אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החברה הישראלית-אמריקאית Deel גייסה 30 מיליון דולר צילום: יח"צ

החברה הישראלית-אמריקאית Deel גייסה 30 מיליון דולר

החברה פיתחה פלטפורמה לתשלומי שכר לצוותי עבודה שכירים ועצמאיים העובדים מרחוק לפי המטבע ובהתאם לדיני העבודה במדינת המקור של העובד. הפלטפורמה מבוססת על ספרייה שבנתה החברה וכוללת תבניות מקומיות שונות לחוזי העסקה בהן ניתן להשתמש כדי לגייס עובדים מרוחקים באופן חוקי ובזמן קצר

09.09.2020, 16:17 | מאיר אורבך

Deel הישראלית-אמריקאית שפיתחה פלטפורמה לתשלומי שכר לצוותי עבודה שכירים ועצמאיים העובדים מרחוק, גייסה 30 מיליון דולר בסבב גיוס שני. את הסבב הובילה קרן ההון סיכון האמריקאית Spark Capital, והיא מצטרפת ליתר המשקיעים בחברה. משקיעה דומיננטית נוספת ב-Deel היא קרן ההון סיכון האמריקאית אנדרסן-הורוביץ.

קראו עוד בכלכליסט

Deel משלימה את סבב B רק 4 חודשים לאחר שהשלימה את סבב A במסגרתו גייסה 14 מיליון דולר, החברה גייסה החברה מאז הקמתה בסוף 2018 כ-48 מיליון דולר. בין המשקיעים הנוספים בחברה ניתן לציין את האקסלרטור combimator-Y, והאנג'לים נט פרידמן, ראיין פטרסן, ג'ון זימר, ויליאם הוקי ואלכסיס אוהניאן. קבוצת שרונה פרטנרס הישראלית, שהוקמה על ידי אביו של אלכס, היא המשקיעה הראשונה ב-Deel. 

מימין אלכס בואזיז ושו וונג, Deel, צילום: יח"צ מימין אלכס בואזיז ושו וונג, Deel | צילום: יח"צ מימין אלכס בואזיז ושו וונג, Deel, צילום: יח"צ

Deel מעסיקה 36 עובדים ברחבי העולם, שליש מתוכם בישראל. המייסד הישראלי של החברה הוא אלכס בואזיז, והוא רק בן 27, בוגר הטכניון ו-MIT ואת לימודי התיכון שלו סיים בגיל 16. בואזיז מכהן כמנכ"ל ופעיל בנוסף בקרן ההון סיכון הישראלית Sarona Ventures. גם שותפתו להקמת Deel, היזמת הסינית שו וונג, היא בוגרת MIT ואחראית על הצד העסקי בתפקיד Chief revenue officer.

הפלטפורמה שפיתחה החברה מאפשרת לשלם שכר לצוותי עבודה שכירים ולעובדים עצמאיים (פרילנסרים) לפי המטבע ובהתאם לדיני העבודה במדינת המקור של העובד השכיר/קבלן העבודה העצמאי. הפלטפורמה מבוססת על ספרייה שבנתה החברה וכוללת תבניות מקומיות שונות לחוזי העסקה בהן ניתן להשתמש כדי לגייס עובדים מרוחקים באופן חוקי ובזמן קצר.

אלכס בואזיז, מייסד Deel, צילום: יח"צ אלכס בואזיז, מייסד Deel | צילום: יח"צ אלכס בואזיז, מייסד Deel, צילום: יח"צ

כמו כן, הפלטפורמה מאפשרת למעסיק לשלם את השכר לעובדיו השכירים דרך מגוון פלטפורמות תשלום דוגמת כרטיס אשראי, העברה בנקאית ו-ACH (Automated Clearing House). עצמאיים יכולים לקבל את כספם דרך פייפאל, פיוניר הישראלית או העברה בנקאית. "לתת לצוות הגלובלי שלך חוויית העסקה מקומית", כך מתארת Deel את חזונה באתר הבית שלה.

"ביטלנו את המגבלה לפיה יש רדיוס גיאוגרפי מסוים שמעבר לו אינך יכול להעסיק עובדים", מציין אלכס בואזיז, "בכך שגישרנו בין דיני עבודה ושיטות תשלום מקומיים ואז הפכנו אותם לתהליכים מבוססי אוטומציה, הפכנו תהליכי העסקה ותשלום ידניים ומורכבים להרבה יותר פשוטים, ובכך הגדלנו עבור הלקוחות שלנו את היצע העובדים הנגישים אליהם מכל העולם".

תגיות