אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדח"צים התנגדו והדחתו של ניר גלעד לא עלתה להצבעה צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

הדח"צים התנגדו והדחתו של ניר גלעד לא עלתה להצבעה

אריה מינטקביץ, המקורב לשלמה אליהו, ביקש להעלות להצבעה את הדחתו של גלעד מתפקיד מנכ"ל מגדל אחזקות. זאת חרף התנגדותו של יו"ר רשות שוק ההון. הדירקטוריון דן אתמול בהצעה שלא עלתה להצבעה

20.07.2020, 07:05 | גולן חזני

דירקטוריון מגדלאחזקות שדן אתמול (א') בהצעה להדיח את ניר גלעד מתפקיד מנכ"ל מגדל אחזקות, החליט בסופו של דבר לא להעלות את הנושא להצבעה.

קראו עוד בכלכליסט

לכלכליסט נודע כי עמדתם של הדח"צים בחברה, שלמה הנדל ולינדה בן שושן, ובעיקר של הדירקטור חיים רמון, שהתנגדו להצעה, הביאה לכך שהנושא לא עלה להצבעה. כפי שנחשף בכלכליסט אתמול, אריה מינטקביץ, יו"ר רשות ני"ע לשעבר ודירקטור במגדל אחזקות המקורב לבעל השליטה שלמה אליהו, היה זה שביקש להעלות להצבעה שוב את החלפתו של גלעד בתפקיד מנכ"ל חברת האחזקות.

מימין: משה ברקת, שלמה אליהו ואריה מינטקביץ, צילומים: עמית שעל, אוראל כהן מימין: משה ברקת, שלמה אליהו ואריה מינטקביץ | צילומים: עמית שעל, אוראל כהן מימין: משה ברקת, שלמה אליהו ואריה מינטקביץ, צילומים: עמית שעל, אוראל כהן

מינטקביץ ביקש במכתב לדירקטוריון

 

 בשבוע שעבר להעלות לדיון את החלפתו של גלעד כמנכ"ל חברת האחזקות. כזכור, כבר באפריל החליט הדירקטוריון, בפעם הראשונה, להדיח את גלעד, הן מתפקיד מנכ"ל חברת האחזקות והן מתפקיד יו"ר מגדל ביטוח, אבל נבלם בידי רשות שוק ההון. מינטקביץ טען שרשות שוק ההון, בהוראות שהעבירה לחברה, לא כללה התנגדות להדחת גלעד מתפקיד מנכ"ל חברת האחזקות.

באפריל האחרון הוביל שלמה אליהו בעל השליטה במגדל אליהו, מהלך להדחת גלעד הן מתפקיד מנכ"ל חברת האחזקות והן מתפקיד יו"ר חברת הביטוח שתחתיה, ואשר מפוקחת בידי רשות שוק ההון ולמנות במקומו את מוטי רוזן מנכ"ל מנורה לשעבר. ברקת התערב אז, הזהיר את הדירקטוריון מהחלטה כזו והודיע לאליהו שגלעד יישאר בתפקיד היו"ר לפחות עד סוף 2020. ההחלטה הוקפאה. אליהו ביקש אז למנות את רן עוז, מנכ"ל חברת הביטוח, לתפקיד מנכ"ל מגדל אחזקות. מינטקביץ לעומת זאת הציע להביא מועמד חיצוני. רמון והנדל, ובשלב מסויים גם הדח"צית החדשה לינדה בן שושן, הודיעו אתמול כי החלטה כזו היא סוג של התאבדות ביחסים מול רשות שוק ההון.

בשבוע שעבר שיגר יו"ר רשות שוק ההון משה ברקת מכתב חריף למגדל, שבו האשים את מרבית הדירקטורים בחברה, וכן את אליהו, כי פעילותם "מעלה חשש להפרת חובת האמונים שלהם כדירקטורים כלפי החברה, הכוללת חובה להימנע מכל פעולה שיש בה ניגוד עניינים, בין תפקיד של דירקטור בחברה המבטחת (מגדל ביטוח) לבין כל תפקיד אחר שלהם". קביעתו של ברקת היא חמורה עוד יותר לגבי הדח"צים בחברה, במקרה הזה שתי דח"ציות בכלל ביטוח, רונית בודו ומירב בן־כנען.

ברקת הודיע במכתב לדירקטוריון מגדל שעל אליהו לבחור באיזה מהדירקטוריונים הוא חבר – זה של מגדל ביטוח שבו הוא משמש דירקטור, או זה של מגדל אחזקות, החברה־האם (100%) של מגדל ביטוח, שבו משמש אליהו כיו"ר. אם אליהו יבחר להמשיך לכהן כדירקטור במגדל ביטוח, הוא ייאלץ לפנות את משרדיו בחברה, הורה ברקת. נכון לעכשיו אליהו לא הודיע על התפטרותו מאחד הדירקטוריונים, ודירקטוריון מגדל ביטוח ביקש ארכה מברקת למתן תשובה למכתב.

תגיות