אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר נצבע באדום - מתחת ל-3.4 שקלים; היורו בשיא של שנתיים מול הדולר צילום: גטי

הדולר נצבע באדום - מתחת ל-3.4 שקלים; היורו בשיא של שנתיים מול הדולר

המטבע האמריקאי מחק מוקדם יותר 0.3% לרמה של 3.399 שקלים, אך שערו היציג נקבע על 3.4 שקלים - שפל של שנתיים וחצי; הדולר ממשיך לאבד גובה גם מול המטבעות הבולטים בעולם, וצולל ביום מסחר חמישי ברצף מול סל המטבעות העיקריים בעולם - בשיעור של 0.6% ל-92.27 נק', שפל של שנתיים; היורו מזנק מאז ה-20 למרץ ב-11% מול הדולר והיום מטפס ב-0.6%, ל-1.19 דולרים

18.08.2020, 15:13 | נועם לנדמן

הדולר רושם בפעם השלישית החודש שפל של שנתיים וחצי - ואף ירד מוקדם יותר אל מתחת לשיעור של 3.4 שקלים ל-3.399 שקלים - השווי הנמוך שלו מאז סוף ינואר 2018 - כשעמד על 3.388 שקלים. שערו היציג של הדולר נקבע על 3.4 שקלים.

קראו עוד בכלכליסט

הדולר אף ממשיך בצלילה מול מטבעות אירופה ואסיה - היורו עולה ב-0.6% ל-1.194 דולרים ולשיא של שנתיים (זינק ב-11% אל מול המטבע האמריקאי מאז ה-20 למרץ השנה), הפאונד מטפס ב-0.7% ל-1.319 דולרים. מול המטבע הסיני, הדולר נחלש ב-0.1% ל-6.922 יואן, ומול הין היפני מאבד 0.4%.

מטבע דולר אמריקאי, צילום: שאטרסטוק מטבע דולר אמריקאי | צילום: שאטרסטוק מטבע דולר אמריקאי, צילום: שאטרסטוק

המטבע האמריקאי רושם יום מסחר חמישי ברצף של ירידות מול סל המטבעות העיקריים בעולם - היום נחלש ב-0.6% ל-92.27 נק', לשפל של שנתיים.

המאבק הכלכלי בקורונה עומד ברקע להמשך ההיחלשות בדולר: ירידות בתשואות אג"ח ארה"ב ל-10 שנים, העדפת "מקלט בטוח" אחר בדמות הזהב (ששב חזרה מעל למחיר של 2,000 דולר), ונתונים כלכליים מאכזבים בארה"ב עוד מאמש: בין היתר, במדינת ניו יורק נרשמה ירידה בפעילות הייצור בחודש אוגוסט, גרוע בהרבה מהתחזיות. לפי מדד האמפייר סטייט מדובר בירידה חדה ל-3.7 נק', לעומת 17.2 ביולי - הצפי עמד על ירידה ל-15 נק'.  

עמית טל, מנהל מחלקת המסחר באופציות ונגזרים בחדר המסחר של בנק הפועלים: "היחלשות הדולר מול המטבעות העיקריים הינה תופעה כלל עולמית עקב הזרמת הכספים האדירה של הבנק המרכזי האמריקאי ואיננה ייחודית לשקל. בנוסף, מלווה התהליך בהמשך האופטימיות והעליות בשווקי המניות בעולם, כאשר בעת משבר הופך הדולר למטבע מקלט. חשוב לציין שנתוני התמ"ג הגרועים שהתפרסמו בתחילת השבוע בישראל נחשבים כנתוני עבר והצפי הוא לשיפור מהותי ברבעון השלישי והרביעי, ולכן אין השפעה על המטבע המקומי. בנוסף, הסכם הנורמליזציה של היחסים בין ישראל לאיחוד האמירויות מייצר ציפייה להשקעות רבות בישראל ולהתחזקות המטבע המקומי".

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "פעילות מט"ח ערה במסחר הבין מטבעי, כאשר הדולר נחלש אל מול המטבעות המרכזיים, גרר להיצעים גם בשוק המקומי מצד גופים מוסדיים ויצואנים. היחלשות הדולר בעולם, בין היתר על רקע הפסקת שיחות הסחר בין ארה"ב לסין והחשש מהשפעת משינוי במפה הפוליטית בארה"ב. שכן, עליית הדמוקרטיים תסמן שינוי במדיניות המיסוי וצפויה לפגוע ברווחי המשקיעים בשוק ההון. משקיעים זרים, הפועלים לגדר או להגן על השקעתם, ממשיכים למכור את הדולר ולשוב ולרכוש את מטבעות המקור, מהלך הגורר להתחזקות האירו שעלה רק בימים האחרונים ב-2% וכן להתחזקות הליש"ט, הין, הפרנק השוויצרי ומטבעות נוספים".

עוד לדברי פריימן, "ימי הקיץ המוכרים כעונת המלפפונים, דלת הפעילות, מתאפיינים בשבוע האחרון בתנודות במסחר הבין מטבעי. בעוד בישראל, בנק ישראל, ממשיך לתמוך בשער הדולר ובולם את קריסת הדולר אל עבר רמות השפל השנתי של מתחת ל-3.4 שקלים. מ-2012, תנועת הדולר בסיום המסחר, נבלמה תמיד מעל לתחום 3.38-3.41 שקלים לדולר. התייצבות הדולר מתחת לרמת 3.38 שקלים לדולר, תאותת על פוטנציאל ייסוף השקל לעבר רמת 3.35 דולר לשקל ולעבר רמת השפל שנרשמה ביולי 2008 סביב רמת 3.2 שקלים לדולר", ציין יוסי פריימן.

נייל ג'ונס Neil Jones, מנהל המכירות בקרן הגידור של Mizuho לא ממליץ לנצל את ההזדמנות לרכוש דולרים, למרות המחיר הנמוך: "עוד לא תמה ההיחלשות בדולר". לדבריו, "היורו עכשיו במומנטום חיובי מול הדולר, ולמשקיעים יש אולי מה לחפש במסחר בין שני המטבעות הללו".

תגיות