בלעדי לכלכליסט
תשובה החליט לשמור על השליטה בדלק ישראל
קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה מנהלת מגעים מתקדמים מאוד למכירת 40% בלבד מחברת תחנות הדלק לקבוצת משקיעים ישראלים לפי שווי של 650—700 מיליון שקל, וזאת במקום למכור את דלק ישראל כולה
קראו עוד בכלכליסט
קבוצת דלק מנהלת משא ומתן מתקדם ביותר עם קבוצת משקיעים ישראלים למכירת 40% בלבד מדלק ישראל לפי שווי חברה של 650—700 מיליון שקל. אם העסקה הזו תיחתם ותצא לפועל, התמורה ממנה תספיק על מנת לכסות את יתרת החוב לבנקים, שעומדת על 310 מיליון שקל - כך שיוסר השעבוד מעל 40% מיחידות ההשתתפות של דלק קידוחים.
אז תוכל קבוצת דלק תוכל לשעבד את יחידות ההשתתפות האלו למחזיקי האג"ח שלה, שלהם היא חייבת 5.8 מיליארד שקל, וזאת בהתאם למתווה חיזוק הביטחונות שעליו חתמה מולם בחודש מאי האחרון.
לפי אותו מתווה, קבוצת דלק, שמנוהלת על ידי עידן ולס, אמורה למכור את דלק ישראל, שמנוהלת על ידי בועז צ'צ'יק, עד לחודש הבא. קבוצת דלק מנהלת משא ומתן מתקדם עם שתי קבוצות. קבוצה אחת מורכבת מחברת להב אל.אר שבשליטת אבי לוי, מנכ"ל מליסרון לשעבר, ורמי לוי, בעל השליטה ברשת הקמעונאות רמי לוי שיווק השקמה. הקבוצה השנייה מורכבת מאלקו שבשליטת האחים זלקינד ולאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות הריאליות של בנק לאומי.
מה שהוביל לתפנית הוא ההצלחה של קבוצת דלק בגיוס ההון שבוצע בתחילת החודש באמצעות הנפקת מניות. בהנפקה זו דלק גייסה 176 מיליון שקל, על אף שהייתה אמורה לגייס 163 מיליון שקל בלבד לפי המתווה לחיזוק הביטחונות, וזאת בשל הביקושים הגבוהים שעמדו על כמעט 300 מיליון שקל.
גיוס זה זכה לרוח גבית מהנפקת ארבע סדרות אג"ח בהיקף כולל של 2.25 מיליארד דולר על ידי החברה־הבת דלק קידוחים. הנפקות האג"ח, שבוצעו רגע לפני גיוס ההון של דלק, זכו לביקושים של קרוב ל־7 מיליארד דולר. הצלחה זו שינתה את הלך המחשבה אצל תשובה, שרוחש חיבה מיוחדת לדלק ישראל, שהיוותה את הבסיס הראשוני להצלחה שלו בשוק ההון המקומי, שאותה הוא מינף כדי להתרחב לתחומי פעילות נוספים באמצעות קבוצת דלק, כמו יבוא רכב, נדל"ן וגז.
עם זאת, תשובה משאיר גם את הרוכשים הפוטנציאליים של החברה כולה בתמונה, ובמידה ועסקה עם אחת מהקבוצות תבשיל, הוא יבקש להישאר עם נתח של 30% בדלק ישראל.