אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פריז סן ז'רמן בגמר ליגת האלופות. הערות צילום: ABACA

פריז סן ז'רמן בגמר ליגת האלופות. הערות

הניצחון של הפריזאים על RB לייפציג הביא אותם לראשונה בהיסטוריה לגמר; למה אוהדי פריז סן ז'רמן יכולים לשלוח מכתב תודה לחברים החדשים שלנו באמירויות? ולמה הגרמנים התקשו להבין מאיפה תגיע הסכנה?

19.08.2020, 09:13 | אוריאל דסקל
1. יוליאן נאגלסמן, מאמן RB לייפציג, מאוד ברור בקשר להוראות שהוא מעניק לשחקניו לפני משחקים. צוות האנליסטים שלו עולים על תבניות תנועה והתנהגות של היריבים ומתדרכים את שחקניהם לקראת המפגש שלהם עם שחקני היריב. ואולם, נאגלסמן הודה שלפני המשחק מול פריז סן ז'רמן זה כמעט בלתי אפשרי לנתח את שני הפנומנים של פריז סן ז'רמן: קיליאן מבאפה וניימאר. "אני לא יכולתי להגיד לשחקנים שלי את כל הפעולות שניימאר ומבאפה יעשו. האיכות שלהם גבוהה מדי כדי שאפשר יהיה לחזות את המהלכים שלהם". נאגלסמן הוסיף: "אנחנו נצטרך להגן קולקטיבית. ננסה לכפות את המשחק שלנו ולהיות אמיצים".

קראו עוד בכלכליסט

2. נאגלסמן צדק. קשה מאוד לחזות מה ניימאר וקיליאן מבאפה יעשו. בטח כשהם לצד אנחל די מריה בשלישייה קדמית גמישה, יצירתית, מהירה וחכמה. שחקני לייפציג התקשו להבין מאיפה תגיע הסכנה. השלושה החליפו תפקידים ומקומות ומצאו חללים בין שחקני ההגנה כדי להקריס את ההגנה הגרמנית פעם אחר פעם. זה התאפשר הרבה מאוד בגלל שלישיית קישור של "גרזנים" - אנדר הררה, מרקיניוס ולאונדרו פארדס - שלפי מפת החום שלהם בקושי יצאו מאזור האמצע והיו אחראים על רוב החטיפות ותאקלים. בכך הם העניקו חופש פעולה לשלישייה הקדמית ואיפשרו למגנים של פריז סן ז'רמן לרווח את המגרש. זו היתה הופעה מאוד "ליברפולית" במובן הטקטי. שלישיית קשרים "אפורה וגרזנית", מגנים מאוד תוקפים שמקבלים גיבוי משלישיית האפורים ושלישייה קדמית יצירתית ודינמית.

סגנון המשחק הזה התאפשר גם בזכות העובדה שלא היה על המגרש שחקן התקפי שפחות מעורב בתנועה הקולקטיבית של השלישייה (ע"ע מאורו איקרדו) וזה התאפשר הרבה בזכות שער מוקדם (דקה 13) ממצב נייח שהגיע מהרמה מושלמת של די מריה לראשו של מרקיניוס.

ניימאר, פריז סן ז ניימאר, פריז סן ז'רמן במשחק הלילה | צילום: ABACA ניימאר, פריז סן ז

3. מרקיוניוס כבש את שער השלישי שלו בשלב הנוק-אאוט (כולל שער שיוויון נגד אטאלנטה ברבע הגמר) והפך לשחקן פריז סן ז'רמן הראשון שכובש במעמד חצי הגמר. השער השווה שיא של ריאל מדריד מליגת האלופות: 34 משחקי ליגת האלופות רצופים עם שער אחד לפחות. אמנם RB לא איבדה את הראש אבל פטר גולאצ'י, השוער ההונגרי של RB, איבד כדור בדקה ה-42 ופ.ס.ז' הענישה מיד. לא היתה דרך חזרה מזה עבור הקבוצה בת ה-11. במחצית השנייה פריז סיימה את העבודה בדקה ה-56 עם שער של חואן ברנאט שהגיע אחרי כמה רגעים מוזרים בהגנה של RB. ברנאט, אגב, כבש מבישול של די מריה. מאז העונה שעברה יש למגן הספרדי חמישה שערים בליגת האלופות - יותר מכל שחקן הגנה אחר.

