אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמן הסטארטאפ אינפיבונד מבקש מביהמ"ש למכור אותו תמורת 7 מיליון דולר צילום: עומר מסינגר

פרסום ראשון

נאמן הסטארטאפ אינפיבונד מבקש מביהמ"ש למכור אותו תמורת 7 מיליון דולר

הקונים: קבוצת משקיעים, הכוללת בין היתר בעלי מניות בחברה, את חברת Littauer Venures Ltd, לואיס צ'אן, מייקל כהן ודן פרחי. התמורה במזומן תעמוד על 3 מיליון דולר וכן ישולם סכום מותנה, תלוי הכנסות, בסך השווה ל-5% ממחזור ההכנסות של הרוכשת. אינפיבונד הוקמה ב-2014 ולפי דיווחים שונים שוויה הוערך בעבר ב-1.25 מיליארד דולר

30.08.2020, 13:00 | ליטל דוברוביצקי

הנאמן של חברת הסטארטאפ אינפיבונד הגיש היום לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה למכור אותה תמורת 7 מיליון דולר. הנאמן, עו"ד מור נרדיה ממשרד לוי טילר, נרדיה, הר צבי, ברא"ז ושות' ביקש מנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין אישור למכור את החברה לקבוצת משקיעים, הכוללת בעלי מניות בחברה, את חברת Littauer Venures Ltd, לואיס צ'אן, מייקל כהן, דן פרחי ועוד. הצעה זו הועדפה על פני הצעת חברת הבנייה יהודה לוי בנייה חדשה.

קראו עוד בכלכליסט

עו"ד מור נרדיה, צילום: עומר מסינגר עו"ד מור נרדיה | צילום: עומר מסינגר עו"ד מור נרדיה, צילום: עומר מסינגר

התמורה במזומן תעמוד על 3 מיליון דולר וכן ישולם סכום מותנה, תלוי הכנסות, בסך השווה ל-5% ממחזור ההכנסות של הרוכשת, על פני חמש שנים ועד לסכום הנמוך מבין: 70% מיתרת חובות הנושים כפי שיאושרו על ידי הנאמן או כ-4 מיליון דולר .

אינפיבונד הוקמה ב-2014 ולפי דיווחים שונים היתה לכאורה בעבר חברה בשווי של 1.25 מיליארד דולר. הרעיון המקורי של אינפיבונד היה יצירת דמות וירטואלית שמאפשרת להנציח את המשתמש ברשתות החברתיות אחרי מותו. מאז עבר המוצר כמה גלגולים. באתר החברה התיאור שהופיע עד לאחרונה ציין כי "אינפיבונד מגדירה מחדש את עתיד הבינה המלאכותית על ידי הטמעה של מימד האישיות בתקשורת בין אדם למכונה".

בית משפט נעתר במרץ האחרון לבקשת 47 עובדי החברה ומינה שני נאמנים לחברה, לשם הפעלתה ומציאת משקיע: עו"ד מור נרדיה ומייסד החברה יורם קראוס. השופט קבע כי קיימת סבירות לכך שניתן יהיה לשקם החברה. החלטתו ניתנה לאחר שקיים דיון בבית המשפט בהשתתפות הצדדיים.

העובדים טענו במרץ באמצעות עו"ד ליזה חדש כי לא קיבלו שכר מינואר. "העובדים המתינו זמן רב על מנת שהחברה תוכל למצוא פתרון, אך הפתרון לא נראה באופק שכן מגפת הקורונה אשר פקדה את העולם כולו, דה פקטו, משביתה את המשק בארץ ובמרבית העולם והסיכוי כי יימצא פיתרון בזמן הקרוב הינו אפסי". החברה טענה באמצעות עו"ד מימון אביטן כי גייסה בעבר עשרות מיליוני דולרים והיא נמצאת בימים אלו במשאים ומתנים מתקדמים להתקשרויות עם חברות בין לאומיות בכול הנוגע למוצריה. עוד טענה החברה כי נקלעה למשבר בין היתר עקב פרוץ משבר הקורונה.

תגיות