אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בחירת יועמ"ש חדש ללשכת עורכי הדין נדחקה למקום 14 בסדר היום צילום: יאיר שגיא

בלעדי לכלכליסט

בחירת יועמ"ש חדש ללשכת עורכי הדין נדחקה למקום 14 בסדר היום

לקו הגמר בישיבה שתתקיים הערב הגיעו היועץ הנוכחי שמוליק קסוטו ומשרד ויינברגר ברטנטל - שקיבל את הציונים הגבוהים ביותר, אך חברי המועצה לא קיבלו מידע לגביו. שמונה חברי מועצה בראשות ציון אמיר דורשים להפריד את הדיון על בחירת היועמ"ש משלל הנושאים שיידונו הערב: "ההליך פגום מיסודו"

10.08.2020, 11:57 | ענת רואה

המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין בראשות עו"ד אבי חימי צפויה לבחור הערב ביועץ משפטי חדש שילווה אותה בשבע השנים הקרובות, וזאת באיחור של יותר משנה לעומת דרישות חוק לשכת עורכי הדין.

עשרות משרדי עורכי דין מובילים הגישו מועמדות לתפקיד הנחשק, ושניים הגיעו לקו הגמר. אחד מהם, כצפוי, הוא משרד שמוליק קסוטו ,שמלווה את הלשכה כתשע שנים, מאז היה יועץ משפטי של אפי נוה בתפקידו כיו"ר מחוז תל אביב ובהמשך כיועץ משפטי של הלשכה בראשות נוה. והמשרד השני שהגיע לגמר הוא ויינברגר ברטנטל, שהצליח לקבל את הדירוג הגבוה ביותר, אפילו יותר ממשרד קסוטו - הישג לא מבוטל בהתחשב בעובדה שהתמודד מול מי שמכהן כבר שנים כיועץ המשפטי.

ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי, צילום: יאיר שגיא ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי | צילום: יאיר שגיא ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי, צילום: יאיר שגיא

לידי "כלכליסט" הגיע מסמך הסיכום של עבודת הצוות לאיתור היועמ"ש והמלצותיו, שעל בסיסו יתבקשו חברי המועצה לבצע את בחירתם. מהמסמך עולה כי מתוך המשרדים שהגישו מועמדות נבחרו 15 משרדים, 2 הסירו את מועמדותם ויתרת ה-13 הגיעו לראיונות בפני ועדת האיתור, שבראשה עמדה עו"ד חוה מרצקי, שהיתה יו"ר המועצה הארצית בתקופת אפי נוה. ארבעת המשרדים שקיבלו את הניקוד הסופי הגבוה ביותר זומנו לראיון נוסף, ולבסוף נבחרו רק השניים שהוצגו בפני המועצה הארצית לבחירה.

על פי המסמך, משרד ויינברגר ברטנטל גבר על משרד קסוטו בשני השלבים: בשלב הראשון הוא קיבל ציון כולל של 82.64 נקודות לעומת 80.9 למשרד קסוטו, ובשלב השני קיבל 24 נקודות לעומת 23 נקודות למשרד קסוטו. המסמך אינו מפרט את דירוג יתר המתמודדים. במסמך אין גם פירוט לגבי משרד ויינברגר ברטנטל, שבניגוד למשרד קסוטו - המוכר לחברי המועצה - הוא מתמודד חדש ולא מוכר בזירה.

משרד ויינברגר ברטנטל, המוכר מתחום הייעוץ למפלגות ולאישי ציבור, הוקם ב-2003 ובראשו עומדים עורכי הדין עמיחי ויינברגר וינור ברטנטל. גם בדיקה של "כלכליסט" למצוא פירוט כלשהו על המשרד שנשלח לחברי המועצה לקראת הישיבה היום לא העלתה דבר. וזאת אף שנשלחו לקראתה שבע הודעות דואר אלקטרוני עמוסות בחומרים. החומרים עוסקים בנושאי התקציב, הרפורמה בסדר הדין האזרחי, במינוי בוררים ועוד ועוד.

הדיון במינוי היועמ"ש - אחד מהתפקידים החשובים בלשכה וחלק מהרפורמה שקידמה בה שרת המשפטים הקודמת איילת שקד - נקבע כסעיף 14 על סדר היום של ישיבת המועצה היום. הצבת הנושא בתחתית סדר היום העמוס, ואי-שליחת חומרי רקע על משרד ויינברגר ברטנטל או זימונו להופיע בפני חברי המועצה, עשויים להגדיל את סיכויו של משרד קסוטו המוכר לחברי המועצה לזכות בתמיכת חברי המועצה בהצבעה שתהיה גלויה.

עם הנושאים שיידונו קודם לכן בישיבה הערב נמנים תקציבי מחוזות, תוכנית התייעלות במחוז תל אביב, סגירת תקציב 2019, העברות תקציביות, דו"ח מבקר הלשכה לעניין משבר הקורונה, הרחבת סמכויות ועדת הערר, אישור נוהל ועדת המנגנון, החלטה בעניין רישום פלילי, צוות יישום המלצות מבקר הלשכה, איחוד ועדת ניכור הורי עם ועדת שוויון הורי, הוספת מורשה חתימה, שתי בקשות להצטרף כידיד בית המשפט, ורק אז - אחרי כל הנושאים הללו - תידון "בחירת יועמ"ש לשכה".

חבר המועצה עו"ד רועי אברהמוביץ אמר ל"כלכליסט": "הליך מינוי היועץ המשפטי החדש ללשכה פגום מיסודו. כל עורך דין הרוצה שנצטרף להליך שלו כידיד בית משפט מגיע פיזית למועצה ושוטח את טענותיו, אבל מינוי יועץ משפטי חדש, שהוא אחד מבעלי התפקידים המשמעותיים ביותר בהתנהלות השוטפת של המועצה, ואשר עלותו מסתכמת ביותר ממיליון שקל לשנה - את זה אפשר לבצע בקדנציה 'השקופה' של חימי על סמך קריאת חוות הדעת בלבד של ועדת האיתור וללא התרשמות אישית של חברי המועצה. לא זו אף זו, אין מדובר באמת בחוות דעת מנומקת, אלא במסמך קצרצר שמרכז מספרים וציונים כמעט זהים, שאינם מאפשרים לחברי המועצה ארגז כלים אמיתי לקבלת החלטה נכונה".

עו"ד אילן בומבך ועו"ד ציון אמיר, צילום: דודו יוסף עו"ד אילן בומבך ועו"ד ציון אמיר | צילום: דודו יוסף עו"ד אילן בומבך ועו"ד ציון אמיר, צילום: דודו יוסף

שמונה חברי מועצה דורשים לפצל את הישיבה ולדון בהחזר דמי חבר לעורכי הדין

בתוך כך, שמונה חברי מועצה ארצית, בראשותו של הפרקליט הבכיר ציון אמיר, פנו הבוקר לראש הלשכה אבי חימי בדרישה דחופה לפצל את הישיבה המתוכננת היום לשלוש ישיבות לפחות, שיהיו עוקבות וסמוכות, ובכל מקרה מבוקש כי הדיון בבחירת היועץ המשפטי ייעשה בנפרד. על המכתב חתומים מלבד אמיר גם עוה"ד אילן בומבך, ערן בן ארי, דורון ברזילי, נעמי עיני, רועי ביטון, אורי קינן, נידאל עוואדה ורועי אברהמוביץ. 

במכתב ציינו חברי המועצה כי לא ברור להם כיצד נקבעו כל כך הרבה נושאים חשובים לישיבה אחת בודדת, בעוד לא יתאפשר לקיים דיון מעמיק או ללמוד את הנושאים כראוי. "מן הראוי היה לפצל את רשימת הנושאים הארוכה לכל הפחות לשלוש ישיבות עוקבות וסמוכות", כתבו חברי המועצה. "נדמה כי מטרת ישיבת המועצה הקרובה נועדה לשם הנראות בלבד, שעה שברור לכל אדם בר-דעת שאין כל אפשרות לקיים דיון מעמיק או ממצה בכל הנושאים, כאמור, בישיבה אחת בלבד, שכן התוצאה תהא קבלת החלטות בעלות השלכות עצומות, מבלי שלנציגי המועצה תהא אפשרות ממשית לדון לבחון ולהכריע בהם כדבעי". לכן ביקשו חברי המועצה שהרשימה תקוצר באופן שהנושאים - ובהם בחירת היועמ"ש - יידונו בנפרד.

עו"ד רועי אברהמוביץ עו"ד רועי אברהמוביץ' עו"ד רועי אברהמוביץ

בנוסף ביקשו לדון בהצעה להחזיר לעורכי הדין 50% מדמי החבר, עקב משבר הקורונה, והם מפנים להצעת חוק שהגיש בסוף יולי ח"כ אריאל קלנר - הצעה המיועדת להעניק פטור לעורכי דין ובעלי מקצועות אחרים מתשלום דמי חבר, בהתאם לירידה במחזור הפעילות שלהם כתוצאה מהקורונה. הטענה בהקשר זה, שהשמיעו עורכי הדין, היא שבתקופת הקורונה צומצמו גם מאוד ההוצאות של הלשכה, שכן בוטלו השתלמויות וימי עיון, ולכן נטען שיש לבחון להקל על עורכי הדין ולהחזיר להם דמי חבר.

שמונה חברי המועצה מבקשים מחימי גם להעלות בדחיפות לדיון את סוגיית הופעת צוות משרדו של חבר הוועדה לבחירת שופטים בבתי משפט בישראל. זאת בהתאם לפנייתו של עו"ד אילן בומבך, שביקש כי הלשכה תאסור על שני נציגיה בוועדה - לא רק להופיע בעצמם בבתי משפט, אלא גם שצוות משרדם יופיע. זאת בכדי למנוע את הביקורת שנשמעה בתקופת אפי נוה, על כך שמשרדו הופיע בעשרות תיקים בשבוע בפני שופטים שרצו קידום והיו תלויים בנוה לשם כך.

תגיות