אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רקפת רוסק עמינח מצטרפת לחברת ספאק שגייסה 300 מיליון דולר צילום: DLD

בלעדי לכלכליסט

רקפת רוסק עמינח מצטרפת לחברת ספאק שגייסה 300 מיליון דולר

ממסמכים שהגישה חברת הספאק Fortess Acquisition לרשות לניירות ערך האמריקאית, עולה כי מנכ"לית לאומי לשעבר מחזיקה כמעט 1% ממניותיה. צירופה של רוסק, שמכהנת גם כדירקטורית, עשוי להעיד על עניין בחברות בתחום הפיננסי

03.09.2020, 07:04 | מאיר אורבך

מנכ"לית בנק לאומי לשעבר רקפת רוסק עמינח שמקימה בימים אלה את Team8 Fintech, זרוע הפינטק של קבוצת Team8, הצטרפה גם לחברת הספאק (SPAC - (Special Purpose Acquisition Companies) האמריקאית Fortress Value Acquisition Corp. במסמכים שהגישה החברה לרשות לניירות ערך האמריקאית, צוין כי רוסק עמינח היא דירקטורית ומחזיקה ב־25 אלף מניות, שמהוות כמעט אחוז מסך המניות בספאק. כמו כן דווח שרוסק היא המייסדת של Team8 Fintech שתושק בקרוב ותתמקד בבניה של חברות פינטק. אין קשר בין פעילות הפינטק החדשה של Team8 לבין חברת הספאק. Fortress Value Acquisition Corp גייסה 300 מיליון דולר מתוך כוונה לבצע מיזוג עם חברה אחרת או לרכוש חברה, אך לא פירטה באיזו חברה מדובר. צירופה של רוסק עמינח עשוי להעיד על עניין בחברות בתחום הפיננסי.

חברת ספאק אחרת של קבוצת פורטרס רכשה לאחרונה את הפעילות של חברת המכרות האמריקאית MP Materials.

קראו עוד בכלכליסט

רקפת רוסק עמינח. פעילה בעולמות הטכנולוגיים, צילום: DLD רקפת רוסק עמינח. פעילה בעולמות הטכנולוגיים | צילום: DLD רקפת רוסק עמינח. פעילה בעולמות הטכנולוגיים, צילום: DLD

בחודשים האחרונים השתמשו בכלי הייעודי של חברות הספאק מספר רב של חברות אמריקאיות שביקשו להכנס לבורסה. ביניהן, למשל, חברת תיירות החלל של ריצ'רד ברנסון, שהפכה ציבורית באמצעות מכירת 49% ממניותיה לספאק Hedosophia, והחלה להיסחר בשווי 2.4 מיליארד דולר. לצידה נכנסו ארבע חברות רכב חשמלי לנאסדק דרך ספאק - Canoo, Fisker, Nikola ו־Lordstown Motors. ב־2019 גויסו 13.6 מיליארד דולר בארה"ב באמצעות חברות ספאק.

גייסו לפחות 50 מיליון דולר

ממסמך שהגישה Team8 לרשם החברות עולה כי בעלי המניות שיובילו את פעילות הפינטק החדשה של Team8 הם רוסק עמינח, יזם הפינטק יובל טל שעומד מאחורי חברות הפינטק בורדרפרי ופיוניר, ורונן אסיא - אחד ממייסדי חברת הפינטק הישראלית איטורו. עפ"י הערכות, השלושה כבר גייסו לפעילות החדשה כ־50–100 מיליון דולר, כאשר לפעילות יש משקיע עוגן שהשקיע את מרבית הכסף.

Team8 הוקמה ב־2014 על ידי שלושה בוגרי 8200 - מפקד היחידה לשעבר נדב צפריר, לירן גרינברג וישראל גרימברג. כעבור שלוש שנים הצטרף היזם והמשקיע יובל שחר כיו"ר.

מודל הפעילות שלה היה הקמה של חברות סייבר מתחילת דרכן. מייסדי החברה בשיתוף יזמים ופעילות מחקר, זיהו בעיות בעולם הסייבר והקימו חברות בהתאם. לאחר מכן התרחבה הפעילות גם לתחומי ה־AI ותחומים נוספים. עפ"י הערכה, מודל ההשקעה של הפעילות החדשה יהיה דומה ויזהה בשלב מוקדם בעיות בעולם הפינטק, ואז יקים חברות מהשלב הראשון בעזרת יובל טל ורונן אסיא. חלק מרכזי בפעילות החדשה יהיה הווילג' של Team8 - קהילה של מאות מנהלים בכירים בעולם, הנוטלים חלק פעיל בתהליך של Team8 לבניית חברות. חברי הווילג' יסייעו בהאצת הפעילות של החברות שיקומו באמצעות פעילות הפינטק. בין החברים בווילג' של Team8 ניתן לציין את וולמארט, ברקליס, איירבס, סופטבנק, סיסקו ואקסנצ'ר.

ביוני האחרון הכריזה הקבוצה על הקמת קרן Team8 Capital שמשקיעה בחברות בתחומי הדטה, הבינה המלאכותית, הסייבר והטכנולוגיה לארגונים. את הקרן מנהלים לירן גרינברג, ממייסדי Team8, ושרית פירון. האקזיט היחיד של הקבוצה עד כה היה במכירה של סיגניה לחברת טמאסק בכ־200 מיליון דולר.

שותפיה של רוסק עמינח בפעילות הפינטק הם יובל טל ורונן אסיא. טל הוא ככל הנראה יזם הפינטק הבולט בישראל. לאחר פרישתו מפיוניר - בה כיהן כנשיא, ישמש כיועץ של החברה אותה הקים בשנת 2005.

ההצלחות של השותפים

פיוניר, שפועלת בתחום העברות התשלומים, מעסיקה כ־1,500 עובדים בעולם, 900 מתוכם בישראל, וגייסה עד כה 245 מיליון דולר. בתחילת הדרך השקיעו בה אנג’לים ובהם יגאל אהובי וזוהר גילון, ובהמשך הצטרפו אליהם קרנות ההון־סיכון ויולה, גריילוק, TCV, ססקואנה, וינטאג', ולינגטון האמריקאית וחברת הביטוח הסינית פינג אן.

פיוניר אינה ההצלחה היחידה של טל בפינטק הישראלי. ב־1999 הקים את בורדרפרי שסיפקה שירותי המרת מטבעות לאתרי מסחר אלקטרוניים ואפשרה להם לא להתעסק בהמרת המטבעות השונים, אלא להציג מחירים במטבעות מקומיים ולקבל את התמורה בדולרים. החברה נמכרה ב־2015 לפיטני בווס לפי שווי של 450 מיליון דולר.

אסיא, השותף השלישי במיזם הפינטק החדש של Team8, הוא אחד המייסדים של חברת הפינטק איטורו eToro שהוקמה ב־2007. הפלטפורמה של eToro מאפשרת למשקיעים פרטיים לעקוב אחרי תיקי השקעות של משקיעים ידועים ומוצלחים, ולהעתיק את תיק ההשקעות שלהם. כיום היא מכילה גם ממשק להשקעות במטבעות קריפטו וכלי בינה מלאכותית שמדרגים תיקי השקעות אקטיביים וממליצים על אלה מהם שנותנים את התשואה הגבוהה ביותר. החברה גייסה עד היום כ־160 מיליון דולר ושוויה מעל 800 מיליון דולר. אסיא יישאר פעיל בחברה גם לאחר תחילת הפעילות של Team8.

תגיות