4. הרבה מדובר על נתוני ההבקעה הנדירים של ניימאר וקיליאן מבאפה אבל גם אנחל די מריה יכול להתגאות בסטטיסטיקה שיש למעט מאוד שחקנים. מאז שהצטרף לפריז הוא שיחק 220 משחקים, כבש 82 שערים ובישל 92. מעורב ב-174 שערים ב-220 משחקים יחס מצוין. די מריה היה מעורב בכל השערים הלילה.

פריז סן ז פריז סן ז'רמן | צילום: ABACA פריז סן ז

5. עד כמה השלישייה הקדמית היתה דומיננטית? ניימאר, די מריה ומבאפה יצרו יחדיו 9 מצבי הבקעה. 9 מ-10 שפריז ייצרו. הם השלימו 11 כדרורים ביחד - לכל פריז היו 16. הם בעטו 9 בעיטות - לכל פריז יחד היו 14. בקיצור, שלישיית הכל קשור אליהם.

6. פריז סן ז'רמן עולה לגמר ליגת האלופות הראשון שלה אחרי 110 הופעות בטורניר. זה הכי הרבה משחקים בליגת האלופות ללא העפלה לגמר ליגת האלופות. סן ז'רמן "שברה" את השיא של ארסנל (90 משחקים). בקיצור, היסטוריה.

אוהדי פריז סן ז אוהדי פריז סן ז'רמן חוגגים עלייה לגמר ליגת אלופות ראשון | צילום: אי אף פי אוהדי פריז סן ז

7. ואיך אפשר בלי קצת גיאופוליטיקה. ב-5 ביוני 2017 המתחים בין סעודיה, איחוד האמירויות, בחיירן ומצרים הגיעו לשיא: הם חתכו קשרים דיפלומטיים עם קטאר והתחילו לפעול נגד חברות קטאריות במדיניותיהן.

קטאר, כמו לא מעט משכנותיה, צריכה את הקשר עם מדינות האזור כהגנה מפני מדינות גדולות ותוקפניות יותר. אבל קטאר גם צריכה נראות ו"פוליסת ביטוח" שהעולם יהיה מחויב ומושקע בהצלחתה. החרם היה מכה קשה לקטארים, שעומדים לארח את המונדיאל ב-2022 (ויודעים מזה מ-2010). אז מה עושים? רעש עולמי. איך עושים? עם המשחק העולמי.

מספר ימים לאחר הטלת החרם ובקטאר התחילו את פרויקט ניימאר - הבאת השחקן השלישי הטוב בעולם לפריז. סעיף השחרור מברצלונה עמד על 222 מיליון יורו והברזילאי דרש שכר של יותר מ-3 מיליון יורו לחודש. אלו סכומים לא גדולים עבור קטאר.

פריז סן ז פריז סן ז'רמן. השחקנים חוגגים בסיום ליגת האלופות | צילום: איי פי פריז סן ז

פריז סן ז'רמן היא קבוצה בבעלות QSI, חברת ההשקעות בספורט של קטאר שבבעלות חברת ההשקעות של קטאר (QIA). לחברה הזו יש נכסים ומזומנים בשווי 335 מיליארד דולר לפחות. כך שיש כסף. סעיף השחרור והשכר לחמש שנים לא שווים אפילו לא 1% מהכסף של קטאר. והתועלת של הגעתו - התדמיתית בעיקר - אך גם המקצועית, בטוח תהיה משמעותית. ואם כבר מביאים שחקן ב-222 מיליון יורו ומייצרים יותר חדשות מאי פעם (שגם קצת משכיחות את עניין החרם), קיליאן מבאפה ב-180 מיליון יורו זה באמת כלום, בטח אם הוא יימכר בעתיד במחיר שיא.

בקיצור, אוהדי פריז סן ז'רמן יכולים לשלוח מכתב תודה לחברים החדשים שלנו באמירויות. כנראה בגלל פעולת החרם שלהם יש לפריז סן ז'רמן את ניימאר וקיליאן מבאפה. אגב, על פי הדיווחים תמים בן חמד אאל ת'אני, האמיר של קטאר, יגיע לגמר בליסבון. הוא בטוח ירצה לחגוג אליפות אירופה לפני שמנצ'סטר סיטי של האמירויות יעשו זאת.

תגיות