אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רמי לוי פורץ דרך: מעדניות עם בשר טרי בלבד צילום: אוראל כהן

רמי לוי פורץ דרך: מעדניות עם בשר טרי בלבד

רשת רמי לוי שיווק השקמה החליטה לשים סוף לבלבול ולמכור במעדניות שלה אך ורק בשר טרי. זאת בניגוד למה שקורה ברשתות אחרות, בהן הבשר הטרי הוא לא בהכרח טרי, אלא מופשר. רמי לוי דורש ממשרד הבריאות לחייב את הרשתות והקצביות בסימון ברור של בשר טרי מול בשר קפוא מופשר

06.09.2020, 14:22 | בשיתוף רמי לוי
רמי לוי קורא לממשלה לשתף עמו פעולה בשינוי המשמעותי אותו הוא מוביל בשוק הבשר הטרי, במסגרתו במעדניות הבשר של רשת רמי לוי שיווק השקמה, נמכר בצורה גורפת אך ורק בשר טרי, ולא בשר מופשר, שנמכר כטרי, וקורא למשרד הכלכלה לבטל את חלוקת המכסות הפטורות ממכס על בשר טרי.

רשת רמי לוי שיווק השקמה, היא היחידה שמוכרת במעדניות שלה אך ורק בשר 100% טרי, לא מעובד ולא מופשר, ללא הטעיית הצרכן, שמתקשה להבדיל במעמד הקנייה בין בשר טרי לבשר מופשר, המכונה לעתים קרובות גם ״בשר מיושן״.

רמי לוי רמי לוי רמי לוי

״כבר לפני יותר מארבע שנים החלטנו להוביל דרך בשוק הבשר בישראל, ולהציע לצרכן אך ורק בשר טרי. החלטנו להוציא לחלוטין את הבשר קפוא המופשר מהרשת, משום שזה מטעה את ציבור הקונים, שעלול להשתמש רק בחלק מהבשר המופשר שקנה ומבלי לדעת להקפיא אותו שוב״. מסביר לוי, ״ברשתות אחרות הבשר המופשר נמכר לעתים קרובות בסמוך לבשר הטרי, והעובדה שהוא מופשר מוצנעת באותיות קטנות ומטעה את הציבור. הבשר המופשר נראה כמו טרי, ולפעמים אפילו יקר יותר משום שהוא עובר עיבוד. אמנם חלה חובה לציין שמדובר בבשר קפוא מופשר, אבל לדעתי משרד הבריאות צריך לחייב גם שילוט שמדגיש שמי שקונה בשר קפוא מופשר לא יוכל להקפיא אותו שוב״.

הבעיה המטרידה שרמי לוי מציין היא שהצרכן הממוצע שמגיע למעדניה לא בהכרח יודע מה הוא קונה. אנשי מקצוע המבינים בבשר, יידעו לזהות שמדובר בבשר קפוא מופשר, אבל הצרכן יוכל להבדיל לרוב רק לפי הטעם, אחרי שכבר הגיע הביתה.

87% אחוז מהבשר הקפוא והטרי הנמכר בישראל מיובאים מחו״ל, בזמן שמשרד הכלכלה קובע מכסות על יבוא פטור ממכס, כדי לעודד תחרותיות בשוק הבשר המקומי. ״ביטול כל המכסות והנהגת הייבוא חופשי, יביא להורדת מחירים והעלאת התחרות״, אומר לוי, ״חוץ מזה אם יהיה יבוא ללא מכסות לא יהיה קפוא מופשר. מי שמוכרים בשר קפוא מופשר, עושים כסף על חשבון הצרכן, בזמן שהבשר הקפוא עולה חצי מחיר. הבשר הקפוא תקף לשנה, ובדרך כלל היבואן מוכר אותו למעדניות במחיר מוזל, חודש לפני שהתוקף פג. המעדניות מפשירות את זה ומוכרות את זה במחיר רגיל״.

 מעדניות עם בשר טרי בלבד, צילום: שאטרסטוק מעדניות עם בשר טרי בלבד | צילום: שאטרסטוק  מעדניות עם בשר טרי בלבד, צילום: שאטרסטוק

הפשרה במפעל של בשר מעובד והפיכתו לבשר טרי מופשר, עלולה לגרום לריבוי חיידקים ולכלול תוספות מים וחומרים כימיים, שלא קיימים בבשר טרי. כדי לוודא שהבשר שאתם עומדים לקנות הוא אכן טרי וטבעי, בדקו את הצבע בשולי הנתח והשומן שבו, אם הם בעלי צבע כהה סימן שהבשר אינו טרי. קחו בחשבון שתוספות מלאכותיות שנוספות לבשר עשויות לסייע בשמירה על הגוון האדום הרצוי גם בבשר שהופשר, ולכן מומלץ פשוט לשאול, לוודא ולרכוש בשר טרי בקצביות מורשות המתחייבות להחזיק אך ורק בשר טרי, כמו רשת רמי לוי שיווק השקמה.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות