אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
416 אלף ישראלים נכנסו לבידוד בחודש אחד (צילום: דוד חורש, דוברות כללית

416 אלף ישראלים נכנסו לבידוד בחודש אחד

יותר מחצי מהם הונחו לכך בעקבות הודעת איכון, לעומת 67 אלף בלבד כתוצאה מחקירה אפידמיולוגית. כך עולה מנתונים שהגיעו לידי "ידיעות אחרונות" ו-ynet. יו"ר ועדת החוץ והביטחון צבי האוזר: "לא אאשר את המשך איכוני שב"כ ללא קיצור תקופת הבידוד ל-12 ימים"

04.08.2020, 07:18 | אדיר ינקו, ynet

415,767 אלף ישראלים חויבו להיכנס לבידוד במהלך חודש יולי כתוצאה מחשיפה אפשרית לחולי קורונה, זאת באמצעות הודעות איכוני שב"כ, חקירות אפידמיולוגיות ויוזמה אישית. כך עולה מנתונים בלעדיים שהגיעו לידי ynet ו"ידיעות אחרונות".

על פי הנתונים, קיים פער אדיר בין כמות האנשים שהוכנסו לבידוד בעקבות איכוני שב"כ לאלו שנאלצו לעשות זאת בעקבות חקירה אפידמיולוגית: כ-240 אלף הונחו להיכנס לבידוד באמצעות הודעות איכון, לעומת כ-67 אלף בלבד כתוצאה מחקירה אנושית. עוד עולה כי מספר הישראלים שהוכנסו לבידוד מיוזמתם האישית ולא דרך מערך חקירות גבוה באופן משמעותי ועומד על כ-100 אלף. יש להדגיש כי בפרק הזמן המדובר שוחררו קרוב ל-50 אלף בני אדם מבידוד לאחר קבלת ערעורם בעקבות ההנחיה הראשונית.

קראו עוד בכלכליסט

עמדות בדיקה ניידות לקורונה ברחוב, צילום: משרד הבריאות עמדות בדיקה ניידות לקורונה ברחוב | צילום: משרד הבריאות עמדות בדיקה ניידות לקורונה ברחוב, צילום: משרד הבריאות

בנוסף, מהנתונים עולים גם קשיים בכל הנוגע לאיכוני שב"כ ולאופן שבו טיפל משרד הבריאות בנושא. למשל, לאחר שנרשם שיפור במוקד המענה הטלפוני של משרד הבריאות שפועל לצורך בירורים בנושא האיכון והבידוד – בשבוע שעבר שוב נפגע השירות בו. בדו"ח צוין כי נרשמה "ירידה באחוז המענה לשיחות על ידי מוקד פיקוד העורף לאור חילופי גדודים וצורך בהכשרת חיילים חדשים".

עוד נכתב כי "דווח על מספר מקרים נוספים בהם אוכן טלפון של מזמין הבדיקה במקום הטלפון של החולה. אלו שקיבלו הודעה – שוחררו מהבידוד". וזה לא הכול. עקב תקלה באחד מבתי החולים בהעברת תוצאות הבדיקה, אוכנו מספרי טלפון של שמונה ישראלים שאינם חולים כלל. במקרים אחרים אוכנו מספרי טלפון שגויים.

 

בשל המספרים הגבוהים, בכירים במשרד הבריאות כבר הצהירו בעבר כי בכוונתם לקצר את תקופת הבידוד לאלו שנחשפו לחולי קורונה משבועיים ל-12 או לעשרה ימים, ואולם החלטה סופית בעניין טרם התקבלה. בהקשר זה, בוועדת החוץ והביטחון צפויים בשבוע הבא להאריך את תוקפם של איכוני השב"כ. אלא שיו"ר הוועדה, ח"כ צבי האוזר (דרך ארץ), אומר כי אם זמן הבידוד לא יתקצר ל-12 ימים, הוא ישקול לסרב לחתום על ההארכה.

"אנחנו מדברים פה על מספרים אסטרונומיים של מבודדים", אמר ח"כ האוזר ל-ynet, "יש לקצר את זמן הבידוד. שוחחתי על העניין עם משרד הבריאות כבר לפני חודש וחצי. כל יום שהמהלך הזה מתעכב עולה לנו כסף".

 

האוזר הוסיף כי "אם מלכתחילה היו מקצרים את הבידוד ל-12 יום, היינו חוסכים 800 אלף ימי בידוד, לא פחות. אני לא אאשר את המשך איכוני שב"כ ללא קיצור משך זמן הבידוד ל-12 ימים, אבל אני בטוח שהגישה החדשה של פרופ' רוני גמזו תוביל לקבלת ההחלטה מבלי שנצטרך להפעיל את הסנקציה".

תגיות