אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקורונה פגעה בשוק להצלת יערות בקליפורניה צילום: אם סי טי

הקורונה פגעה בשוק להצלת יערות בקליפורניה

בקליפורניה, המדינה הראשונה בארה"ב שמחייבת חברות הפועלות בשטחה לעמוד במכסת זיהום מסוימת, שווייה של נקודת זכות בגין אי כריתת עצים בשטח מסוים, צנח בעקבות המגפה ל־13 דולר

24.08.2020, 23:49 | שירות כלכליסט
שמירה על יערות למטרת קיזוז פליטות מזהמים נהפכה לשוק של ממש בשנים האחרונות, וגם הוא חווה כעת פגיעה בצל מגפת הקורונה העולמית. על כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל".

קראו עוד בכלכליסט

על פי רוב, הסוחרים בשווקים אלה הם חברות שמבקשות לפצות על הנזק הסביבתי שהן גורמות, כמו למשל חברות כרייה ונפט. שווי העסקאות בתחום מושפע בין היתר ממיקום היערות, והאם הם נמצאים בשטח שבו הרגולטור מחייב קיזוז פליטות או שהקיזוז מתבצע על רקע התנדבותי. בפועל, התשלום מתבצע בתמורה לנקודות זכות הנצברות לפי השטח שלגביו ניתנה ההתחייבות שלא לכרות עצים.

בקליפורניה, המדינה הראשונה בארה"ב שמחייבת חברות הפועלות בשטחה לעמוד במכסת זיהום מסוימת, שווייה של נקודת זכות כזאת עמד בשנה שעברה על 14.15 דולר. בתחילת השנה טיפס המחיר ל־15 דולר אך בעקבות המגפה צנח ל־13 דולר. מאז 2016 רכשה ענקית הנפט הבריטית BP כ־40 מיליון נקודות זכות בקליפורניה.

לדברי שון קרני, נשיא חברת Finite Carbon המתווכת בין בעלי קרקעות לחברות מזהמות, המחיר הממוצע לנקודת זכות במקומות שאינם מחייבים קיזוז פליטות על פי חוק, עומד על 6 דולרים. החברה, שהוקמה ב־2009, צופה כי כלכלת יערות מסוג זה תתרחב לאזורים נוספים ותגדיל את שווייה בשנים הבאות.

שריפה ביער בקליפורניה, השבוע, צילום: איי פי שריפה ביער בקליפורניה, השבוע | צילום: איי פי שריפה ביער בקליפורניה, השבוע, צילום: איי פי

תגיות