אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי צילום: באדיבות כאן 11

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

הפרק האחרון בסדרת "טהרן", תערוכת יחיד של שאלי פטל במוזיאון בת־ים, להשתכשך במי הירדן השוצפים, לתפוס שלווה עם הצלילים המרגיעים של זואי פולנסקי ומתכון מג'דרה פרסית טבעונית

23.07.2020, 08:03 | כתבי כלכליסט

אמנות

לבקר בתערוכה המרתקת של אלי פטל

 , צילום: אלי פטל צילום: אלי פטל  , צילום: אלי פטל

עשר שנים שאלי פטל לא הציג תערוכת יחיד, עשר שנים שבהן יצאו תחת ידיו מאות אמנים צעירים בתחילת דרכם בעת שכיהן כראש המחלקה לאמנות בבצלאל. עכשיו הוא חוזר ללב הסצנה המקומית, והוא עושה את זה בגדול, עם תערוכת יחיד בשם "מאז החלו המדידות" שמתפרשת על פני כל מוזיאון בת־ים (אצרה: הילה כהן-שניידרמן). התערוכה היא חלק ממחקר ארוך שעורך פטל במהלך השנים בשאלות של זהות. כשמתבוננים ביצירות שלו שעושות שימוש בטכניקות שונות ומגוונות — מצילום ווידיאו דרך פילטרים של אינסטגרם ועד הדפסה על סרגלי מתכת, ומבינים את השיטתיות בה עובד פטל, אופן העבודה שלו הופך למרתק ומפתיע בכל עבודה מחדש.

רעות ברנע

טיול

להשתכשך במי הירדן השוצפים

 

 הירדן ההררי , צילום: אביתר ליכטמן הירדן ההררי | צילום: אביתר ליכטמן  הירדן ההררי , צילום: אביתר ליכטמן

 

איך משלבים בין ימי הקיץ החמים מאוד, הגבלות הקורונה, והרצון לטייל בארץ? נוסעים לעשות תצפית על הירדן ההררי שגם בימי הקיץ המים זורמים בו בשצף ומכים בסלעי הבזלת, וכך נהנים ממסלול יפהפה בצל שבסופו אפשר גם להשתכשך במים. בדרך עוברים ליד שרידי טחנות הקמח מהמאה הקודמת שהופעלו בעזרת גלגלי שיניים, ומצודה צלבנית במצד עטרת, שבקיר הצפוני שלה נבקעה החומה לשניים עקב המיקום על השבר הסורי אפריקאי. הכניסה למצד ולתצפית ללא תשלום. המסלול מתאים לכל המשפחה ׁׁאך לא לעגלותׂׂ. אפשר לשלב ביקור במכוורת הבוטיק השכנה, "הכל דבש", ביסוד המעלה (בתיאום מראש). פרטים על המסלול: www.tourgalil.co.il

מאיה נחום שחל

טלוויזיה

לחסל את "טהרן" בסופ"ש אחד

 

 , צילום: באדיבות כאן 11 צילום: באדיבות כאן 11  , צילום: באדיבות כאן 11

ביום שני ישודר הפרק האחרון של "טהרן", מותחן הריגול הישראלי החדש, בכאן 11, על תמר רביניאן (ניב סולטן), החיילת מ־8200 שנהייתה לסוכנת מוסד שמגיעה לבירה האיראנית כדי לעשות בלאגן. הסדרה, שיצרו משה זונדר, מאור כהן ודנה עדן, מספקת אקשן מהנה, ולצרוך את כולה בבינג' של שמונה פרקים בסוף שבוע אחד (של סגר?) ייטיב איתה. היא אמנם חסרה את הקומה הנוספת שיש בסדרה "פאודה", שמרבים להשוות ביניהן, כי היא לא עוסקת ברצינות בסכסוך הנפיץ במזרח התיכון, אבל יש בה גם כמה דברים אחרים: אשה בראש סדרת אקשן ישראלית, הצלחה בינלאומית (נמכרה לאפל TV בעסקת ענק), פרסית כשפה ראשית בסדרה ישראלית, והיא סוגה עלית שניצחה את הערוצים המסחריים השבוע עם 14% רייטינג — מתי זה קרה?

רותה קופפר

אלבום

לתפוס שלווה עם הצלילים המרגיעים של זואי פולנסקי

 

 זואי פולנסקי, צילום: אביעד סינמנס זואי פולנסקי | צילום: אביעד סינמנס  זואי פולנסקי, צילום: אביעד סינמנס

 

האלבום החדש של המוזיקאית זואי פולנסקי, "Violent Flowers", מזכיר לעתים את משחק המחשב האסקפיסטי "אנימל קרוסינג". עם צלילים אלקטרוניים מדיטטיבים ומרגיעים, ציפורים מצייצות, ועולם מרוחק ואוטופי, אופטימי באופן מוחלט, שנותן הרגשה ששום דבר רע לא יכול לקרות בו, מדובר בחווית האזנה מרגיעה באופן מפתיע. הגוונים באלבום של הגיטריסטית התל אביבית הם מעט פחות פסטליים מאלו של משחק הוידאו: פולנסקי אוהבת אפקטים ומסתורין. ובכל זאת, האלבום משרה שלווה שכולנו צריכים עכשיו. פולנסקי, חיפאית במקור, ניגנה עם אסף אמדורסקי, קטמין ואור אדרי (REO), וגם בפרויקט הסולו "בלה טאר". האלבום החדש, שנכתב בשיתוף פעולה עם המפיק אביעד צינמנס, יוצא בלייבל הניו יורקי Youngbloods. ניתן להאזנה ורכישה בכל פלטפורמות המוזיקה.

ניצן פינקו

מתכון

מג'דרה פרסית טבעונית

רותם ליברזון rotteml.com

 

מג מג'דרה של רותם ליברזון | צילום: באדיבות yes מג

מצרכים

 

  • כוס וחצי עדשים ירוקות
  • 2 כוסות אורז בסמטי או פרסי
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כפית כורכום
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כוס צימוקים שחורים
  • חצי כוס תמרים קצוצים
  • פלפל שחור גורס
  • 2 בצלים פרוסים לטבעות דקות

אופן ההכנה

 

  • מבשלים את העדשים 20 דקות, ומסננים
  • שוטפים את האורז היטב, מרתיחים ליטר מים וכף גדושה מלח בסיר גדול על אש חזקה. מוסיפים את האורז, ומבשלים 7 דקות לחצי בישול. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
  • מחממים 3 כפות שמן זית במחבת על אש בינונית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ והכורכום ומטגנים חמש דקות. מוסיפים את העדשים, קינמון, צימוקים ותמרים, מלח ופלפל. מערבבים ומצננים.
  • מערבבים היטב את האורז המסונן ותערובת העדשים.
  • יוצקים שמן עד לגובה של ס"מ בסיר עם תחתית עבה. מוסיפים את תערובת האורז והעדשים. מחוררים באורז ארובות לשחרור האדים בעזרת ידית כף עץ.
  • מכסים היטב את הסיר, ומבשלים 7 דקות על אש גבוהה, ואז עוד 35-40 על אש נמוכה.
  • מקרמלים את שני הבצלים הפרוסים במחבת עם שמן זית על אש קטנה ערך 20 דקות. מידי פעם מערבבים מעט עד שהם בצבע ענברי ורכים ומתוקים.
  • מצננים את תחתית הסיר במים קרים. מעבירים את האורז לצלחת או מגש, מפזרים מעל את הבצל המקורמל, ומגישים לצד יוגורט צונן וסלט ירקות טרי.

רעות ברנע

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות