אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: טראמפ יחתום על צו המורה לבעלת טיקטוק למכור את פעילותה בארה"ב צילום: איי פי

דיווח: טראמפ יחתום על צו המורה לבעלת טיקטוק למכור את פעילותה בארה"ב

ממשל טראמפ חושש מהקשרים בין בעלת טיקטוק ByteDance והממשל הסיני, ומכך שבייג'ינג עושה שימוש באפליקציה הפופולרית לצורכי ריגול. לפני כמה שבועות הודיע הממשל כי הוא עשוי לאסור על פעילות טיקטוק בארה"ב. מוקדם יותר היום דווח כי מיקרוסופט שוקלת לרכוש את הפעילות של טיקטוק בארה"ב

31.07.2020, 21:27 | שירות כלכליסט

טראמפ מתכנן לחתום על צו המורה לבעלת טיקטוק, חברת ByteDance הסינית, למכור את הפעילות שלה בארה"ב  - כך מדווחת הערב סוכנות בלומברג.

הדיווח מגיע כמה שבועות לאחר שממשל טראמפ הצהיר לראשונה בפומבי כי הוא שוקל לאסור על פעילות טיקטוק במדינה, בשל החשש בנוגע לקשרי ByteDance עם סין והגישה שהשימוש באפליקציה עשויה להקנות לבייג'ינג לנתונים של לקוחות אמריקאים.

קראו עוד בכלכליסט

אפליקציית טיקטוק, צילום: שאטרסטוק אפליקציית טיקטוק | צילום: שאטרסטוק אפליקציית טיקטוק, צילום: שאטרסטוק

במקביל דווח היום בפוקס כי מיקרוסופט מעוניינת לרכוש את הפעילות האמריקאית של טיקטוק. על פי בלומברג, טראמפ עשוי להודיע כבר הערב על הוראתו ל-ByteDance.

בעלת טיקטוק שוקלת להנפיק את החטיבה הסינית והבינלאומית בנפרד

בתוך כך, מוקדם יותר היום דווח כי ByteDance שוקלת להנפיק את החטיבה המקומית שלה בהונג קונג או בשנגחאי, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. המהלך ייצא לדרך על רקע המתיחות הגוברת בין סין וארה"ב סביב אפליקציית הווידיאו הפופולארית של החברה, טיקטוק.

לפי המקורבים, החברה מעדיפה לבצע את ההנפקה בהונג קונג ולא בשנגחאי. עוד הוסיפו כי בו זמנית בוחנים בחברה את האפשרות להנפיק את החטיבה הלא סינית, שכוללת את טיקטוק שאינה זמינה בסין, באירופה או בארה"ב. אפליקציית טיקטוק מאפשרת למשתמשי הסמארטפון לצלם ולהעלות סרטונים קצרים עם אפקטים מיוחדים בתוך שניות ספורות בלבד.

חברת הטכנולוגיה והמדיה, שהוקמה לפני שמונה שנים בבייג'ינג, תכננה במקור להנפיק חברה משולבת שתכלול את טיקטוק ופעילויות נוספות שלה בניו יורק או בהונג קונג, בעסקה שהייתה צפויה להיות גדולה במיוחד.

אולם, לפי המקורבים החברה מנהלת כעת מגעים עם מפעילת הבורסה בהונג קונג ועם רשות ני"ע הסינית להנפקת החטיבה הסינית בלבד. לפי הדיווח ברויטרס, סין אחראית למרבית ההכנסות של החברה, שלפי אחד המקורבים עמדו על 16 מיליארד דולר ב-2019.

הנפקה של העסק הסיני בלבד קרוב לוודאי שתעניק לו שווי של מעל 100 מיליארד דולר. ההחלטה כעת לבדוק אפשרות שתי הנפקות נפרדות נובעת בעיקרה מהחשש הגובר סביב הביקורת הגדלה שמפעילים הרגולטורים בארה"ב כלפי חברות סיניות. בכל זאת, המקורבים הדגישו כי מדובר בשלבים ראשוניים בלבד של התהליך וייתכנו עוד שינויים בתכניות.

טיקטוק כבר ספגה ביקורת מצד הרגולטורים והפוליטיקאים בארה"ב, שאיימו להחרים את האפליקציה בשל החשש שמידע רגיש על המשתמשים יועבר לממשלה הסינית.

מ- ByteDance סירבו לבקשת רויטרס להגיב על הדיווח.

שווי החברה הוערך ב-140 מיליארד דולר מוקדם יותר השנה כשאחת מבעלי המניות, צ'יטה מובייל, מכרה אחזקה קטנה בעסקה פרטית.

לפי אחד המקורבים, הרווח של החברה עמד בשנה שעברה על 2.9 מיליארד דולר. הערכת השווי של טיקטוק לבדה עומדת על 50 מיליארד דולר. החלק העיקרי של ההכנסות מגיע מפרסומות באפליקציות שהחברה מפעילה בסין, ביניהן הגרסה הסינית לטיקטוק, אפליקציית חדשות וכן אפליקציית בדיחות.

תגיות