אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לראשונה מאז מרץ: היורו שווה יותר מארבעה שקלים צילום: בלומברג

לראשונה מאז מרץ: היורו שווה יותר מארבעה שקלים

המטבע האירופי מטפס ב-0.3% ל-4.01 שקלים, הדולר עולה ב-0.5% ונסחר תמורת 3.415 שקלים; בעולם קופץ היורו ב-0.8% ל-1.175 דולר; מיטב דש: "קשה לדעת אם חולשת הדולר היא אסטרטגית או רק שינוי זמני"

27.07.2020, 15:41 | מיקי גרינפלד

היורו קופץ בשווקי המט"ח בישראל ובעולם ומגיע לרמה של יותר מארבעה שקלים לראשונה מאז אמצע מרץ. 

בשוק המקומי מטפס היורו ב-0.3% ל-4.01 שקלים - מחירו הגבוה ביותר מאז 19 במרץ, אז התגבר קצב ההתפשטות של מגפת הקורונה ברחבי העולם. הדולר עולה ב-0.5% ונסחר תמורת 3.415 שקלים.

בשוק הבינלאומי קופץ היורו ב-0.8% מול הדולר וצמד המטבעות נסחר במחיר של 1.175 דולר ליורו, הפאונד מטפס ב-0.3% ל-1.284 דולר.

קראו עוד בכלכליסט

לפני כמה דקות נקבעו שערי המטבעות היציגים - היורו טיפס ב-0.7% ושערו היציג נקבע על 4 שקלים, הדולר נחלש ב-0.2% ושערו היציג נקבע על 3.413 שקלים.

היורו טיפס ב-1.6% בשבוע שעבר, ברקע ההחלטה של האיחוד האירופי על חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לכלכלת אירופה (750 מיליארד דולר בשלב ראשון, במענקים ובהלוואות). מתחילת יולי טיפס היורו בכמעט 4%.

"הדולר החלש לאו דווקא משקף חולשה בכלכלה האמריקאית אך הוא כן ביטוי לכך שהכלכלה הגלובאלית חזקה יותר באופן יחסי", אמר ג'פרי שולץ מ- ClearBridge Investments בשיחה עם מרקטווטש.   זה לא אומר ששוק המניות בארה"ב בדרך לנפילה, אך סביר שהוא יציג ביצועים חלשים יותר מהשווקים המקבילים בגלובאליים בששת החודשים הקרובים", הוסיף שולץ. 

 

הנשיא טראמפ ויו"ר הפד פאוול , צילום: בלומברג הנשיא טראמפ ויו"ר הפד פאוול | צילום: בלומברג הנשיא טראמפ ויו"ר הפד פאוול , צילום: בלומברג

אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש, כותב בסקירתו השבועית שקשה לדעת האם יש סיבה אחת לחולשת המטבע האמריקאי או שילוב של השלוש הבאות:המתיחות עם סין (הקונסוליה האמריקאית בצ'נגדו נסגרה הבוקר, צעד תגובה להוראת האמריקאית בשבוע שעבר לסגור את הקונסויה הסינית ביוסטון); ההתאוששות האיטית של כלכלת ארה"ב ממכת המגיפה בהשוואה לשאר העולם; אי הוודאות לקראת הבחירות בנובמבר ושאלת תוכנית התמריצים החדשה.

"קשה לדעת בשלב זה האם חולשת הדולר משקפת שינוי אסטרטגי שקשור לנסיגה הכלכלית והפוליטית האמריקאית או רק שינוי זמני. הדברים יבחנו בנפילה הרצינית הבאה בשוק המניות. אם המשקיעים לא ירוצו אל הדולר, זה יהיה סימן לשינוי 'טקטוני'. בינתיים, מצבה היחסי של הכלכלה האמריקאית בהתמודדות עם המגפה והשפעתה על הכלכלה עשויים להמשיך וללחוץ להיחלשות הדולר". אומר זבז'ינסקי.

ביום רביעי צפוי הפד לפרסם את החלטת הריבית המעודכנת שלו: "חולשת הדולר כנראה לא קשורה להרחבות הפד כי מתחילת יוני מאזן הפד התכווץ בכ-2%, לעומת עלייה של 16% במאזן הבנק האירופי ושל 3% במאזן הבנק היפני. מעבר לכך, בחודשים האחרונים אין בארה"ב למעשה הקלה כמותית. מתחילת מאי רכש הפד אג"ח ממשלת ארה"ב בכ-0.3 טריליון דולר נטו, אך יתרות המזומן בידי משרד האוצר האמריקאי גדלו בכ-0.6 טריליון דולר והגיעו לסכום חסר תקדים של 1.8 טריליון דולר. עד שהאוצר לא יבזבז את הכספים (אולי לפני הבחירות) יש בארה"ב QT ולא QE", אומר עוד זבז'ינסקי.

תגיות