אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שיחת ועידה

בנק לאומי: "אנו מנהלים מגעים עם אחד הבנקים המובילים בדובאי ליצירת שיתוף פעולה"

שמוליק ארבל, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי בוועידת האונליין "הזדמנויות במפרץ" של "כלכליסט": "אנו רואים את עצמנו, כמי שיכולים לסייע ללקוחות העסקיים שלנו לפעול באיחוד האמירויות כמו גם לסייע לגופים עסקיים משם לפעול בישראל"

26.08.2020, 15:11 | מאיר אורבך

שמוליק ארבל ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי הפתיע את הנוכחים בוועידת האונליין "הזדמנויות במפרץ" של "כלכליסט", כשסיפר שבנק לאומי החל במגעים עם אחד הבנקים המובילים בדובאי לשיתוף פעולה משמעותי שיסייע ללקוחות שני הבנקים. "אנחנו בלאומי מאמינים שיש כאן הזדמנות גדולה לשיתוף פעולה ואנו מתכוונים לקחת חלק פעיל בתהליך. אנו רואים את עצמנו, כמי שיכולים לסייע ללקוחות העסקיים שלנו לפעול באיחוד האמירויות כמו גם לסייע לגופים עסקיים משם לפעול בישראל. על הרקע הזה, אנו מנהלים בימים האחרונים מגעים עם אחד הבנקים המובילים בדובאי ליצירת שיתוף פעולה שיסייע ללקוחות העסקיים של שני הבנקים".   

ארבל הוסיף ש"אין ספק שעל רקע המצב, הבשורה לנורמליזציה של יחסים עם איחוד האמירויות אף מתעצמת. בעיני, מדובר בפריצת דרך שנשענת על שיתוף פעולה כלכלי שדרכו, אני מקווה, ניתן יהיה לסחוף מדינות נוספות לתהליך דומה ובכך לייצר תקווה לעולם חדש וטוב יותר לציבור בישראל ולשכנינו. הסכם כזה עם איחוד האמירויות, פותח עולם הזדמנויות חדש, הן לציבור הרחב והן לעסקים.

שמוליק ארבל, צילום: DTCP שמוליק ארבל | צילום: DTCP שמוליק ארבל, צילום: DTCP

"מאוד קל לנו לדמיין את החופשה הבאה בדובאי, אך שיתוף הפעולה עם האמירויות צריך להיות רחב ועמוק יותר, ע"י שיתוף פעולה של גורמים עסקיים מישראל ומאיחוד האמירויות. אחד התחומים הבולטים הוא כמובן עולם ההייטק. תחומים נוספים הינם ייצוא תעשייה, חקלאות, שירותי בריאות, התפלה ועוד, ומהצד השני, עולם שלם יפתח גם מהשקעות שיגיעו לעשות גופים עסקיים מאיחוד האמירויות בישראל בתחום הנדל"ן והטכנולוגיה".

לצד דבריו על האמירויות סיפר ארבל על התנהלות הבנק בתקופה האחרונה, "המערכת הבנקאית ולאומי בראשה סייעו רבות לציבור ולעסקים לצלוח את המשבר בחודשים האחרונים באמצעות דחיית תשלומי משכנתא, דחיית פירעונות של הלוואות אחרות והעמדת הלוואות בקרן בערבות המדינה, כאשר לאומי מוביל את המערכת הבנקאית עם סכום הנושק לכ-5 מיליארד שקל.

"חשוב לומר שסיוע מסוג זה, הינו בעיקר תזרימי ונקודתי לתקופה קצובה ויש להביא בחשבון שמתישהו בעתיד יהיה צורך לעמוד בהחזרים של ההלוואות האלה. לפיכך, על כולנו להמשיך ולהתנהל תוך תכנון פיננסי מוקפד, התאמת ההוצאות להכנסות, ושמירת "באפרים" לתרחישים שונים בעתיד".

תגיות