטת בן גוריון | צילום: מאיר אזולאי אוניברסיטת בן גוריון , צילום: מאיר אזולאי

האוניברסיטה ופרופסור סרוסי לא נותרו חייבים והם דוחים בתוקף את הטענות נגדם. בין השאר מאחר ו"ההמצאה מבוססת במלואה על ידע קודם המצוי ברשות הכלל זה שנים". עוד נטען כי "המבקשות לא הביאו כול ראיה התומכת בטענתן כי נגזלה מהן המצאה כלשהי".

צו המניעה לא ניתן לאחר שהשופט גרשון גונטובניק אמר כי "אני לא בטוח שיש כאן די ראיות שמטות את הכף לטובת הוצאת צו". הדיון נדחה לאוגוסט.

 

מימין: גבריאל סרוסי עם הינשוף שבמחלוקת ועו"ד איתן לירז. של מי ההמצאה?, צילום: יואב דודקביץ אייל טואג מימין: גבריאל סרוסי עם הינשוף שבמחלוקת ועו"ד איתן לירז. של מי ההמצאה? | צילום: יואב דודקביץ אייל טואג מימין: גבריאל סרוסי עם הינשוף שבמחלוקת ועו"ד איתן לירז. של מי ההמצאה?, צילום: יואב דודקביץ אייל טואג

ביום חמישי האחרון פנו נציגי האוניברסיטה בבקשה דחופה לבית המשפט המחוזי בתל אביב לדחייה מידית של הבקשה לצווים זמניים בטענה כי אין להמתין לדיון שנקבע לאוגוסט, נוכח התפתחות חדשה.

לדבריהם, "במסגרתה קרן ההשקעות our crowd שהתחייבה להשקיע במיזם הטכנולוגי שפיתחה האוניברסיטה סכום מיידי של 8 מיליון דולר כחלק מהליך גיוס ממשקיעים נוספים בהיקף של 25 מיליון דולר, הודיעה כעת על עצירה מיידית של ההשקעה אך ורק בשל דחיית הדיון עד למחצית אוגוסט".

עו"ד איתן לירז, בא כוח האוניברסיטה מסר: "מדובר בהליך סרק. התנהלותן של החברות הזרות גורמת לנזקי עתק לחברת המסחור של האוניברסיטה ולחוקר, ופוגעת באופן ממשי בהליך גיוס הון של 25 מיליון דולר למיזם החשוב הזה".

עורכי הדין אליעד שרגא ומיכל גוטמן, באי כוח רם גרופ מסרו כי "הקבוצה היא בעלת ההמצאה החדשנית שפותחה לזיהוי מהיר ומיידי של נגיף הקורונה. לצערנו פרופ’ סרוסי ואוניברסיטת בן־גוריון מתחזים כבעלי אותה המצאה".

תגיות