אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התחזית של צה"ל: עשרות חולים קשים ביום ומאות מתים - כבר בחודש הקרוב צילום: איי אף פי

דיווח שוטף

התחזית של צה"ל: עשרות חולים קשים ביום ומאות מתים - כבר בחודש הקרוב

כך לפי דו"ח חדש של אגף המודיעין; מספר החולים הפעילים חצה את ה-30 אלף, מצבם של 256 חולים מוגדר קשה, מתוכם 77 מונשמים. לשכת התעסוקה: רשומים אצלנו מעל ל-860 אלף דורשי עבודה; בנט: "ישראל מרסקת את המשק, אפשר לפתוח ענפים כבר עכשיו"

21.07.2020, 19:56 | כלכליסט ו-ynet

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

19:40 - משרד הבריאות: מספר החולים הפעילים חצה את ה-30 אלף

מחצות אובחנו 1,203 חולי קורונה חדשים בישראל ומספר החולים הפעילים הגיע ל-30,488 בני אדם. מנתוני משרד הבריאות שפורסמו הערב (יום ג') עולה כי שיעור הבדיקות החיוביות עלה ל-8% והוא גבוה ביחס לעת האחרונה. מספר המונשמים עומד על 77 ומספר הנפטרים עלה בארבעה מחצות ל-424 בני אדם.

מספר החולים קשה ירד מעט ל-256 מאושפזים. 360 מחלימים נמנו היום. בימים האחרונים עלה באופן חד מספר המחלימים, אך עדיין יש הרבה יותר חולים חדשים מאשר מחלימים.

הבוקר, אחרי ירידה חד פעמית במספר הנדבקים שלשום, כבר חזרנו למספרים המדאיגים עם 1,855 בני אדם שאובחנו אתמול עם קורונה עד השעה חצות.

19:20 - התחזית של צה"ל לחודש הקרוב: עשרות חולים קשים ביום, עוד מאות ימותו

אגף המודיעין של צה"ל (אמ"ן) פרסם הערב (שלישי) תסריט אימים ולפיו אם היקף התחלואה הנוכחי בנגיף הקורונה יימשך ולא יהיה שינוי מגמה משמעותי - צפויים עשרות חולים חדשים במצב קשה ביממה, ומאות רבות של מתים במצטבר.

ב-30 ביוני בחצות, עמד מספר הנדבקים בנגיף בישראל על 25,392. ואילו רק ב-21 הימים הראשונים של חודש יולי נוספו למניין המאובחנים יותר מ-27 אלף נדבקים חדשים.

בדו"ח של מרכז המידע והידע הלאומי למערכה בקורונה נכתב כי "על סמך היקף התחלואה הנוכחי, ובפרט מספרם של החולים הפעילים מעל גיל 60 , ובהיעדר שינוי מגמה משמעותי בקצב התפתחות התחלואה - אנו מעריכים כי מספר החולים החדשים במצב קשה צפוי לגדול בחודש הקרוב לעשרות רבות ביממה, ובהתאמה מספר המתים המצטבר יגיע לטווח מאות רבות".

בדיקת קורונה בבית חולים אסף הרופא, צילום: אבי מועלם בדיקת קורונה בבית חולים אסף הרופא | צילום: אבי מועלם בדיקת קורונה בבית חולים אסף הרופא, צילום: אבי מועלם

בדו"ח מצוין כי הגל השני התפתח בקצב מתון יותר לעומת הגל הראשון, במיוחד במספר הנדבקים המבוגרים מעל גיל 60 - מה שהביא לתחושה בציבור ש"איננו נמצאים במהלכו של גל שני, ושהגידול במספר הנדבקים קשור אך ורק לעלייה (המבורכת) בהיקף הבדיקות".

 

אולם, כך נכתב, "תמונת המצב המצטיירת אינה מותירה מקום לספק. גם אם העלייה בהיקף הבדיקות הביאה לעלייה משמעותית במספר הנדבקים המאובחנים, ולכאורה עלייה מלאכותית, הרי שבמקביל נרשמה עלייה במספר החולים החדשים שמצבם קשה. עלייה זו אינה נוגעת כלל להיקף הבדיקות, אלא להתפתחות המחלה אצל הנדבקים, לכן היא משקפת בעיקר את עוצמת התחלואה המוחלטת באוכלוסייה". עוד נכתב בדו"ח כי נוסף על מספר הנדבקים הגבוה, התחלואה מפוזרת במאות יישובים.

