אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צרפת וספרד מלקקות את הפצעים: התכווצות היסטורית בכלכלותיהן ברבעון השני צילום: אם סי טי

צרפת וספרד מלקקות את הפצעים: התכווצות היסטורית בכלכלותיהן ברבעון השני

אחרי הנתונים הקשים שפורסמו אמש בארה"ב ובגרמניה, גם בצרפת - הכלכלה השנייה בגודלה בגוש היורו - ניכרים פגעי הקורונה והסגר המחמיר שהטילה, עם ירידה של 13.8%; בספרד נרשמה ירידה של 18.5%

31.07.2020, 11:16 | שירות כלכליסט

אחרי הנתונים הקשים שפורסמו אמש בארה"ב ובגרמניה, גם בכלכלה השנייה בגוש היורו והשביעית בעולם מלקקים את הפצעים בצל הקורונה והגבלות התנועה במדינה: לפי נתונים שפורסמו הבוקר (ו') על ידי לשכת הסטטיסטיקה הלאומית בצרפת, הכלכלה רשמה את שיעור ההתכווצות הגדול ביותר מאז החל להיבדק נתון זה בתום מלחמת העולם השנייה - 13.8% ברבעון השני. עם זאת, צפי האנליסטים היה להתכווצות של 15.4% וצפי הלשכה עצמה עמד בראשית החודש על 17%. נתון התמ"ג המתוקן לרבעון הראשון עומד על התכווצות של 5.9%.

בספרד, הכלכלה הרביעית בגודלה בגוש היורו, נרשמה ברבעון השני צניחה היסטורית של 18.5% בכלכלה, בעוד צפי האנליסטים עמד על 15%. נתוני התמ"ג בספרד לרבעון השני מתפרסמים לאחר ירידה של 5.2% ברבעון הראשון.

קראו עוד בכלכליסט

קריסה בייצוא ובהשקעות הממשלה בצרפת

עיקר הפגיעה בצרפת נרשמה בצריכה הפרטית (ירידה של 11%), בהשקעות של חברות ובפעילות המסחר בעקבות הסגר הכלל ארצי שהטילה הממשלה במטרה לבלום את התפשטות הקורונה. כן נרשמה ירידה חדה ביצוא (25.5%) ובהשקעה הממשלתית (20%). מדובר בהתכווצות גדולה יותר מזו שנרשמה בגרמניה ברבעון השני - 10.1% - שם לא הוטל סגר מחמיר כמו בצרפת והיו פחות מתים מקורונה.

הנשיא מקרון מתגונן בפני הקורונה, צילום: רויטרס הנשיא מקרון מתגונן בפני הקורונה | צילום: רויטרס הנשיא מקרון מתגונן בפני הקורונה, צילום: רויטרס

הסגר המחמיר בצרפת החל מאמצע חודש מר ונותר בתוקף עד ה-11 במאי, והוא כלל סגירת חנויות לא חיוניות. הסרת הסגר התבצעה באופן הדרגתי כשבתי קפה ומסעדות נפתחו מחדש רק ב-2 ביוני.

לפי ההערכות של לשכת הסטטיסטיקה, הכלכלה תתאושש ברבעון השלישי ותתרחב ב-19%, כשברבעון הרביעי תתרחב ב-3% נוספים, ועד דצמבר הפעילות תחזור לרמות שיהיו נמוכות ב-1%-6% בתקופה שלפני המשבר.

בארה"ב נרשם אתמול נתון עגום במיוחד - התכווצות של 32.9% ברבעון השני, השיעור החד ביותר מאז החלה מדידת הנתון ב-1947.

תגיות