אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנפקה בהנחה: כצמן יוצא לגיוס 114 מיליון שקל בנורסטאר

הנפקה בהנחה: כצמן יוצא לגיוס 114 מיליון שקל בנורסטאר

בעלת השליטה בגזית גלוב הודיעה על הנפקת מניות ואופציות במחיר נמוך ב־11.3% מזה שבו נורסטאר פתחה את המסחר בחמישי. המטרה: לחזק את מבנה ההון. חיים כצמן צפוי לדילול מינורי, בשונה מהדילול שצפוי לדורי סגל

23.08.2020, 07:00 | חזי שטרנליכט

בחודש שעבר ביצעה גזית גלוב, שבה שולט חיים כצמן באמצעות נורסטאר, מהלך שלא התקבל היטב בשוק ההון המקומי: הצעת רכש, שבמסגרתה היא רכשה מבעלת השליטה שלה מניות בהיקף כולל של 281 מיליון שקל, מה שהוביל לדילול האחזקה של נורסטאר בגזית גלוב מ־58.5% ל־54.4%.

כעת נראה שכצמן בוחר בדרך המלך: גיוס הון בנורסטאר. ביום חמישי, לאחר שהחברה והחברה־הבת פרסמו את הדו"חות שלהן, הודיעה נורסטאר על גיוס הון בדרך של הנפקת מניות. נורסטאר תנפיק בין 3.6—6.4 מיליון מניות חדשות, שיכניסו לקופתה 66—114.3 מיליון שקל נטו (כלומר, בניכוי עמלות). בנוסף, יונפקו 2.4—4.2 מיליון כתבי אופציה למניות שמימושן יתאפשר מרישומם בבורסה ועד לינואר 2023. עבור נורסטאר, שנסחרת כעת לפי שווי שוק של 445 מיליון שקל, לא מדובר בגיוס קטן כלל וכלל.

כצמן צפוי להשתתף בשיעור הקרוב לחלקו (29.6% באופן ישיר ויחד עם משפחתו), ולהזרים 25 מיליון שקל לנורסטאר, כך שהוא צפוי לדילול לא משמעותי. דורי סגל, שמחזיק ב־7.3% ממניות נורסטאר, צפוי לספוג דילול משמעותי יותר משום שבכוונתו לרכוש מניות בכ־1.8 מיליון שקל בלבד. : "את ההנפקה מוביל דיסקונט חיתום."

ההנפקה תתבצע לפי מחיר של 18.3 שקל למניה — נמוך ב־11.3% ממחירה בפתיחת המסחר ביום חמישי, מה שהוביל לכך שאת יום המסחר חתמה מניית נורסטאר בירידה של 16%. כתוצאה מכך, כעת ההנפקה צפויה להתבצע במחיר הגבוה ב־5.6% ממחיר המניה בבורסה. את יום המסחר הזה חתמה גזית גלוב בירידה של 6%.

מטרת גיוס ההון היא לשפר את מבנה ההון של נורסטאר ולהפחית את המינוף שלה. בסוף הרבעון השני של השנה עמד יחס החוב למאזן על 60%, זאת לעומת יחס של 53% בסוף 2019.

בעל השליטה בנורסטאר וגזית גלוב חיים כצמן. יממש נכסים במיליארד שקל בעל השליטה בנורסטאר וגזית גלוב חיים כצמן. יממש נכסים במיליארד שקל בעל השליטה בנורסטאר וגזית גלוב חיים כצמן. יממש נכסים במיליארד שקל

בנוסף, הודיעה נורסטאר על תוכנית רכישה עצמית של אג"ח בהיקף של עד 200 מיליון שקל. כיום שלושת סדרות האג"ח של החברה נסחרות בתשואה של 6.3%—10.6%. לא מדובר על תשואות שמשקפות חוסר אמון גבוה של המשקיעים בדבר היכולת של נורסטאר לעמוד בשירות החוב שלה, אך בהחלט מדובר בתשואות שברמתן הנוכחית עשויות להקשות על נורסטאר בביצוע פעולות של מחזור חוב. סדרות האג"ח של גזית גלוב, מנגד, נסחרות בתשואה של 2.9%—4.8%.

מהלכים אלו מצטרפים לשני מהלכים שעליהם דיווחה נורסטאר בדו"חות שלה: פירעון מוקדם של 270 מיליון שקל לבנק ופירעון מוקדם של ניירות ערך מסחריים בהיקף של 70 מיליון שקל. שני המהלכים נעשו מיוזמתה.

במקביל הודיעה גזית גלוב על תוכנית למימוש נכסים במיליארד שקל ב־12 החודשים הקרובים, הפחתת תשלומי הדיבידנד ב־100 מיליון שקל ואיחוד חשבונאי של פעילות G בישראל אל תוך גזית גלוב. כצמן התייחס למהלכים האלו ביום חמישי בשיחה שערך עם משקיעים: "כל מי שחושב שאנחנו עושים מכירת חיסול, שיחשוב עוד פעם. חברה שיש לה דרך לשלם את כל החובות שלה בשלוש השנים הקרובות לא מוכרת נכסים בהזדמנות. כל הנכסים יימכרו במחירים שבהם הם רשומים בספרים, או במחירים קרובים מאוד למחירים האלו".

ברקע הדברים ירידה חדה של 14.8% ב־NOI של גזית גלוב במחצית הראשונה שנגרמה כתוצאה מצניחה בשיעור גביית דמי השכירות. בישראל, למשל, שיעור זה ירד ל־45% באפריל, אך עלה ל־77% ביולי. לדברי כצמן, הירידה היא תוצאה של צניחה בגבייה בפולין בשל צו של הממשל המקומי. "בנטרול פולין — המדינה היחידה שהוציאה צו שמאפשר לשוכרים לא לשלם — הירידה במחצית היא 4.2% ב־NOI".

תגיות