אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיירים במגדל הגימנסיה לשכן: שלם על שיפוץ הבית דמי "שימוש מוגבר ברכוש המשותף" צילום: עמית שעל

דיירים במגדל הגימנסיה לשכן: שלם על שיפוץ הבית דמי "שימוש מוגבר ברכוש המשותף"

דיירי המגדל בת"א דורשים מבעלי דירה לשלם 3,000 שקל בחודש מעבר לדמי הניהול השוטפים, על כל חודש של שיפוץ. בתגובה הגישו בעלי הדירה תביעה נגד ועד הבית וחברת הניהול של המגדל; המפקחת על המקרקעין תכריע בעניין

01.09.2020, 08:06 | שלומית צור

המפקחת על המקרקעין תידרש בקרוב להכריע אם דיירים רשאים לדרוש משכן, שמשפץ את דירתו, תוספת של אלפי שקלים לוועד הבית. דיירים במגדל הגימנסיה בתל אביב דורשים מבעלי דירה בקומה 26 לשלם 3,000 שקל בחודש, מעבר לדמי הניהול השוטפים, על כל חודש של שיפוץ בגלל שימוש מוגבר ברכוש המשותף.

בתגובה הגישו בעלי הדירה תביעה נגד ועד הבית וחברת הניהול של המגדל.

קראו עוד בכלכליסט

מכתב התביעה, שהוגש באמצעות עו"ד שלומי סהר ממשרד גרשטיין סהר, עולה כי ביוני 2020 חברת הניהול דרשה מהתובעים 33 אלף שקל בגין שיפוץ דירתם, וזאת לאחר שבפברואר 2018 הוחלט באספת דיירים לדרוש את הסכום הזה בטענה לשימוש מוגבר ברכוש הציבורי.

מגדל הגימנסיה בתל אביב, צילום: עמית שעל מגדל הגימנסיה בתל אביב | צילום: עמית שעל מגדל הגימנסיה בתל אביב, צילום: עמית שעל

עו"ד שלומי סהר, צילום:הילה שייר עו"ד שלומי סהר | צילום:הילה שייר עו"ד שלומי סהר, צילום:הילה שייר

הדיירים טענו ל"שימוש מוגבר במעלית המשא, ניקיון מעלית המשא וחדרי המדרגות, פינוי פסולת הבנייה של קבלני המשנה, פיקוח מיוחד על כך שעובדי הקבלן אינם מסתובבים בקומות הנוספות של המבנה ואינם משתמשים במעליות המיועדות לדיירים, ופיקוח על כך שהפריקה והטעינה אינן גורמת נזק לרכוש המשותף".

מנגד, טענו התובעים כי כל מטרת הדרישה היא להגדיל את קופת ההכנסות של חברת הניהול: "האחריות לשמירה על הרכוש המשותף חלה על התובעים והקבלנים מטעמם באופן בלעדי, כך גם האחריות לפקח על העבודות". בנוגע לשימוש מוגבר במעלית, ציינו: "האם לשיטת הנתבעות משפחה מרובת ילדים העושה שימוש יום־יומי מוגבר ברכוש המשותף תצטרך לשלם דמי ניהול גבוהים יותר מאלה המתגוררים בגפם?".

בתביעה נטען כי במגדל 108 דירות, שכולן נרכשו ברמת מעטפת, כאשר כל בעל דירה התאים את החלל הפנימי  לצרכיו. עד החלטת האספה נטען כי מרבית הדירות שופצו בידי בעליהן, ובמועד האסיפה לא הוצג כל נתון על העמסת תשתיות משותפות ותשלומים נוספים הנדרשים מעבר לתשלום השוטף של הבניין. "בחוסר סבירות משוועת, בעלי הדירות שנכחו באסיפה נתנו הסכמתם הפוגענית להשתת הוצאות נוספות על צדדים שלא נכחו באסיפה, בעוד מרבית בעלי הדירות שנכחו באסיפה כבר שיפצו את דירותיהם, כך שהחלטה פוגענית זו לא תחול עליהם", נטען בתביעה.

התושבים פנו לחברה בבקשה לבטל את דרישת התשלום הנוסף, היות שלמדו לראשונה על החלטת האסיפה מ-2018 רק ביוני האחרון, כששיפצו את דירתם, והם כלל לא נכחו באסיפה ולא נתנו הסכמתם לשאת בתשלום נוסף עבור שיפוץ. משהצדדים לא הגיעו להסכמות, הגישו בעלי הדירה את התביעה למפקחת על המקרקעין, ובה הם מבקשים לבטל את החלטת אסיפת הדיירים מפברואר 2018, שאותה הם מגדירים "פוגענית", ולקבוע כי היא פסולה.

עוד טוענים התובעים, כי החלטת הדיירים חורגת מפסיקתו של בית המשפט, שקבע כי אין כל רלבנטיות אם בעל דירה עושה שימוש בדירתו בבית המשותף, או שאינו עושה שימוש בה, או מה היקף השימוש שהוא עושה בדירתו לעומת שימוש שעושה בעל דירה אחרת באותו בית משותף, לעניין חובתו לשאת בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף.

תגיות