אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בשל טעות באיסוף הנתונים: מספר המתים מקורונה בישראל גבוה ב-53 מזה שפורסם

בשל טעות באיסוף הנתונים: מספר המתים מקורונה בישראל גבוה ב-53 מזה שפורסם

הסיבה: נתונים מפרויקט "מגן אבות ואמהות" לא הועברו למשרד ולא נלקחו בחשבון כנדרש. בעקבות הטעות עלה מספר המתים מ-719 ל-772. מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי, הורה לאחד את הדיווחים של כלל המוסדות הרפואיים בישראל. לנתוני התחלואה והתמותה מקורונה השפעה מהותית על קביעת המדיניות הכלכלית והחברתית של הממשלה

19.08.2020, 14:02 | דורון ברויטמן

מספר המתים בישראל מקורונה גבוה ב-53 מהדיווחים שפורסמו עד כה; זאת בשל טעות באיסוף הנתונים של משרד הבריאות, לאחר שנתונים מפרויקט "מגן אבות ואמהות" לא הועברו למשרד.

לפי הודעת משרד הבריאות, עד כה המוסדות הגריאטריים, וביניהם גם מוסדות פרטיים, דיווחו באופן נפרד מבתי החולים על מקרי המוות לחמ"ל הפרויקט - ומשם הועבר המידע למערכת הממוחשבת של המשרד. בעקבות הטעות הורה מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, לאחד את הדיווחים למקור אחד של כלל המוסדות הרפואיים בישראל.

קראו עוד בכלכליסט

מנכ"ל משרד הבריאות פרופ מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי | צילום מסך: לע"מ מנכ"ל משרד הבריאות פרופ

לאור עדכון הנתונים עלה מספר המתים בישראל ל-772. למרות מספר הנדבקים הגבוה יחסית בישראל, התמותה בה נמוכה ביחס לעולם - ישראל נמצאת במקום ה-53 בעולם במספר המתים מהקורונה ובמקום ה-47 בעולם ביחס מתים לכל מיליון תושבים, עם 77 מתים לכל מיליון תושבים.

לנתוני התחלואה והתמותה מהקורונה יש השפעה מהותית על קביעת המדיניות של הממשלה. אי דיוקים בכלל, ובנוגע למספר המתים בפרט, עלולים להשליך בצורה דרמטית למשל על ההחלטה להטיל סגר כללי לא הכרחי, או לחילופין לקבל החלטות מאוחר מידי.

מתים בישראל 

בעייתיות נוספת באיסוף הנתונים בנוגע לחולים ולמתים מהקורונה קיימת כבר בבתי החולים. לאור העובדה שבישראל לא נהוג לבצע בדיקות לאחר המוות, הרי שלא ניתן לדעת בוודאות מהי סיבת המוות של נפטרי הקורונה. בדיקה שנעשתה בעבר בכלכליסט חשפה כי רק 49% ממי שנפטרו מנגיף הקורונה בישראל הונשמו בבתי החולים. המשמעות היא שכמחצית מהנפטרים לא מתו בהכרח מכשל נשימתי או בעיות בדרכי הנשימה המאפיינות את הנגיף, אלא מסיבות אחרות.

על פי הנתונים שנאספו עד כה בבתי החולים, הקורונה עלולה לפגוע בשריר הלב, ליצור הפרעות קצב וקרישיות יתר שגורמים לסיבוכים שמובילים בסופו של דבר לפטירת החולה כתוצאה מקריסת מערכות ממקור לבבי. כמו כן, ישנם חולים שנפטרו מסיבוכים אחרים שהתהוו כתוצאה מהקורונה, כגון זיהום בדם. יחד עם זאת, ללא קביעה חד משמעית של סיבת המוות, הרי שאפשרי שיהיו סטיות במספר המתים המדויק.

שר הבריאות, יולי אדלשטיין, הנחה על ביצוע בדיקה מעמיקה והצגת המלצות תוך שבוע, כולל המלצות אישיות במידת הצורך. על פי ההודעה, "שר הבריאות מתכוון לפעול בשקיפות וליידע את הציבור בתוצאות הבדיקה ומסקנותיה".

תגיות