בדו"ח מצוין כי הקורונה תישאר איתנו עוד חודשים ארוכים, אך ניתן להימנע מסגר כולל רק בתנאי שתהיה "היענות ציבורית מקיפה ומיידית לעמידה בהנחיות משרד הבריאות", דהיינו, שמירה על ריחוק חברתי ועטיית מסכה במרחבים הציבוריים ובפרט בחללים סגורים. "כל אחד מאיתנו מדביק פוטנציאלי", נכתב בדו"ח.

 

"העמידה בהנחיות אלה משיתה אמנם הגבלות על חופש התנועה ואף על חופש העיסוק, אולם היא זאת שתאפשר גם את פתיחת המשק מחדש", מוסיף הדו"ח.

ולא רק בצה"ל מזהירים: ראש צוות המומחים מאוניברסיטת בן-גוריון, פרופ' דב שורץ, לשעבר המדען הראשי של הקריה למחקר גרעיני בדימונה, התייחס היום לצעדים ההכרחיים להשתלטות על התחלואה בקורונה ואמר כי הוא "קורא לראש הממשלה, לראש הממשלה החלופי וליו"ר ועדת הקורונה של הכנסת - תתעשתו, אנחנו כפסע מקטסטרופה".

לדברי פרופ' שורץ, "אנחנו ביישורת האחרונה והתוצאות האחרונות מצביעות על כך שאנחנו ממשיכים לדהור לעבר התהום - שבה לא נוכל להימנע מהגעה למצב שבו מערכת ההנשמה של חולי הקורונה תגיע לתפוסה מירבית ורופאים יצטרכו להחליט מי להנשמה ומי למוות.

"מרחק העצירה שלנו, גם במצב שבו מיידית נפעיל סגר מלא, הוא כשלושה שבועות. זה גם הזמן שייקח להגיע לתפוסה מרבית. כבר שרפנו את כל הימים הרזרביים בגלל כל העיסוק הפוליטי, הוועדות והדיונים האינסופיים על מסעדות, חדרי כושר, בריכות ומקוואות".

פרופ' שורץ מוסיף כי "הדרך היחידה לפני סגר מלא הפעלת היא 'סגר כמעט מלא', קרי, כללי סגר שמשחררים ממנו רק דברים חיוניים למשק ושהוכח שעובדים היטב בגל הראשון: בי"ס של הקיץ - לימוד בקפסולות של הגנים וכיתות א'-ג' בלבד, יציאה לעבודה בחמשת ימי השבוע תוך קיום סגר בסוף השבוע (שישי בוקר עד ראשון בוקר) ובכל ערבי השבוע, בידוד מרצון של כל האזרחים הוותיקים וקבוצות הסיכון.

"ביחס לכל שאר הדברים חייבים לנהוג בכלל ההפוך לזה שוועדת הכנסת נקטה - אם אין הוכחה שהדבר לא מזיק, לא לקיימו! ולכן: לא בריכות, לא מסעדות, לא בתי כנסת ולא חדרי כושר". 

 

13:50 - בנט: "ישראל מרסקת את המשק, אפשר לפתוח ענפים כבר עכשיו"

יו"ר ימינה ח"כ נפתלי בנט תקף בריאיון לאולפן ynet את התנהלות הממשלה במשבר הקורונה, וטען כי "ישראל מרסקת את המשק ובמחדליה היא שולחת מיליון אנשים לאבטלת קבע". בנט הוסיף כי "אפשר עכשיו לעבור תעשייה-תעשייה, מהתעופה דרך המלונאות ועד למסעדות, ולהסביר איך כן פותחים במסגרת התו הסגול. בתו סגול נכון אפשר לפתוח גם את התעופה וגם את המסעדות".

