אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חזרתו של ההמבורגר צילום: ליאור רפאל

חזרתו של ההמבורגר

המשבר הכלכלי נתן דחיפה לקציצה הפופולרית. מסעדנים רבים, שהבינו שהקהל מחפש כעת מנות מפנקות וזולות, מוסיפים ומרחיבים את תפריט ההמבורגרים, והטרנד לא פוסח גם על מטבחי העילית

09.08.2020, 08:42 | רעות ברנע

אם אתם עוקבים אחרי הסצנה הקולינרית בארץ, ודאי שמתם לב שיש מנה אחת שזוכה לתהילה מחודשת בימים אלה: ההמבורגר. נכון שהוא תמיד היה כאן ותמיד היה אהוב, אבל התקופה האחרונה גרמה להרבה מסעדנים להבין שזה משהו ששווה, וגם משתלם, להשקיע בו.

כך, למשל, הפכה מסעדת השף "לוויתן" באילת לכזו שמגישה אך ורק חמישה סוגי המבורגרים. "אחרי שהיינו סגורים למשך חודשים, היינו צריכים לחשוב מחדש", מסביר השף ליאור רפאל. "אילת היא עיר שמבוססת על תיירות חוץ 100% מהשנה, והבנו שהתפריט שהיה תמיד עם כל הכובד שלו הוא לא משהו שיכול לעבוד עכשיו. גם בהמבורגרים אנחנו משתמשים באותם חומרי גלם, המטבח הוא אותו המטבח ותהליכי העבודה הם אותם תהליכים".

היעילות הכלכלית של המהלך, מסביר רפאל, היא בהגדלת קהל היעד של המסעדה. אם בעבר סועד ממוצע היה יוצא ממנה במחיר של 300-250 שקל לאדם, היום הוא נוטה לכיוון ה־100 שקל. לא רק לוויתן, גם מסעדות שף נוספות החליטו לרגל המצב לפנות לקהל הרחב יותר ולהכניס את ההמבורגר לתפריט שלהם – גם כאלה שבהן הוא לא היה קיים מעולם. ביניהן "מלגו ומלבר" של השף מוטי טיטמן שהחלה להציע אותו כבר במשלוחים שיזמו עם תחילת הסגר. גם "בזאר 32", שנפתחה ממש חודש לפני הסגר כמסעדת השף של שני יוצאי "משייה" – זיו מנשה ואמרי בריל, שעשו מטמורפוזה והחליטו עם הפתיחה המחודשת להתמקד בהמבורגרים מסוגים שונים. והנה עוד כמה כאלה חדשים ומיוחדים שמושקים ממש בימים אלה

צוציק

ביג אין ג'אפן

 

 , צילום: נתנאל ישראל צילום: נתנאל ישראל  , צילום: נתנאל ישראל

 

בשר הוואגיו, שמקורו ביפן, הוא בשר בקר עסיסי ומשויש, בעל אחוזי שומן גבוהים. כמה שנים אחרי שנחת בישראל הוא מגיע לקציצת ההמבורגר, במסעדת "צוציק", שהיא המטמורפוזה ל"חוות צוק" של השף אסף שנער.

67 שקל, רח' משה פרלוק 5 ת"א

בר 51

צ'יזבורגר נגד המגפה

 

 , צילום: אייל היילברונר צילום: אייל היילברונר  , צילום: אייל היילברונר

בבר 51, של השף מושיקו גמליאלי, הוכנס לתפריט מיד עם החזרה לעבודה פריט מסקרן בשם "צ'יזבורגר COVID 19". הוא מגיע עם גבינת צ'דר מיושנת ורמולד (רוטב שמקורו במטבח הצרפתי). כולנו תקווה שהשילוב הזה יעזור להילחם בנגיף.

54 שקל, רח' הירקון 59 ת"א

אגאדיר

ההמבורגר הקטוגני הראשון

 

 , צילום: איתן ווקסמן צילום: איתן ווקסמן  , צילום: איתן ווקסמן

התזונה הקטוגנית שהפכה לטרנד הבלתי מעורער של התקופה האחרונה מגיעה אל ההמבורגר, עם קציצה ללא רטבים וסוכר, לחמנייה על בסיס קמח שקדים ללא סוכר ועם כמות כפולה של שומן.

65 שקל, בסניפי רשת אגאדיר

Minimongous

לחמניות משוגעות

 

רשת ההמבורגרים "יומנגס" מפעילה בחודשי הקיץ פופ־אפ שבו יכולים הסועדים לבחור בין לחמניות יוצאות דופן כמו לחמניית עגבניות מיובשות עם בצק בזיליקום או לחמניית חמאת בוטנים עם בוטנים מסוכרים, לצד ההמבורגרים המוכרים של רשת הבית כמו המבורגר צרפתי עם כבד אווז או המבורגר פיני עם חזה אווז ומולרד.

מ־36 שקל, רח' אחד העם 15 ת"א.

לוויתן

דרום אדום

חמישה סוגי המבורגרים: שרימפבורגר

 , צילום: ליאור רפאל צילום: ליאור רפאל  , צילום: ליאור רפאל

(קציצת שרימפס), המבורגר קלאסי, מק אנד צ’יז בורגר, פרנץ’ בורגר עם בצל מקורמל וגבינת גאודה עיזים, וברביקיו בורגר אסאדו של 12 שעות בציר יין אדום.

מ־50 שקל ומעלה, הים 6 טיילת הרודס, אילת

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות