אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אנו ערוכים לקלוט את מסגרות האשראי מהבנקים, ומצפים שהחוק יעמוד בעינו ויקודם" צילום: עמית שעל

ראיון כלכליסט

"אנו ערוכים לקלוט את מסגרות האשראי מהבנקים, ומצפים שהחוק יעמוד בעינו ויקודם"

מנכ"ל ישראכרט לא חושב שהמשבר צריך לשנות את גובה הקיצוץ במסגרות ללקוחות: על הסנטימנט השלילי במניה בשנה האחרונה: "הפגנו עמידות במשבר, אני מקווה ששוק ההון יידע להעריך זאת"

12.08.2020, 16:12 | עירית אבישר

"יש חוק, והייתה תקופת היערכות ארוכה שכל השחקנים היו צריכים להיערך אליו. אנחנו נערכנו, והציפייה שלנו שהחוק יעמוד בעינו ויקוים", כך אומר מנכ"ל ישראכרט ד"ר רון וקסלר בשיחה עם כלכליסט, בנוגע לקליטת לקוחות שיספגו את קיצוץ מסגרות האשראי, מהלך ששני הבנקים הגדולים מחויבים לעשות עד סוף השנה.

קראו עוד בכלכליסט

במסגרת חוק שטרום, הבנקים פועלים ולאומי אמורים לבצע קיצוץ מוערך של 15 מיליארד שקל במסגרות האשראי עד סוף השנה. לאור המשבר הכלכלי ומאות אלפי המובטלים, עולה השאלה האם נכון לבצע את הקיצוץ במתכונתו הנוכחית, או לבצע התאמות כשם שהחוק מאפשר לעשות. לדברי וקסלר אין סיבה לבצע שינוי.

רון וקסלר מנכ"ל קבוצת ישראכרט , צילום: עמית שעל רון וקסלר מנכ"ל קבוצת ישראכרט | צילום: עמית שעל רון וקסלר מנכ"ל קבוצת ישראכרט , צילום: עמית שעל

האם תעניקו מסגרות אשראי גם לכל המובטלים ונפגעי המשבר שיספגו קיצוץ מהמסגרות מהבנקים?

"אני לא יכול לתת תשובה פרטנית על אדם כזה או אחר, אבל היכולת שלנו מבחינת ההון לתת מענה קיימת, ונערכנו לזה. זה חלק מהתכלית של חקיקת שטרום, בכדי להאיץ את התחרות. כמו כן, ללקוחות החלשים מאוד החוק נתן הגנה דרך מסגרת מינימום של 5,000 שקל שלא נוגעים בה, כך שהייתה חשיבה על זה".

ישראכרט הפתיעה היום עם דוחות טובים יחסית למצופה. הרבעון השני היה קשה, בה היה הסגר והפעילות במשק צנחה. ישראכרט אמנם ספגה ירידה של 15% במחזורי הפעילות בכרטיסי אשראי, וגידול בהפרשות להפסדי אשראי של 70%, אך למרות זאת רשמה ירידה של 18% "בלבד" ברווח הנקי ל-64 מיליון שקל, זאת בין היתר בזכות ריסון בהוצאות. בעקבות זאת, מניית החברה טיפסה נכון לשעות הצהריים ב-7% בבורסה, לעומת עלייה של 1% במדד הפיננסים.

האם מבחינת ההיקף העסקאות בכרטיסי אשראי חזרנו לשגרה?

"לא חזרנו לשגרה. הצריכה לא חזרה לעצמה. לאבטלה יש השלכות, וגם להיעדר תיירות חוץ, וזה פוגע בהכנסות".

מניית החברה ירדה בקרוב ל-30% מאז ההנפקה בשנה שעברה, איך אתה מסביר את זה?

"אם מסתכלים על הנתונים מתחילת 2020, אז אני לא חושב שמתחילת השנה ירדנו יותר מהממוצע במניות הבנקים. ואם הולכים אחורה יותר, אז בשנה שעברה בזמן ההפרדה מבנק הפועלים היו המון עננות באוויר, והיינו צריכים להוכיח ש'אין לנו אחות'. האם נצליח לעמוד על הרגליים, האם נצליח להתממן, האם בכלל כרטיסי האשראי ישרדו את כל המהפכה בשוק. זה השפיע בשנה שעברה על המניה. אבל סגרנו הסכמי מימון, וכיסינו את הגזרה בצורה מעולה. כמו כן, האתגרים בעולם הסליקה וההנפקה ברורים, ואנחנו בהחלט ערוכים אליהם.

ברבעון השיא מבחינת השפעות הקורונה, הצלחנו להפגין עמידות בתוצאות. זה לא טריוויאלי ברבעון של הגדלת הפרשות להציג רווח של 64 מיליון שקל, ותשואה על ההון של 11.1%. אני מקווה שגם בהמשך התוצאות יהיו ככה, וששוק ההון יידע להעריך את זה. יש לנו תכנית אסטרטגית ואנחנו מתקדמים בה כאילו אין קורונה, ורק אם צריך עושים התאמות נדרשות".

תגיות