ח"כ נפתלי בנט, צילום: עידן ארבל ח"כ נפתלי בנט | צילום: עידן ארבל ח"כ נפתלי בנט, צילום: עידן ארבל

12:25 - אדלשטיין: "כמו הקורונה, גם משרד הבריאות לא מבדיל בין מגזרים"

שר הבריאות יולי אדלשטיין התייחס להחלטות הממשלה בעניין ההגבלות בשל העלייה בתחלואה בקורונה: "אני מבין את תחושת האזרחים שחשים בלבול. הוא לא נובע מהחלטות משרד הבריאות אלא מאי דיוק בדיווחים וממאבקים שמתפתחים בממשלה ובכנסת". אדלשטיין הוסיף כי "התנהלות הדיונים בוועדה תביא אותנו לסגר בעל כורחנו. הדרישות הילדותיות להביא נתונים מדויקים כמה נדבקו במסעדה וחדר כושר באות מפי אנשים שאין להם מושג ירוק מהי חקירה אפידמיולוגית",עוד אמר השר, כי "כמו הקורונה, גם משרד הבריאות לא מבדיל בין מגזרים". אמר השר אדלשטיין בביקור במחלקת הקורונה התת-קרקעית בבית החולים רמב"ם בחיפה.

(צבי זרחיה, אחיה ראב"ד)

 

שר הבריאות יולי אדלשטיין היום בביה"ח רמב"ם, צילום: youtube שר הבריאות יולי אדלשטיין היום בביה"ח רמב"ם | צילום: youtube שר הבריאות יולי אדלשטיין היום בביה"ח רמב"ם, צילום: youtube

11:45 - משרד הבריאות: מחצות אובחנו 333 בני אדם חולים בנגיף

משרד הבריאות עדכן כי מחצות ונכון לשעה 10:00 בבוקר אובחנו 333 בני אדם כחיוביים לנגיף הקורונה. בכך עלה מספר החולים הפעילים בארץ ל-29,883. מצבם של 260 חולים קשה, מתוכם 78 מונשמים. מחצות נפטרו שלושה בני אדם כתוצאה מהנגיף ובכך מניין המתים מפרוץ המגפה בארץ עלה ל-422. במהלך היממה החולפת אובחנו 27,290 בדיקות לזיהוי הנגיף, ומחצות עד הבוקר בוצעו 3,691 בדיקות.

11:30: עלייה נוספת בדרישות לדמי אבטלה

לפי לשכת התעסוקה, אתמול התקבלו 1,033 דיווחים על חזרה לעבודה, ומנגד נרשם מספר דורשי עבודה חדשים הגבוה פי 3.6 - 3,704. מאז תחילת ההקלות לשחרור המשק מהסגר הראשון, ב-19.4, התקבלו בשירות התעסוקה 407,360 דיווחים על חזרה לעבודה, ובמקביל, נרשמו 172,408 דורשי עבודה חדשים. כיום רשומים בשירות התעסוקה 862,438 דורשי עבודה, מהם 576,277 בחל"ת. שיעור האבטלה עומד על 21.2%.

 

09:30 - נתוני התחלואה המדאיגים חוזרים

אחרי ירידה חד פעמית במספר הנדבקים, שוב חוזרים למספרים המדאיגים: 1,844 בני אדם אובחנו אתמול (שני) עם קורונה עד השעה חצות. כך עולה מדו"ח מרכז המידע והידע הלאומי של אגף המודיעין. לפי הדו"ח, 8.1% מ-26,132 הנבדקים נמצאו חיוביים.

264 בני אדם מאושפזים במצב קשה, 14 יותר מהקו האדום שהציבה הממשלה בדיוני ההגבלות. 416 בני אדם נפטרו עד כה, 5 מהם רק אתמול.

לפי הנתונים, בירושלים יש 4,370 חולים פעילים, בבני ברק 2,230, בתל אביב 1,993, באשדוד 1,091, בביתר עילית 1,032, בבית שמש 736, בלוד 609 ובמודיעין עילית 483.

מהנתונים עולה כי אחד מכל 61 תושבים בביתר עילית הוא חולה פעיל בקורונה וכך גם אחד מכל 95 תושבים בבני ברק. בירושלים אחד מכל 232 תושבים חולה פעיל ובתל אביב אחד מכל 277.

מספר החולים הפעילים בחצות עמד על 29,645. בסך הכול מאז הגיע הנגיף לישראל אובחנו בארץ 52,493 נדבקים. 22,432 החלימו. אחוז התמותה בישראל עומד על 0.8% - נתון נמוך בהרבה מהממוצע העולמי העומד על 4.14%.

תגיות