אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ערי סטימצקי וקובי לקסר רשמו כבר רווח על הנייר של 18 מיליון שקל בשפע ימים צילום: בלומברג

ערי סטימצקי וקובי לקסר רשמו כבר רווח על הנייר של 18 מיליון שקל בשפע ימים

השליטה בשפע ימים עברה בתחילת החודש לסטימצקי, לשעבר יו"ר רשת הספרים, ולידי עו"ד לקסר, השותף הפעיל: "החברות המקבילות בחו"ל מציגות רווחיות לאחר חודשים בודדים של עבודה"

22.07.2020, 09:20 | חזי שטרנליכט

מניית חברת שפע ימים שהגיעה לסוף דרכה והפכה לשלד בורסאי רושמת התעוררות מחודשת בימים האחרונים, לאחר שהשליטה בה עברה לעו"ד קובי לקסר. שביהמ"ש אישר בתחילתה החודש את הסדר הנושים בחברה ואז השתלט לקסר באמצעות חברת אגרופרומיס שוקי הון על שפע ימים. אגרופרומיס רכשה את השליטה, 51% משפע ימים, עם אופציה להגדיל את ההאזקה ל-60%, בסכום שלפי הערכות כלכליסט הוא בין 3.5 ל-4.5 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הדמות המפתיעה במהלך הזה הוא מי שמחזיק 50% מחברת אגרופרומיס - מדובר במי שמוגדר כשותף שקט של לקסר להשתלטות על השלד הבורסאי, ערי סטימצקי, אחת הדמויות המוכרות בעולם הסחר בישראל ומי שעמד עד לאמצע שנות ה-2000 בראש הרשת הנושאת את שם משפחתו. סטימצקי כיהן כיו"ר הרשת עד 2007, אז נמכרה לקרן מרקסטון ובהמשך עברה לשליטת ג. יפית. סטימצקי נחשב לשותף שקט ולא פעיל.

ביום ראשון אחר הצהריים הודיעה שפע ימים על שינויי השליטה ועל כניסתה לתחום שיתופי פעולה עם מותגים פרטיים וחנויות וירטואליות. המשקיעים הגיבו ביום שני ברכישה אינטנסיבית של המניות. מניית שפע ימים עלתה ב-113.9% באותו יום (שני) במחזור של 4.6 מיליון שקל. אתמול כבר מימשו המשקיעים חלק מהרווחים ושלחו את המניה לירידה של 8.8%. כך שבתוך יומיים עלתה המניה ב-95% מאז יום ראשון.

בנוסף, ההון הרשום למסחר של החברה גדל מ-3.2 מיליון מניות ל-10.88 מיליון מניות. כך ששווי השוק הנוכחי של שפע ימים הבוקר כבר עומד על 43.7 מיליון שקל. לכן המהלך של לקסר ושותפו סטימצקי, שהשתלטו על החברה לפי שווי של 6.8 עד 8.8 מיליון שקל, כבר יצר להם על הנייר רווח משותף של 17.8 עד 18.8 מיליון שקל, כ-9.2 מיליון שקל בממוצע ללקסר או סטימצקי.

שוק ההון ידע לא מעט סיפורים של הזרמות פעילויות לתוך שלדים בורסאיים. שפע ימים, לפני השתלטות לקסר על פעילותה, עסקה בחיפוש אחר אבנים יקרות במימי נחל הקישון לפי הוראה מעורפלת מהרבי מלובביץ'. כעת המעבר החד לפעילות חדשה, תחת בעלי שליטה חדשים, תיבדק מן הסתם בקפידה בידי המשקיעים.

לפי ההצהרה של לקסר התוצאות, הכספיות אמורות להוכיח עצמן במהירות. בחברה הציבורית תחת בעלי השליטה החדשים תתמקד הפעילות בסחר מקוון. החברה תפעיל פלטפורמות סחר אינטרנטיות שונות דרך אמזון, איביי, וולמארט וגופים נוספים ותמכור באמצעותן מוצרים מיצרנים שונים, חלקם ממפעלים גדולים בארץ, לדבריו. לקסר מציין בשיחה עם "כלכליסט" כי "מה שאנחנו נעשה זה לזהות ולנתח את פעילות הסחר באמזון ובפלטפורמות המסחר השונות באמצעות כלים דיגיטליים. אנחנו נעזרים בכלים פתוחים וגם בכלים שפיתחנו אינהאוס".

"המיקוד שלנו הוא זיהוי נישות קטנות אך רווחיות (מיקרו-ברנדינג). אנחנו לא נתחרה באמזון על מכירת בטריות, אבל כן נתחרה במקומות שיש בהם תתי מוצר ותתי נישה שאפשר להקם שם מותג פרטי. נעבוד עם מפעלים בארץ גדולים בארץ ויש כבר שיתופי פעולה רחבים שידווחו בהמשך".

עו"ד לקסר הקים בעבר קרן פריווט אקוויטי  - הקרן למימון הליכים משפטיים שעסקה בתחום ה-Litigation Funding. בין השותפים בקרן לדבריו היו גופים מוסדיים ובתי השקעות גדולים. גם בפעילות החדשה שיצק לתוך שפע ימים הוא מתכנן להכניס גופים גדולים. החברה דיווחה ביום ראשון כי בכוונתה לבצע גיוס הון בדרך של הקצאה פרטית - הגיוס יושלם ביומיים הקרובים. 

כמה זמן ייקח עד שהחברה תתחיל להציג תוצאות כספיות? לדברי לקסר מדובר בקצב מהיר מאוד. "המטרה שלי היא שהחברה תייצר דיבידנדים. אנחנו לא פה כדי לקנות או למכור מניות. החברות המקבילות בחו"ל מציגות רווחיות לאחר חודשים בודדים של עבודה. יצירת מותגים בסח המקוון זה בדרך כלל עניין של 2 עד 3 חודשים. אנחנו נפעיל גם זרוע למכירות סיטונאיות"

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

תגיות