אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר: עסקים יוכלו לקזז הפחת על השקעות בחצי מהזמן  - ולדחות תשלומי המס צילום מסך: לע"מ

האוצר: עסקים יוכלו לקזז הפחת על השקעות בחצי מהזמן - ולדחות תשלומי המס

לפי ההצעה, שתיכלל במסגרת הוראת שעה, מכונות וציוד המשמשים לפעילות ייצור, לרבות ייצור מוצרי תוכנה ופיתוח, חקלאות, בנייה והפעלת בית מלון, יהיו זכאים לקבל פחת בשיעור כפול; העלות המוערכת של דחיית המסים עומדת על 2 מיליארד שקל

14.08.2020, 12:04 | עמרי מילמן

שר האוצר ישראל כץ, הודיע הבוקר על קידום "פחת-מואץ" בהיקף של כ-2 מיליארד שקל כאמצעי מידי לעידוד השקעות והאצת הפעילות במשק.

קראו עוד בכלכליסט

הפחת הניתן עבור השקעות של עסקים מאפשר להם לקזז את ההוצאה (למשל מכונה, מחשב או רכב) על פני כמה שנים. כעת הכוונה היא לאפשר לעסקים לקזז את ההוצאות בחצי מהזמן ובכך לדחות למעשה את תשלומי המס בכמה שנים.

כך למשל אם על מכונה יש פחת של 6 שנים בשגרה, ניתן לקזז את הוצאות רכישתה מההכנסות על פני אותן 6 שנים, כעת ניתן יהיה לעשות זאת על פני שלוש שנים (בכל שנה סכום כפול ממה שהיה ניתן בשגרה).

כאמור ההחלטה תיעשה במסגרת הוראת שעה לפיה מכונות וציוד המשמשים לפעילות ייצור בתחומי התעשייה בישראל לרבות ייצור מוצרי תוכנה ופיתוח, חקלאות, בנייה והפעלת בית מלון יהיו זכאים לקבל פחת בשיעור כפול (כאשר בכל מקרה סך הפחת לא יעלה על מחירו המקורי של הרכש). הוראת השעה תחול על נכסים שירכשו בתקופה מ-1 בספטמבר ועד ל-30 בנובמבר 2021.

העלות המוערכת של דחיית המסים עומדת על 2 מיליארד שקל שימומנו מתקציב הקורונה, ספיציפית, כך מסתמן, מתקציב מענקי עידוד התעסוקה שקיבלו תקציב של 6 מיליארד שקל אך הביצוע שלהם נמוך מאד.

ההחלטה התקבלה לאחר דיונים במשרד האוצר עם נציגי המגזר העסקי על האצת המשק, ובשונה מהחלטות אחרות שהתקבלו בחודשים האחרונים זכתה לתמיכה מהדרגים המקצועיים כאמצעי להאצת הצמיחה במשק. באוצר מקווים כי הפחת המואץ כעת ידרבן חברות להשקיע דווקא עכשיו כדי להנות מהקיזוז הגבוה של ההוצאות מהכנסות העסק (שמהווה בפועל דחיית מס על חשבון השנים בהם ייגמר הקיזוז).

ישראל כץ, צילום: אוראל כהן ישראל כץ | צילום: אוראל כהן ישראל כץ, צילום: אוראל כהן

משרד האוצר צפוי להפיץ היום טיוטת תקנות להערות הציבור, במטרה להביא אותה לאישור ועדת הכספים של הכנסת כבר בתחילת השבוע הבא.

כץ מסר כי "החלטתי על צעד זה בהתאם להמלצות ולדיונים שקיימתי עם גורמי המקצוע במשרד האוצר וזאת כצעד משלים לצעדים שננקטו עד כה בכדי לסייע לעסקים ובכדי לעודד השקעות ולהאיץ את המשק. בשעה זו על המדינה לסייע לעסקים בכדי לאפשר להם לחזור למסלול של צמיחה ותעסוקה".

ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים, בירך על ההחלטה ומסר: :החלטת שר האוצר לאמץ את בקשת התעשיינים ולאשר פחת מואץ הנה מסר חשוב לתעשייה ולמשק הישראלי דווקא בעיצומו של המשבר. התעשייה הישראלית משמשת אי של יציבות ומנוע צמיחה ותעסוקה משמעותי. הבטחת כושר התחרות של התעשייה בתקופת המשבר תבטיח את עמידותו של המשק כולו ואת יכולתו לחזור ולייצר מחדש מקומות תעסוקה בפריון ובשכר גבוה".

יו"ר נשיאות המגזר העסקי, דובי אמיתי: "אני מברך את החלטת שר האוצר והצוותים המקצועיים הפועלים מטעמו, לשימוש בכלי הפחת המואץ, כחלק מפעילות המוכוונת לצמיחה, השקעות והגברת הפריון. צעד זה עונה בקנה אחד עם התכנית הכוללת שהוצעה על ידי נשיאות המגזר העסקי שמטרתה מעבר ממיתון להתאוששות משקית וצמיחה. אנו נמשיך בדיאלוג פורה ושיתוף פעולה הדוק עם ראש הממשלה ושר האוצר יחד עם צוותיהם המקצועיים לקידום צעדים פיסקאליים חשובים נוספים".

תגיות