אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טמאסק על סף רכישה 85% מריווליס; ההודים יישארו שותפים צילום: יונתן בלום

בלעדי לכלכליסט

טמאסק על סף רכישה 85% מריווליס; ההודים יישארו שותפים

קרן ההשקעות מסינגפור צפויה לחתום בימים הקרובים על רכישת השליטה בחברת ההשקיה לפי שווי של 430 מיליון דולר. קרן פימי תקבל 240 מיליון דולר עבור חלקה (56%). משפחת פירודיה ההודית תישאר שותפה בחברה

01.09.2020, 07:58 | גולן חזני

עוד אקזיט לישי דוידי: קרן טמסק, חברת ההשקעות של ממשלת סיגנגפור, צפויה לחתום בימים הקרובים על רכישת השליטה בחברת ההשקיה ריווליס. לכלכליסט נודע כי הקרן תרכוש 85% ממניות ריווליס לפי שווי של 430 מיליון דולר. המניות יירכשו מידי קרן פימי (56%) ויורודריפ שבסיסה ביוון (29%).

קראו עוד בכלכליסט

עוד נודע לכלכליסט כי משפחת פירודיה ההודית החליטה שלא למכור את המניות שבידיה, 15% ממניות ריווליס, ולהישאר שותפת מיעוט עם טמסק (TEMASEK). כך תקבל קרן פימי שבניהולו של ישי דוידי כ־240 מיליון דולר עבור מניותיה בחברה ואילו יורודריפ תקבל 125 מיליון דולר.

ב־2015 רכשה Dhanna Engineering שבבעלות משפחת פירודיה 20% מריווליס תמורת 34 מיליון דולר ולפי שווי של 170 מיליון דולר. עסקה זו מגלמת למניות שבידי משפחת פירודיה, שווי של 64 מיליון דולר, אבל, כאמור, ההודים החליטו לא למכור.  

ישי דוידי, צילום: יונתן בלום ישי דוידי | צילום: יונתן בלום ישי דוידי, צילום: יונתן בלום

הכניסה של ההודים לחברה התרחשה שנה וחצי אחרי שפימי רכשה מידי תאגיד הענק האמריקני ג'ון דיר את חטיבת המים שלו, שהתבסס על חברת פלסטרו מגבת, תמורת כ־60 מיליון דולר, והון עצמי של פחות ממחצית הסכום.

השווי שילש את עצמו

ג'ון דיר התקשתה להרים את חטיבת המים שהקימה ואשר כללה בנוסף לפלסטרו שתי חברות נוספות. החטיבה הפסידה 50 מיליון דולר ב־2013 על הכנסות של רבע מיליון דולר, והוצאה למכירה במכרז שבו השתתפו גם גופים ישראלים. פימי הציעה את המחיר של 60 מיליון דולר ובאמצעות יחסים טובים מול האמריקאים הצליחה לבצע את הרכישה, ולהכפיל את שווי האחזקה פי כמעט 3 תוך שנה וחצי, בתהליך הבראה אינטנסיבי שבו החליפה את הנהלת החברה.

בתחילת 2017 הובילה פימי מהלך אסטרטגי נוסף בריווליס, שמנוהלת כיום על ידי ריצ'ארד קלפהולץ, כשמיזגה אותה עם יורודריפ האירופית שהכנסותיה עמדו על 115 מיליון דולר. יורודריפ העסיקה 600 עובדים, ואתרי הייצור העיקריים שלה ממוקמים ביוון, טורקיה ובמרכז קליפורניה. אתרי הייצור המשניים שלה ממוקמים במצרים, צ'ילה ופרו. בעקבות המיזוג דוללו פימי וההודים ב־25% מאחזקותיהם כל אחד. פימי הובילה מהלך סינרגיה והתייעלות נוסף במיזוג.

האולטימטום של פימי

בינואר האחרון חשף "כלכליסט" כי טמסק מנהלת מגעים לרכישת ריווליס. השווי שסביבו נוהל המו"מ עמד על 400 מיליון דולר, אולם המו"מ הופסק על רקע משבר הקורונה וחוסר הוודאות לגבי ביצועיה של ריווליס. בנוסף, הסינגפורים שכבר ביצעו בדיקות נאותות נמנעו מלטוס לארץ והמו"מ הוקפא. לפני שבועיים הודיעה פימי לטמאסק כי אם המו"מ מולה לא יחודש היא תתחיל במכרז למכירת ריווליס. טמאסק נכנסה למו"מ אינטנסיבי כשהמחיר שנקבע עומד כאמור על שווי של כ־430 מיליון דולר לריווליס, זאת לאחר שהפגיעה בתקופת הקורונה בביצועי החברה היתה פחות קשה מהצפוי.

הכנסות ריווליס עומדות על 400 מיליון דולר נכון לסוף 2019 וה־EBITDA (רווח תפעולי תזרימי) על 45 מיליון דולר כך שמדובר במכפיל 10-9 על ה־EBITDA, מכפיל נמוך יותר מזה שבו נמכרה נטפים הישראלית למכסיקם המכסיקנית ב־2017. נטפים היא מובילת השוק העולמית בתחום. 

תגיות