אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
MSN נדל"ן בהוד השרון: התשואה נמצאת על הקרקע – רק להרים ולקחת צילום: מערכת זירת הנדל"ן

MSN נדל"ן בהוד השרון: התשואה נמצאת על הקרקע – רק להרים ולקחת

בכללי המשחק החדשים שמכתיב עידן הקורונה זוכה ענף ההשקעה בקרקעות לעדנה, כשתשומת לב נרחבת מושך מתחם שביל התפוזים שבשרון: "יש כאן הזדמנויות נדלניות שאין באפיקי השקעה אחרים, ויותר ויותר אנשים מתחילים להפנים את זה"

15.09.2020, 09:07 | רונן ניב

בשיתוף מערכת זירת הנדל"ן

במציאות הכלכלית השברירית בה נמצא בחודשים האחרונים המשק הישראלי על רקע התפרצות הקורונה, נאלצים רבים מענפיו לתמרן בערפל שמסרב להתפזר. דוגמה ממשית מהווה תחום הנדל"ן, כשהשחקנים השונים הפועלים בו נאלצים להסתגל לכללי משחק חדשים, ולבצע תוך כדי תנועה התאמות לסיטואציה המורכבת שנכפתה על השוק המקומי.

"את השפעת הקורונה על התחום, צריך בעצם לחלק לכמה ענפים", מנתח שחר כרמון, מנכ"ל חברת פריים ניהול משכנתאות. "כשמדברים על נדל"ן למגורים, הרי שהחודשים מרץ-מאי, התאפיינו בכאוס כמעט מוחלט. בתקופה זו לא בוצעו כמעט רכישות - לא של דירות יד ראשונה ולא של דירות יד שנייה - כשפרויקטים רבים נעצרו תוך כדי תנועה. בהתחשב בכך שלמעלה ממיליון אזרחים ישבו בבית, וחרדה תעסוקתית הביאה לברירת כל הוצאה כספית, הרי שכמות העסקאות המזערית רחוקה מלהפתיע".

קראו עוד בזירת הנדל''ן

לדבריו, "בסוף מאי התקבלה התחושה שהנה, השוק מתחיל לחזור לשגרה, כשביוני כבר היתה ממש תחושה של אופוריה עם זינוק אדיר במספר העסקאות. אלא שהתפרצות הגל השני טרפה את הקלפים, ושוק הנדל"ן למגורים שוב התכווץ, כשנכון לעכשיו הוא מתקשה לעלות מחדש על המסלול".

מנכ"ל חברת פריים ניהול משכנתאות, שחר כרמון ,  צילום: רונית לה פוזה מנכ"ל חברת פריים ניהול משכנתאות, שחר כרמון | צילום: רונית לה פוזה מנכ"ל חברת פריים ניהול משכנתאות, שחר כרמון ,  צילום: רונית לה פוזה

"באשר לשוק המשרדים המצב עדין עוד יותר", מבהיר כרמון. "מרץ-מאי לוו במיעוט עסקאות ובירידת מחירים דרמטית, כשהשינויים בשוק העבודה – עם מעבר לעבודה מבית, או צמצום כוח האדם במשרדים לטובת עבודה בקפסולות – יצרו פגיעה לא פשוטה. אנחנו רואים שגם בהמשך התקשה שוק המשרדים, שעד תחילת הקורונה דווקא נהנה מביקוש גבוה, לחזור לעצמו, בטח עם פרוץ הגל השני. היום עומדים משרדים רבים מיותמים, כשלא מעט משכירים ושוכרים מתקשים להחזיק את הראש מעל המים. כמעט מיותר לציין שגם המחירים, מלבד כמה עסקאות נקודתיות, לא מזכירים את אלו של טרום המגפה". 

את אפקט הקורונה משקף גם הניתוח שערכה חברת המידע העסקי CofaceBdi ופורסם לפני שבועות ספורים, ולפיו כ-5,300 חברות בענף הבנייה נקלעו למשבר מאז פרוץ המגפה. ב-CofaceBdi מסבירים כי אף שענף הבנייה הוכרז כחיוני למשק והפעילות בו נמשכה לכאורה גם בתקופת הסגר בבתים, הרי שבפועל הפעילות באתרי הבנייה היתה רחוקה מהתנהלות במתכונת מלאה, עקב מחסור בעובדים או מחסור בחומרי בנייה. לדברי תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברה: "לכך יש להוסיף גם את עצירת המכירות של דירות חדשות שעצרו את ההכנסות לחברות היזמיות ולחברות ההתחדשות העירונית, וכן את הקשחת התנאים מצד הבנקים".

"לא מועדון סגור"

אחד מענפי הנדל"ן שדווקא בימי הקורונה נהנה מרוח גבית, ואף מנקז אליו קהל משקיעים משוק ההון הוא זה הנוגע להשקעה בקרקעות. "בעבר פחות אנשים פנו להשקיע בקרקעות, כשהנחת העבודה הרווחת היתה שעדיף להשקיע בדירה", מסביר כרמון. "היום, בעקבות משבר הקורונה אנשים חושבים פעמיים לפני נטילת משכנתא והתחייבות כספיות לעשרות שנים קדימה, ומעדיפים להתמקד באפיק שמספק השקעה אסטרטגית לטווח ארוך ומאפשר להשקיע גם בסכומים צנועים יותר. 

