אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ננוקס גייסה 165 מיליון דולר בנאסד"ק בהנפקה ראשונה - לפי שווי של 800 מיליון דולר צילום: LUZ Corporate Photography

ננוקס גייסה 165 מיליון דולר בנאסד"ק בהנפקה ראשונה - לפי שווי של 800 מיליון דולר

אם החתמים ירכשו את כל המניות בהמשך, שווי החברה יעלה לכמיליארד דולר; ננוקס מפתחת מכשיר רנטגן דיגיטלי, שיאפשר איתור מוקדם של מחלות בעלויות נמוכות

21.08.2020, 15:01 | מאיר אורבך

הנפקה מרשימה לננוקס אימג'ינג הישראלי שנוסדה על ידי רן פוליאקין. החברה השלימה גיוס של 165 מיליון דולר עבור 9.18 מיליון מניות, במחיר של 18 דולר למניה. שווי החברה בהנפקה עומד על כ-800 מיליון דולר. אם החתמים ירכשו את כל המניות בהמשך השווי יעלה לכמיליארד דולר.

קראו עוד בכלכליסט

החברה מפתחת את ה-NANOX.ARC, מכשיר רנטגן דיגיטלי , אשר יאפשר איתור מוקדם של מחלות בעלויות נמוכות משמעותית ממערכות הדמיה רפואיות הקיימות כיום בשוק.

על פי הדיווח, בעלי המניות המרכזיים בננוקס לפני ההנפקה הם המייסד פוליאקין שמחזיק בכ-13% מהחברה, משה מועלם (11.4%) ותאגיד SK Telecom (כ-16%). החברה מתכוונת על פי הדיווח להשתמש בחלק הארי של הגיוס לצורך ייצור של כ-12 אלף מכונות ושילוח שלהן ועוד כ-5-7 מיליון דולר להמשך מו"פ.

רן פוליאקין , צילום: LUZ Corporate Photography רן פוליאקין | צילום: LUZ Corporate Photography רן פוליאקין , צילום: LUZ Corporate Photography

על פי התשקיף, ננוקס מעסיקה 27 עובדים מתוכם 15 במו"פ וסה"כ 21 עובדים בישראל ושישה נוספים ביפן. בעבר דיווחה החברה על העסקה של 60 עובדים שכוללים ככל הנראה עובדים חיצוניים.

לננוקס אין עדיין הכנסות והיא מדווחת על הפסד נקי של 13.7 מיליון דולר בששת החודשים הראשונים של 2020 לעומת הפסד של 1.6 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2019. ההפסד הנקי של החברה ב-2019 כולה עמד על 22.5 מיליון דולר. החברה מדווחת שיש לה יתרת מזומנים ושווה ערך למזומן של כ-39 מיליון דולר. בשנה האחרונה גדלו משמעותית גם ההוצאות הכלליות של החברה: במחצית הראשונה של 2019 הן עמדו על מיליון דולר, ובמחצית הראשונה של 2020 - קפצו ל-7.9 מיליון דולר.

עד כה, חתמה ננוקס על הסכמי פריסה של מערכות ההדמיה הרפואית לצד שירותי אבחון מבוססי בינה מלאכותית ב-13 מדינות בחמש יבשות בעולם.

 המטרה של ננוקס, לדבריה, היא לחולל מהפכה היסטורית בתחום שירותי הבריאות על ידי הנגשת הדמיה רפואית מתקדמת עבור גילוי מוקדם לכל השכבות הסוציו-אקונומיות באוכלוסייה. פריסה זו תעבוד על פי מודל שירות ה-MSaaS של החברה המתבסס על תשלום נמוך לכל סריקה במקום מכירת מכשירי דימות רפואי יקרים.

חברת A-Labs Advisory & Finance שימשה כיועצת של ננוקס בהנפקה. רוסאריו קפיטל ייעצה עבור החברה בישראל.

משרד עמית פולק מטלון ומשרד סקאדן בניו יורק יצגו את ננוקס, ומשרד לייתם ווטקינס ומשרד גורניצקי ייצגו את החתמים.

תגיות