אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הישראלי הבכיר בזום שווה כבר יותר מ־100 מיליון דולר

הישראלי הבכיר בזום שווה כבר יותר מ־100 מיליון דולר

רועי בן חורין, שהיה בשנה וחצי האחרונות החשב הראשי של חברת שיחות הוועידה בווידאו, פורש לאחר ששווי המניות החברה שבהן הוא מחזיק הגיע ל־101 מיליון דולר. במהלך השנה בן חורין מימש 290 אלף ממניות זום בעסקאות שהכניסו לו 25 מיליון דולר

03.09.2020, 07:04 | סופי שולמן

רועי בן חורין הוא שם לא מוכר למרבית הישראלים, אבל רואה החשבון הישראלי לשעבר שימש בתקופה האחרונה כחשב הראשי של זום. בן חורין נמנה עם בכירי החברה לצידו של מנהל המוצר, עודד גל, שגם הוא ישראלי בעברו ונחשף יותר בישראל מאז תחילת מגפת הקורונה והפריצה של זום. 

קראו עוד בכלכליסט

חברת שיחות הוועידה בווידאו הודיעה אתמול (ד') על פרישתו של בן חורין מהחברה לאחר שעבד בה מאז 2015, כלומר עוד לפני שהפכה לחברה ציבורית לפני מעט יותר משנה. לפי הודעת החברה, פרישתו של בן חורין, שתיכנס לתוקף באמצע החודש הבא, איננה נובעת ממחלוקות מול הנהלת החברה או האורגנים שלה, ואין לה קשר לנושאים כספיים. 

רועי בן חורין רועי בן חורין רועי בן חורין

בעברו הרחוק יותר עבד בן חורין, שלמד ראיית חשבון במכללת רופין, בסניף הישראלי של דלויט טוש. לאחר שעבר לארה"ב שימש בתפקידי ניהול כספים בכירים במספר חברות הייטק. בן חורין אמור לעזוב את זום באוקטובר הקרוב. מעבר לעמדה הבכירה שאליה הגיע ישראלי נוסף בחברה שהפכה לשם שגור בפי אוכלוסיית העולם מאז הקורונה בזכות ממשק שיחות הוועידה בווידאו הנוח שלה, בן חורין הפך בתקופה קצרה גם לאחד הישראלים העשירים. 

"אחרי חמש שנים אינטנסיביות קיבלתי את ההחלטה הקשה לעזוב את החברה ולקחת קצת זמן לעצמי ולמשפחה", אמר בן חורין ל"כלכליסט", "התקופה שלי בזום הייתה מתגמלת באופן מדהים. כשהצטרפתי לחברה ב-2015 היינו רק 150 עובדים ומאז הפכנו לאחת מהנפקות הטכנולוגיה הטובות בכל הזמנים והתרחבנו לאלפי עובדים שפרוסים בכל העולם. במבט לאחור לחמש השנים האחרונות, אני גאה מאוד בהישגים של החברה ושלי".

בעקבות התנופה האדירה שקיבל הפתרון של זום מאז תקופת הסגר, זינקה מנייתה פי 14 ורק שלשום לאחר פרסום דו"חות כספיים מצויינים לרבעון השני, שווי השוק שלה עבר את ה־100 מיליארד דולר. לפי מסמכים שהגישה זום לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC), בן חורין כבר מכר השנה חבילה של 290 אלף מניות במחיר ממוצע של 87 דולר למניה, מה שהכניס לו 25 מיליון דולר. גם לאחר המכירה, הוא עדיין מחזיק 221 אלף מניות זום אשר שוות היום 101 מיליון דולר.

בן חורין הוא כמובן לא המתעשר היחיד וגם לא הגדול בזום שהוקמה על ידי אריק יואן שהיגר מסין לארה"ב. עד תחילת מגפת הקורונה נחשבה זום לחברה מצליחה למדי, אבל הפתרון שלה היה פופולרי בעיקר בקרב חברות הייטק ולא היה מוכר לציבור הרחב. זום הונפקה ב־2019 לפי שווי של 9 מיליארד דולר וכבר ביומה הראשון בוול סטריט היא זכתה לקבלת פנים חמה. כשהגיעה לשווי של 16 מיליארד דולר אמר יואן "איזה שווי מטורף", ואת 2020, טרום הקורונה, היא פתחה בשווי של 19 מיליארד דולר. מאז מכר יואן ממניות החברה בעשרות מיליוני דולרים, מתוכם 38 מיליון דולר רק השנה, אך גם לאחר המימושים יואן עדיין מחזיק ב־50 מיליון מניות זום ששווות 23 מיליארד דולר.

אתמול נסחרה זום לפי שווי של 130 מיליארד דולר, וזאת לאחר שהמניה קפצה ב־40% ביום שלישי בניו יורק בעקבות תוצאות כספיות מצויינות. הכנסות החברה קפצו ב־355% לעומת התקופה המקבילה, ל־663.5 מיליון דולר, זאת לאחר שמספר המשתמשים שלה זינק ב־700%. בעל מניות גדול נוסף בזום הוא לי קאשינג מהונג קונג שמחזיק ב־8.5% מהחברה.

תגיות