אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מלונות בראון תובעת 4.7 מיליון שקל מבעלת הנכסים: "סיכלה הקמת מלון קורונה" צילום:נתן דביר

מלונות בראון תובעת 4.7 מיליון שקל מבעלת הנכסים: "סיכלה הקמת מלון קורונה"

רשת המלונות אשר שוכרת 4 מלונות מקבוצת צביאלי טוענת כי זו ניצלה בחוסר תום לב את משבר הקורונה, וסיכלה התקשרות בין בראון למשרד הביטחון לטובת הפעלת מלון קורונה וגרמה לה לנזקים

27.07.2020, 12:49 | שלומית צור

רשת מלונות בראון, השוכרת מאיש העסקים ספי צביאלי 4 מלונות וחניון בתל אביב, הגישה הבוקר (ב') תביעה בסך 4.7 מיליון שקל לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד צביאלי וחברות בשליטתו להשבת כספים שלטענתה נגבו ממנה שלא כדין במהלך תקופת הקורונה, שבה המלונות כלל לא פעלו, ולפצותה בגין נזקים נוספים.

עוד טוענת רשת המלונות כי הנתבעים סיכלו במתכוון התקשרות בינה לבין משרד הביטחון לטובת הפעלת "מלון קורונה" באחד מבתי המלון של הרשת - מלון אולימפיה ברחוב הירקון, בעת שהרשת ניסתה "להיכנס מתחת לאלונקה ולסייע במאמץ הלאומי במאבק בנגיף". לטענתה לא רק שהנתבעים סיכלו את ההתקשרות לאחר שכבר נחתם הסכם בין בראון למשרד הביטחון, הם גם עמדו על קבלת דמי שכירות מלאים ולא ויתרו על שקל אחד. "בכך, למעשה גרעו הנתבעים מהתובעות מיליוני שקלים שהיה בהם כדי להקטין את נזקיהן ולסייע בתשלומי דמי השכירות המשמעותיים שהתובעות נדרשו להמשיך ולשלם במלואן".

בתביעה שהוגשה באמצעות עוה"ד אורלי טננבאום, שחר אייזנר וטליה חנינקס ממשרד גורניצקי ושות', נטען כי ביולי 2019 חתמה רשת המלונות על חמישה הסכמי שכירות עם צביאלי, להשכרת ארבעה נכסים וחניון בבעלות צביאלי לצורך הפעלת מלונות של הרשת בתל אביב. ההסכמים נחתמו לתקופה ראשונית של 5 שנים עם אופציה להארכה לתקופה של 15 שנים. 

מלון טאונהאוס בת"א, מרשת בראון, צילום:נתן דביר מלון טאונהאוס בת"א, מרשת בראון | צילום:נתן דביר מלון טאונהאוס בת"א, מרשת בראון, צילום:נתן דביר

עוד נטען כי לאחר החתימה ובמהלך החודשים עד לתחילתו של משבר הקורונה השקיעו מלונות בראון סכומי עתק של מיליוני שקלים לביצוע עבודות ובשיפוץ מאסיבי של הנכסים שבבעלות הנתבעים, על מנת, להפעיל את מלון טאונהאוס ברחוב יבנה 32 ויבנה 26, מלון אולימפיה ברחוב הירקון 164 ומלון "דה לה מר" ברחוב הירקון 62. השקעות שלטענת בראון גם השביחו את הנכסים של הנתבעים והעלו את ערכם. "אלא שלדאבון הלב, עם פרוץ מגפת הקורונה (הגל הראשון) אשר לא פסחה גם על מדינת ישראל ולמעשה החלה מהמחצית השנייה של חודש מרץ, המשק הישראלי החל בהליך סגירה מהיר עד לשיתוקו המוחלט", נטען בכתב התביעה. "התובעות הבינו, אם כן, כי אין באפשרותן לקיים את חוזי השכירות כהווייתם, וכי משבר הקורונה מחייב את הצדדים להתאים את החוזים למציאות החיים החדשה שנכפתה עליהן".

"מבחינת הנתבעים – אין קורונה, אין הגבלות, ואין משבר"

לטענת מלונות בראון, הם פנו לצביאלי שוב ושוב בבקשה למצוא מתווה מוסכם והולם, אך לתדהמתה של רשת המלונות היא נתקלה "באטימות מוחלטת ובהתנהלות בריונית מצידם של הנתבעים אשר עמדו באופן דווקני וחסר תום לב על קיום חוזי השכירות במלואם וכסדרם". זאת לטענת בראון בשונה מבעלי נכסים אחרים עמם היא קשורה, אשר גילו אמפתיה והגיעו עמה להבנות מסחריות מותאמות לתקופה. "מבחינת הנתבעים – אין קורונה, אין הגבלות, ואין משבר", צוין בכתב התביעה.

עוד טוענת הרשת כי לא רק שהנתבעים בחרו שלא לגלות גמישות, אלא שהם דווקא עמדו על קבלת מלוא הכספים מן הרשת, למרות העובדה שהמלונות לא פעלו, ולמרות הפגיעה הכלכלית כתוצאה מהמשבר, ואף אילצו את הרשת לחתום על תוספת דרקונית לחוזי השכירות, המגלמת תנאים "קיצוניים ובלתי סבירים".

בין היתר דרשו הנתבעים מהרשת תשלום מראש של דמי השכירות לחודשים אפריל-יוני 2020 על ידי מימוש "מוסכם" של ערבויות בנקאיות, תשלום מלא של דמי שכירות חרף התפשטות המגפה, קבלת ערבויות אישיות נוספות, ועוד.

לטענת הרשת, הניסיונות להגיע להבנות עם צביאלי והחברות בשליטתו לא צלחו, לרבות ניסיון גישור שנערך אצל המגשר עו"ד רובי בכר.

בנוסף עותרת הרשת, לראשונה, כי בית המשפט ינקוט צעד אקטיבי ויבחן את ההסכמים החוזיים בין הצדדים, על מנת לתת תוקף לדרישות תום הלב שנקבעו בהמלצות הצוות הבין-משרדי בראשותו של המשנה ליועמ"ש ארז קמיניץ שבחן את השלכות הקורונה על קיום חוזים.  

תגיות