אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צוקרברג לטראמפ: חברות הטכנולוגיה הסיניות מהוות איום על החברות אמריקאיות צילום: רויטרס, בלומברג

צוקרברג לטראמפ: חברות הטכנולוגיה הסיניות מהוות איום על החברות אמריקאיות

מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, אמר את הדברים לנשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, במהלך ארוחת ערב שהתקיימה בבית הלבן בחודש אוקטובר, בה ציין במפורש את טיקטוק כחברה שלא חולקת את המחויבות לשמירה על חופש הביטוי

24.08.2020, 15:54 | שירות כלכליסט

מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, הזהיר את נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במהלך ארוחת ערב שהתקיימה בבית הלבן באוקטובר האחרון כי חברות הטכנולוגיה הסיניות מהוות איום ישיר לחברות אמריקאיות, כך לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל המתבסס על אנשים המעורים בנושא. לדבריהם, צוקרברג טען שהגברת הפיקוח על החברות הללו חשובה יותר מהניסיונות להגביל את כוחה של פייסבוק.

קראו עוד בכלכליסט

באותו הזמן נהג צוקרברג להזהיר בכירים אמריקאים ומחוקקים כי חברות הטכנולוגיה הסיניות מהוות איום לערכים האמריקאיים ולשליטה הטכנולוגית של המדינה. לפי הדיווחים, הוא ציין באופן מפורש את טיקטוק, שבעלות החברה הסינית בייטדנס, כחברה שלא חולקת את המחויבות של פייסבוק לשמירה על חופש הביטוי. "בטיקטוק, האפליקציה הסינית שצומחת במהירות ברחבי העולם, מצנזרים אזכורים של מחאות, אפילו בארה"ב. האם זה האינטרנט שאנחנו רוצים?" אמר צוקרברג בנאום שנשא בשנה שעברה באוניברסיטת ורג'טאון.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל פייסבוק, צילום: אי פי איי, בלומברג נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל פייסבוק | צילום: אי פי איי, בלומברג נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומארק צוקרברג, מייסד ומנכ"ל פייסבוק, צילום: אי פי איי, בלומברג

חברי הקונגרס האמריקאים טום קוטון וצ'אק שומר נפגשו עם צוקרברג בספטמבר, וחודש לאחר מכן קראו לפצוח בחקירה סביב התנהלותה של טיקטוק. בהתאם, זמן קצר לאחר מכן הושקה חקירת ביטחון לאומי. החודש כבר חתם טראמפ על צו נשיאותי שקורא להחרמת אפליקציית הסרטונים הקצרים בשל חשש לביטחון המדינה. טיקטוק אישרה בסוף השבוע כי ערערה על ההחלטה.

טיקטוק נחשבת כתחרות רצינית לעסקים של פייסבוק. האפליקציה שנהנית מפופולאריות גבוהה במיוחד בתקופה האחרונה ויש לה מעל 100 מיליון משתמשים בארה"ב, מתחרה ישירות באינסטגרם, שבבעלות פייסבוק. ברבעון הראשון של השנה הפכה טיקטוק לאפליקציה שהורדה הכי הרבה פעמים, כך לפי חברת המחקר סנסור טאוור. לשם השוואה, לפייסבוק יש 256 מילון משתמשים חודשיים בארה"ב ובקנדה, נכון לסוף יוני. בהתחשב בכמות המשתמשים של טיקטוק, יש סיכוי גדול שחברות יעדיפו לשלם כדי לפרסם באפליקציה מאשר בפייסבוק או באינסטגרם.

טיקטוק - ארה"ב, צילום: רויטרס טיקטוק - ארה"ב | צילום: רויטרס טיקטוק - ארה"ב, צילום: רויטרס

בתגובה לפופולאריות של טיקטוק השיקה לאחרונה אינסטגרם שירות דומה הנקרא רילס, והם אף מנסים לחטוף יוצרים מצליחים של טיקטוק כדי שיפרסמו בבלעדיות רק בפלטפורמה שלהם.

"מארק צוקרברג מעולם לא קרא להחרים את טיקטוק", מסר בתגובה דובר של פייסבוק. "הוא אמר לא פעם בצורה פומבית שהמתחרות הגדולות ביותר של חברות הטכנולוגיה האמריקאיות הן החברות הסיניות, שהערכים שלהן לא תואמים לאידיאלים הדמוקרטים כמו חופש הביטוי. זה מגוחך לטעון שחששות קודמים הנוגעים לביטחון לאומי ועלו על ידי מחוקקים משני הצדדים עוצבו בהתבסס בהצהרתו של מארק בלבד".

תגיות