"מעבר לזה, תחום הנדל"ן הוא קשיח יותר ביחס לשוק ההון התנודתי, ומשקיעים שחטפו בגל הקורונה הראשון סטירה בבורסה משנים כיוון. אנחנו רואים שקיימת מגמה של מעבר משקיעים משוק ההון לשוק הנדל"ן, בין היתר גם לענף הקרקעות. ברור גם שכניסתן של חברות גדולות להשקעה בקרקעות, מספקת חיזוק לענף".

בהמשך לדבריו של כרמון, חשוב לזכור כי היקפי הבנייה, שהצטמצמו בימי הקורונה, רק העצימו את הפער שבין הביקוש לדירות להיצע הקיים. כאשר מביאים בחשבון כי קרקע בישראל היא מוצר במחסור ועוד ב-2017 אישר קבינט הדיור את התוכנית האסטרטגית לבניית 1.5 מיליון יחידות דיור עד 2040 – נראה כי הפשרת קרקעות חקלאיות רבות לבנייה היא רק שאלה של זמן. 

מי שמכירה את ענף ההשקעה בקרקעות מקרוב היא MSN נדל"ן, המתמחה באיתור שטחים בעלי פוטנציאל רווח גבוה. בחברה מפנים כעת את הפוקוס אל הוד השרון, הנמצאת בתנופת צמיחה ופיתוח, ועם הגירה חיובית ממצבת עצמה בצמרת הערים המבוקשות בשרון. העיר, המונה כ-63 אלף איש ואישה (לפי נתוני הלמ"ס ל-2019), צפויה בעשורים הקרובים לרשום זינוק משמעותי באוכלוסייתה, כשתוכנית המתאר להוד השרון מדברת על בניית 27 אלף יחידות דיור ושילוש מספר התושבים.

אחד ממתחמי הקרקעות בעיר שכבר מושך אליו גופי נדל"ן בפרופיל גבוה הוא שביל התפוזים, הנמצא בדרום-מזרח העיר, בסמיכות למושבים גני עם, ירקונה ועדנים, ובו בוצעו בעשור האחרון שורה של עסקאות. "זוהי קרקע צהובה, הנמצאת תחת תוכנית המתאר הכוללנית להוד השרון ובשלבי הכנת תוכניות מפורטות", מפרטים ב-MSN נדל"ן. "לא מדובר פה בעוד מגה-פרויקט, אלא במתחם בוטיק אינטימי. כבר היום מחירי הדירות באזור נעים סביב 3-2.5 מיליון שקל, ועם כל התוכניות לעתיד, הם רק צפויים לטפס".

במתחם מציעה החברה יחידות שטח של 125 מ"ר במחיר התחלתי של 330 אלף שקל, כשהיתרון הגדול שלהן ביחס לקרקעות סמוכות טמון בכך שהן נמצאות במיקום צמוד דופן לווילות ברחובות המגן והרב ביטון בהוד השרון - ועתידות, אם לא יתרחש משהו חריג, גם להיות מהראשונות המופשרות לבנייה.

קרקע בהוד השרון, צילום: מערכת זירת הנדל"ן קרקע בהוד השרון | צילום: מערכת זירת הנדל"ן קרקע בהוד השרון, צילום: מערכת זירת הנדל"ן

מחירי הקרקעות הן חלק מהחזון של MSN נדל"ן להנגיש את הענף גם למי שאינו נהנה מגב כלכלי רחב. "השקעה בקרקעות זה לא מועדון סגור, היעד שלנו הוא למשוך ציבור רחב ומגוון", מדגישים בחברה. "במתחם התפוזים, הפנייה היא בעיקר אל תושבי הוד השרון ויישובי האזור - הן משפחות בגילי 35-30 והן קהל מבוגר יותר, שמבקש לרכוש שטח להוריש בעתיד לבנים ולנכדים. מי שיצטרף לעסקה עכשיו, עוד לפני קבלת ההיתרים ותחילת הבנייה, יגדיל את פוטנציאל הרווח". 

לכל יחידת שטח, יש להדגיש, מוצמד תקן 22, המספק סטטוס עדכני באשר למצבה התכנוני והמשפטי של הקרקע.

"במיוחד במציאות הנוכחית, כשליותר אנשים יש קושי להתחייב לעסקאות נדל"ן גדולות, או לגייס הון משמעותי מהבית, השקעה בקרקעות מספקת אלטרנטיבה שפויה", מסכמים בחברה. "בהשקעה כזו לא נדרש לשלם ארנונה או ועד בית, לתור אחר שוכר או לבצע שיפוץ. ההשקעה היא לפרקי זמן ארוכים או קצרים, ומאפשרת למי שחפץ בכך, גם להגיע בסופו של התהליך לדירה בעלויות פחותות משמעותית ביחס לקניית דירה מקבלן. יש בענף הזה הזדמנויות נדלניות שאין באפיקי השקעה אחרים, ואת זה יותר ויותר אנשים מתחילים להפנים". 

*הקרקע אינה זמינה לבנייה

לכתבות נוספות היכנסו אל זירת הנדל"ן>>

 

תגיות