אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסוף לסוכרת? בטאלין הישראלית תחל בניסויים קליניים בבני אדם צילום: Betalin

הסוף לסוכרת? בטאלין הישראלית תחל בניסויים קליניים בבני אדם

החברה שסבורה כי הלבלב ה"ביו-מלאכותי" שלה ישחרר מיליוני חולים מהזרקת אינסולין, תגיש בקשה להתחלת ניסויים בבני אדם בבריטניה. הטכנולוגיה של החברה פותחה על ידי פרופ' אדוארדו מיטארני מאוניברסיטת ירושלים

23.07.2020, 11:11 | שירות כלכליסט
חברת בטאלין תרפוטיקס (Betalin Therapeutics) הישראלית, שיצרה מיקרו לבלב מלאכותי, שלטענתה יכול "לרפא" סוכרת, מתכוונת להגיש בחודש הבא בקשה להתחלת ניסויים קליניים בבני באדם בבריטניה, כך מדווח הגרדיאן הבריטי.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הדיווח, החברה מאמינה כי הלבלב ה"ביו-מלאכותי" שיצרה ישחרר מיליוני חולים בסוכרת מהצורך לבצע הזרקות אינסולין ולפקח אחר רמות הסוכר בדם. הטיפול מיועד לאנשים עם סוכרת סוג 1 וסוג 2 הזקוקים לאינסולין.

פרופ פרופ' אדוארדו מיטרני | צילום: Betalin פרופ

החברה, שבסיסה בירושלים, אמרה לגרדיאן כי בכוונתה להעביר כבר באוגוסט לרגולטורים הבריטים תוכנית לניסויים הקליניים, כשהכוונה היא להתחיל בניסוי בתחילת השנה הבאה, כך שניתן יהיה להתחיל ולשווק את התרופה עד 2024.

במרכז ההמצאה עומד פיגום ביולוגי שיצרה החברה מתאי ריאה של חזירים, שמחזיק תאי בטא. התאים הללו משחררים אינסולין בהתבסס על רמות הסוכר בדם של המטופל. המיקרו לבלב המלאכותי מושתל מתחת לעור בירך בהרדמה מקומית.

"הטכנולוגיה הייחודית שלנו מאפשרת לגוף לרפא את עצמו", אמר לעיתון ד"ר ניקולאי קוניצ'ר, מנכ"ל החברה. "נכון לעכשיו, ההתמקדות היא בסוכרת, אך יש מחלות רבות נוספות שאנחנו מקווים שנוכל לרפא בעזרת הטכנולוגיה הזו".

ניקולאי קוניצ ניקולאי קוניצ'ר ניקולאי קוניצ

הטכנולוגיה של בטאלין פותחה על ידי פרופסור אדוארדו מיטרני מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

מהחברה נמסר כי בחרה לבצע את הניסויים בבריטניה כי המדינה כבר אישרה טיפול אחר לסוכרת, שבו משתילים תאי בטא בכבד. עם זאת, בבטאלין הדגישו כי המיקרו לבלב אמור להיות יציב יותר, לשרוד לאורך יותר זמן ואף זול יותר, אך שקרוב לוודאי שיעלה יותר מ-40 אלף דולר.

הניסויים מתוכננים לצאת לדרך בכמה בתי חולים הקשורים לאוניברסיטאות לידס וניוקאסל. ד"ר עומאר מסעוד, מנתח השתלות בריטי עם ניסיון בטיפול בסוכרת, ינהל את הפרויקט. "יש לזה פוטנציאל להשפיע על 400 אלף אנשים בבריטניה", אמר.

בטאלין קיבלה מענקים בשווי 4.5 מיליון פאונד מהאיחוד האירופי ואף גייסה מעל 6 מיליון פאונד ממשקיעים סינים, אמריקאים וישראלים.

תגיות