אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ווטסאפ מאשרת: מכשירו של פוליטיקאי בכיר בספרד נפרץ באמצעות תוכנה של NSO הישראלית צילום: רויטרס

ווטסאפ מאשרת: מכשירו של פוליטיקאי בכיר בספרד נפרץ באמצעות תוכנה של NSO הישראלית

החברה, בבעלות פייסבוק, הודיעה היום כי שלחה מכתב ליו"ר בית הנבחרים של קטלוניה, רוג'ר טורנט, בו היא מודה שחשבונו האישי הותקף במטרה להשיג גישה למידע במכשירו

28.07.2020, 11:57 | שירות כלכליסט
ווטסאפ אישרה שהטלפון הנייד של פוליטיקאי בכיר בספרד התומך בעצמאות קטלוניה נפרץ תוך שימוש בנקודת תורפה באפליקציית המסרים. העיתון הגרדיאן מדווח כי ווטסאפ שלחה לרוג'ר טורנט יו"ר בית הנבחרים של קטלוניה מכתב בו הודתה שחשבונו האישי הותקף "במטרה להשיג גישה לא מורשת למידע והתקשרויות על המכשיר".  

קראו עוד בכלכליסט

במכתב אישרה החברה כי ההתקפה השתמשה בתוכנת הריגול, המיוצרת על ידי חברת NSO הישראלית. "במינוח הותקף הכוונה היא שהתוקפים ניסו להחדיר תוכנה זדונית לאפליקציית ווטסאפ של טורנט", מסרה ניאמה סוויני, מנהלת המדיניות הציבורית בווטסאפ באירופה, המזה"ת ואסיה. "בהתבסס על המידע הזמין לנו איננו נמצאים בעמדה לאשר האם ההתקפה הצליחה", הוסיפה.

רוג רוג'ר טורנט יו"ר הפרלמנט בקטלוניה | צילום: רויטרס רוג

מ-NSO סרבו להגיב על המכתב של ווטסאפ. החברה, שמוכרת את התוכנה שלה רק לממשלות, הכחישה שלקחה חלק בהפעלת תוכנת הריגול וטענה כי אינה יודעת מי היעדים של הממשלות שקונות ממנה את התוכנה.

משרדי NSO בהרצליה, צילום: אוראל כהן משרדי NSO בהרצליה | צילום: אוראל כהן משרדי NSO בהרצליה, צילום: אוראל כהן

לפי תביעה שהוגשה בארה"ב, תוכנת הריגול מנצלת נקודת תורפה באפליקציית ווטסאפ ומעניקה למפעילים גישה לכל התכנים בטלפון הנייד, כולל מיילים, הודעות טקסט ותמונות. התוכנה מאפשרת למתקינים גם להפעיל את המצלמה ולהקליט שיחות.

לפי ההערכות בווטסאפ, במשך שבועיים בין אפריל ומאי השנה שעברה בוצעה התקפה נרחבת שהובילה לכך ש-1,400 משתמשים נפלו קרבן לתכנת הריגול פגסוס של NSO. בין המותקפים נמנים עיתונאים בהודו, פעילי זכויות אדם במרוקו, דיפלומטים ובכירים בממשלות.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
חברת NSO זה הנזק התדמיתי החמור ביותר למדינת ישראל
אי פעם... פשוט חבורה של שחצנים שמנצלים פרצות בחוק ופועלים בצורה מאוד גבולית תוך הישענות על הסכמים עם גופי ביטחון יום אחד מישהו מישהי ישרוף את המשרדים שלהם ואת בעלי החברה, הנימוקים האלה שהם פועלים רק עבור ממשלות הם ביזוי הדמוקרטיה.
נירה  |  28.07.20
1.
אנשים לא נוקטים בשום אמצעי נגד.
יש הרבה תוכנות שבעזרתן ניתן לסרוק את המכשיר ולגלות תוכנה זדונית (רוגלה, חטיפת דפדפן, דחיפת פירסומות וכו'). ניתן להריץ כמה תוכנות כאלה כך שאם אחת לא מגלה, השניה או השלישית תגלה... יש חינמיות ויש בתשלום. מי שבעמדה רגישה חייב להשתמש בתוכנות האלה. "סתם" אזרח לא חייב. מי שבעמדה מאוד רגישה רצוי שיגן על המכשיר שלו בסיסמה שיחליף אותה לעיתים קרובות כולל הצפנה. זה משחק חתול ועכבר. תוכנות זדוניות מוצאות חורים חדשים לפריצה ואמצעי ההגנה סותמים חורים חדשים כל הזמן.
מהנדס תוכנה בדימוס  |  28.07.20