אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא רק מיקרוסופט: מי עוד מתעניינים ברכישת טיקטוק? צילום: גטי אימג'ס

לא רק מיקרוסופט: מי עוד מתעניינים ברכישת טיקטוק?

אתמול דווח כי ענקית התוכנה נמצאת במגעים לרכישת אפליקציית שיתוף סרטוני הווידאו - שטראמפ הודיע כי יחרים בארה"ב. לפי בלומברג, חברה גדולה נוספת ומשקיעים הביעו עניין

01.08.2020, 15:44 | שירות כלכליסט

מיקרוסופט אינה החברה היחידה שמעוניינת ברכישת פעילות טיקטוק בארה"ב, בעקבות רצונו של הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ להחרים את אפליקציית הסרטונים הסינית במדינה. - כך מדווחת "בלומברג", בהסתמך על מקורות המעורים בנושא. 

קראו עוד בכלכליסט

לפי הדיווח, בכירים בממשל האמריקאי הבוחנים האם אפליקציית הסרטונים אכן פוגעת בביטחון הלאומי, ניהלו שיחות עם לפחות חברה גדולה אחת ועם משקיעים בחברה האם של טיקטוק, בייטדאנס, המעוניינים לרכוש נתח מטיקטוק.

בינתיים, בבייטדאנס בוחנים שינוי מבני בטיקטוק, במקרה שטראמפ אכן יחליט על הטלת חרם; עוד דיווחה בלומברג כי משקיעים בבייטדאנס הציעו למנכ"ל החברה זאנג יימינג כמה דרכים לטיפול בנושא.

אתמול דווח כי מיקרוסופט מעוניינת לרכוש את הפעילות של טיקטוק בארה"ב. כל פיתרון אפשרי יצטרך לעבור בחינה מצד ועדת ההשקעות הזרות האמריקאית והרגולטורים במדינה. העסקה מהווה הזדמנות נדירה להרוויח מהתנופה של אפליקציית המדיה החברתית הצומחת במהירות הרבה ביותר בארה"ב.

עם זאת, לא כל חברה עשויה להתפתות לעסקה שכזאת. הערכת השווי של טיקטוק עומדת על 20 עד 40 מיליארד דולר, כך שמעט חברות יהיו מסוגלות להרשות זאת לעצמן, וגם מי שכן - עלולה לגלות שמדובר במהלך בעייתי מבחינה פוליטית.

המנכ"לים של פייסבוק, גוגל, אמזון ואפל העידו השבוע בפני בית הנבחרים האמריקאי וענו לשאלות מחוקקים לגבי כוח השוק העצום שלהם. בעוד כל אחת מארבע החברות הללו יכולה תיאורטית לרכוש את טיקטוק, כל מהלך שהן מבצעות נמצא כבר עכשיו תחת עינם הבוחנת של הרגולטורים.

גוגל, שיוטיוב שלה מהווה שירות וידאו מתחרה, עומדת בפני חקירה אירופית לגבי רכישתה את Fitbit – חברה קטנה בהרבה. אפל אינה נוטה לבצע רכישות של חברות בסדרי הגודל של טיקטוק, ופייסבוק שרכשה בעבר את ווטסאפ ואינסטגרם מתמודדת כעת עם חקירות ניגוד עניינים חדשות.

רשת המדיה החברתית הגדולה בעולם כבר ניסתה להפנות את תשומת לב המחוקקים לטיקטוק, ואינה צפויה לסכן עוד יותר את עמדתה השברירית בכל הקשור לביטחון מידע. פייסבוק בחנה גם את רכישת Musical.ly - קודמתה של טיקטוק, ב-2016.

קווין מאייר, מנכ"ל טיקטוק בארה"ב, צילום: גטי אימג קווין מאייר, מנכ"ל טיקטוק בארה"ב | צילום: גטי אימג'ס קווין מאייר, מנכ"ל טיקטוק בארה"ב, צילום: גטי אימג

מיקרוסופט, עם שווי שוק של 1.55 טריליון דולר, גדולה יותר מגוגל ופייסבוק, והמוניטין שלה טוב יותר משלהן בוושינגטון, והיא לעומתן, לא הוזמנה לשימוע ניגוד העניינים שנערך ב-29 ביולי. לא ברור האם מיקרוסופט מעוניינת לרכוש את טיקטוק לעצמה, או לשתף פעולה עם משקיעים נוספים כדי להפוך את טיקטוק לעסק עצמאי שפועל בארה"ב.

חברות מדיה כמו וולט דיסני וורייזון התעניינו בעבר ברכישת חברות מדיה חברתית. דיסני שקלה ב-2016 לרכוש את טוויטר אך זנחה את הרעיון. מנכ"ל טיקטוק בארה"ב, קווין מאייר, שימש בעבר כראש יחידת הסטרימינג בדיסני, ועשוי להימצא בעמדה טובה לתווך עסקה אפשרית. חברות מדיה חברתית נוספות כמו טוויטר וסנאפ (המפעילה את סנאפצ'ט) מחזיקות בשווי שוק נמוך משל טיקטוק, ולכן לא סבירות לרכוש אותה, ואם כן - יהיה עליהן להשתמש לשם כך במניות או בעזרה פיננסית חיצונית.

עדיין לא ברור כיצד רכישה אמריקאית של טיקטוק תתבצע, ועד כמה האפליקציה תצטרך להתנתק מבעליה הסינים הנוכחיים. החברה לא אמרה כיצד ישפיע מהלך שכזה על עובדיה, הטכנולוגיה שלה או מוצריה. בכל מקרה, יש קבוצה אחת אליה אף קונה פוטנציאלי לא ירצה להתנכר: 165 מיליון משתמשי טיקטוק בארה"ב.

תגיות