אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השקל ממשיך להתחזק; הדולר בדרך לאוגוסט הגרוע שלו מזה 5 שנים צילום: גטי

השקל ממשיך להתחזק; הדולר בדרך לאוגוסט הגרוע שלו מזה 5 שנים

זאת לעומת סל המטבעות העיקריים בעולם - נסוג ב-0.2% לרמה של 92.22 נק', והחודש יורד ב-1.2%; נכון לעתה, המטבע האמריקאי בירידה חודשית רביעית רצופה מול הסל - הרצף השלילי הארוך מאז קיץ 2017; מול השקל רושם הדולר שפל של שנתיים וחצי (פעם חמישית החודש); בחמישי צלל ב-1.4% ל-3.354 שקלים, השער הנמוך שלו מזה 12 שנים

31.08.2020, 15:06 | נועם לנדמן

עוד שפל לפנתאון: הדולר בדרך לרשום את חודש אוגוסט הגרוע שלו מזה 5 שנים, לעומת סל המטבעות העיקריים בעולם. המטבע האמריקאי מאבד גובה גם היום מול הסל - נסוג ב-0.2% לרמה של 92.22 נק'. החודש, עד כה, יורד הדולר ב-1.2% מול הסל, ואף רושם נכון לעתה ירידה חודשית רביעית רצופה מול הסל - הרצף השלילי הארוך מאז קיץ 2017.

קראו עוד בכלכליסט

"עושה רושם שהדולר רק בתחילתה של ירידה שתימשך בשנים הבאות", כך בתחזית עגומה ביותר מצד Kit Juckes ו-Olivier Korber, אסטרטגים ב-Societe Generale. ברקע, בין היתר, הודעת הפד בשבוע שעבר על שינוי במדיניות הבנק בשל השפעת משבר הנגיף המתארך - מיעד אינפלציה של 2% ליעד "אינפלציה ממוצעת", שעשויה להשאיר את הריבית על שיעור נמוך לתקופה ממושכת. במלים אחרות, הפד יאפשר לשיעור האינפלציה לטפס גבוה מהיעד המסורתי של 2%, לפני שיעלה את הריבית - וזו בתורה תשפיע על שיעור הדולר מול מטבעות העולם.

הדולר בדרך לאוגוסט הגרוע שלו מזה 5 שנים, צילום: גטי הדולר בדרך לאוגוסט הגרוע שלו מזה 5 שנים | צילום: גטי הדולר בדרך לאוגוסט הגרוע שלו מזה 5 שנים, צילום: גטי

ומה עושה הדולר בפרט מול המטבעות העיריים בעולם: היואן הסיני מטפס ב-0.3% ל-6.842 דולר, הין היפני נחלש ב-0.6% ל-105.95 דולרים. באירופה גם מגמה מעורבת - היורו עולה ב-0.3% ל-1.193 דולרים, הפאונד יורד ב-0.1% ל-1.333 דולרים.

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות הוסיף בעניין כי "משקיעים זרים, הפועלים לגדר או להגן על השקעתם, ממשיכים למכור את הדולר ולשוב ולרכוש את מטבעות המקור, מהלך הגורר להתחזקות היורו והליש"ט, הין, הפרנק השוויצרי ומטבעות נוספים".

הדולר ממשיך להתקדם לעבר שפל שיא מול השקל

מול השקל, הדולר רושם ירידה יומית שלישית רצופה - עתה נחלש ב-0.2% והשער הרציף עומד על 3.360 שקלים. ביום חמישי צלל ב-1.4% ל-3.354 שקלים, השער הנמוך של המטבע האמריקאי מאז הראשון ליוני 2008, אז עמד על 3.233 שקלים. עם זאת, השער היציג של הדולר נקבע באותו יום על 3.369 שקלים. על כן, הדולר רושם בפעם החמישית החודש שפל של שנתיים וחצי מול מקבילו הישראלי.

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות: "לאחר שביום שישי האחרון הדולר נגע בשפל מאז יוני 2011 מול השקל, בשבוע הקרוב היצעי מט"ח של תחילת החודש הקלנדרי, לתשלומי משכורות צפויים להמשיך ולייצר היצעים גדולים. כל זאת בשעה שהביקושים למט"ח רשמו ירידה בהשוואה לאשתקד, בין היתר בשל מיעוט במספר הטיסות והזמנת החופשות בחו"ל".

עוד מוסיף פריימן: "בנק ישראל יצטרך לקבל החלטות מכריעות באשר לשער החליפין, האם הוא מחליט להיות אגרסיבי בזמן מיתון ולצאת בתכנית משמעותית לרכישת מט"ח במטרה למנוע פגיעה חמורה, במנוע הצמיחה הראשי שטמון בייצוא ולמנוע פיטורים של אלפי עובדים, בשעה ששיעור האבטלה גבוה. ללא תכנית של משרד האוצר ובנק ישראל לרכישת מט"ח, שער הדולר עלול להיות המסמר האחרון והכואב מאוד בדרך למיתון עמוק וקשה הרבה יותר".

לדברי פריימן, "שער דולר של 3.36 שקלים משמעותו שיצואנים ובראשם התעשיינים מפסידים כל חודש כסף רב, גם אם ביצעו הגנות וגידרו עצמם מקטסטרופה הרי מדובר ברכבת הרים הדוהרת לרמות שפל, אירוע שנמשך כבר מעל ל-6 חודשים והוא צפוי להמשך עוד חודשים ארוכים. לכן מי שרוצה לדאוג לתעסוקה בישראל, עליו לראות את מה שקורה בתעשייה הישראלית ובמיוחד בתעשיית העיליית, ההייטק שהם הקטר של המשק, מוטב שיתעורר ומהר, בטרם המצב יחמיר", מסביר עוד מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות".

איציק שלו, מנהל יחידת מסחר ספוט בחדר המסחר של בנק הפועלים: "אנו ממשיכים לראות היום את המגמה שהחלה ביום חמישי עם שבירת הרמה הפסיכולוגית של 3.40 בשער הדולר. למעשה השקל נמצא ברמתו הגבוהה ביותר מול הדולר מאז פרוץ המשבר באמצע פברואר 2020, אז הדולר עמד על שער של 3.42 שקלים".

שלו מוסיף כי "הדולר בעולם ממשיך במגמת ההיחלשות מול המטבעות העיקריים, דבר שמעניק רוח גבית לייסוף השקל בנוסף למכירות והמרות סוף החודש של המגזר העסקי. בנוסף לכך, אנו רואים המשך מכירות של דולרים מצד השוק המוסדי תוך המשך העליות בבורסות בחו"ל. השוק כרגע נמצא בעמדת המתנה ומצפה לראות כיצד הבנק המרכזי יגיב לרמות הגבוהות של השקל, שנראו לאחרונה ביוני 2011".

תגיות