אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי גיוס נוסף, קרן aMoon גדלה ל-750 מיליון דולר

אחרי גיוס נוסף, קרן aMoon גדלה ל-750 מיליון דולר

במרץ 2019 הודיעה הקרן על גיוס של 660 מיליון דולר לקרן שנייה, כעת היא מודיעה על גיוס של 90 מיליון דולר נוספים. בכך הגיעה aMoon II, הממוקדת בהשקעה בחברות בשלבים מתקדמים, לתקרה המקסימלית שלה

22.07.2020, 10:35 | הגר רבט
קרן aMoon המשקיעה בתחומי הבריאות גדלה ל-750 מיליון דולר. במרץ 2019 הודיעה הקרן של מריוס נכט על גיוס של 660 מיליון דולר לקרן שנייה, וכעת היא מודיעה על גיוס של 90 מיליון דולר נוספים. בכך, הגיעה aMoon II, הממוקדת בהשקעה בחברות בשלבים מתקדמים, לתקרה המקסימלית שלה.

קראו עוד בכלכליסט

מהקרן נמסר כי גם חברת "קרדיט סוויס" היא מהמשקיעים המרכזיים בקרן, והובילה את המהלך יחד עם אמון כחלק משותפות אסטרטגית בין הקרן לבנק. בנוסף, כלל הגיוס השקעות של משקיעים קיימים מישראל ומהעולם, בהם משקיעים מוסדיים גדולים נוספים, וכן משקיעים חדשים מארה"ב, אוסטרליה, אמריקה הלטינית ואירופה.

הקרן ביצעה עד כה השקעות בסך 200 מיליון דולר בתשע חברות. הקרן מתמקדת בשלושה תחומים: בריאות דיגיטלית, מכשור רפואי וביופארמה, ומבצעת סבבי השקעות של 10 עד 50 מיליון דולר בחברות ישראליות ובינלאומיות.

מימין מריוס נכט ויאיר שינדל, מייסדי קרן aMoon מימין מריוס נכט ויאיר שינדל, מייסדי קרן aMoon מימין מריוס נכט ויאיר שינדל, מייסדי קרן aMoon

אמון נוסדה בשנת 2016 על ידי מריוס נכט, ממייסדי צ'ק פוינט, וד"ר יאיר שינדל המנהל את הקרן, יזם סדרתי שניהל את מטה "ישראל דיגיטלית" במשרד ראש הממשלה.

ד"ר יאיר שינדל, מייסד שותף ושותף מנהל של aMoon מסר: "הגיוס מהווה הבעת אמון נוספת ומשמעותית באקו-סיסטם ה-HealthTech הישראלי מצד משקיעים ברחבי העולם וביתר שאת בעת משבר הקורונה העולמי. בעוד המשבר הגלובלי יוצר אי-וודאות ומשבש שווקים ותעשיות ברחבי העולם, הוא יצר תנופת האצה של תהליכי חדשנות טכנולוגית בתחום הרפואה, וברור כי תעשיית ה-HealthTech הישראלית היא שחקן גלובלי מוביל בתחום. אמון וקרנות ישראליות חזקות אחרות חייבות להמשיך להיות גשר בין האקו-סיסטם המקומי לגלובלי ולהאיץ ריפוי ואבחון מוקדם באמצעות חדשנות פורצת דרך".

תגיות