אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת החוקה אישרה את החוק להתדיינויות בסכסוכי משפחה כהסדר קבע צילום: שאטרסטוק

ועדת החוקה אישרה את החוק להתדיינויות בסכסוכי משפחה כהסדר קבע

הוראת השעה מ-2016 שמחייבת בני משפחה לפנות קודם להליך ישוב סכסוך בטרם מוגשות תביעות, נחשבת למוצלחת ביותר ומצליחה להפחית את הסכסוכים. ועדת החוקה אישרה היום פה אחד לקריאות שנייה ושלישית את הצעת החוק בעניין

24.08.2020, 22:47 | ענת רואה

ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת בראשות מ"מ היו"ר ח"כ אוסאמה סעדי אישרה היום (ב') בצהריים פה אחד לקריאות שנייה ושלישית את הצעת החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה.

החוק נקבע במקור ב-2016 כהוראת שעה למשך שלוש שנים עד יולי 2019 ונוכח פיזור הכנסת הוארכה התקופה בשנה נוספת, וזאת במטרה לבחון את השלכותיו ולוודא שהוא משיג את מטרותיו, ובין היתר לוודא שאין בו להחריף את מירוץ הסמכויות. כעת, ולאור שביעות הרצון מהוראת השעה ומהפחתת הסכסוכים, הצעת החוק נועדה לעגן את ההסדר כהוראת קבע.

ההסדר להתדיינויות נועד לסייע לבני משפחה ליישב סכסוכים משפחתיים בהסכמה ולצמצם את ההתדיינויות המשפטיות, וזאת באמצעות הפניית תובענות אלו תחילה להליך של יישוב סכסוך.

(ארכיון), צילום: שאטרסטוק (ארכיון) | צילום: שאטרסטוק (ארכיון), צילום: שאטרסטוק

אדם המעוניין להגיש תובענה בעניין של סכסוך משפחתי, נדרש להגיש לערכאה השיפוטית בקשה ליישוב הסכסוך, אשר מופנית ליחידת הסיוע שליד בית המשפט לענייני משפחה בה יושבים אנשי מקצוע. לאחר מכן, אם הצדדים לא הגיעו להסכמה, תיערך התדיינות בבית המשפט או בבית הדין הדתי.

ועדת החוקה ערכה דיוני מעקב רבים על תהליך ההטמעה, שנתקל בתחילה בקשיים שונים. ואולם הנתונים שהועברו במהלך התקופה לוועדה, מצביעים על השפעה רבה שיש לחוק בהפחתת הדיונים המשפטיים בין בני משפחה בבתי המשפט למשפחה ובבתי הדין הדתיים.

במהלך הדיונים חברי ועדת החוקה ביקשו להרחיב את תחולת החוק עד גיל 21 במקום עד גיל 18 בלבד, כך שתביעות כמו מזונות לילד בגיר מעל גיל 18 ומתחת לגיל 21 יעברו גם הם דרך יחידת הסיוע.

בנוסף הבהירה הוועדה בנוסח את המקרים בהם לא יידרשו הצדדים לפתוח תחילה בהליך יישוב סכסוך, ובהם אישור הסכם או בקשה לגירושים שהוגשו בהסכמה, הליכים הנוגעים לאלימות במשפחה ועוד. 

תגיות