אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החברה שמייצרת תרופה מפטריית הזיה כבר שווה מיליארד דולר צילום: איי פי

החברה שמייצרת תרופה מפטריית הזיה כבר שווה מיליארד דולר

מניית קומפאס פת'וואיס, החברה הראשונה מסוגה שנסחרת בוול סטריט, זינקה אמש ביותר מ-70%; קומפאס עושה שימוש בגרסה הגבישית של פטריית הפסילוסיבין כתרופה לטיפול בדיכאון, וממתינה לאישור רגולטורי

19.09.2020, 20:26 | שירות כלכליסט

מניית חברת קומפאס פת'וואיס (Compass Pathways ), החברה הראשונה לייצור תרופות פסיכדליות הנסחרת בוול סטריט, זינקה אתמול (ו') ביום המסחר הראשון שלה ב-70.6% לרמה של 29 דולר. בכך הגיעה שוויה של החברה, הנסחרת תחת האותיות CMPS, למיליארד דולר. 

קראו עוד בכלכליסט

ההנפקה זכתה לתמיכת המיליארדר פיטר ת'יל, ממייסדי פייפאל.

פיטר ת פיטר ת'יל | צילום: בלומברג פיטר ת

החברה, שבסיסה בלונדון, פועלת לפיתוח תרופה שתכלול את המרכיבים העיקריים שבפטריות הזיה. לפי ההודעה, היא תמחרה את המניות ב-17 דולר לאחת, זאת בעוד שבתחילת השבוע הציבה יעד של 14-16 דולר למניה, שהעניק לה הערכת שווי של 544 מיליון דולר. לפי החברה, נמכרו 7.5 מיליון מניות בהנפקה שהכניסו לה 127.5 מיליון דולר.

הפטריה בשימוש קומפאס, צילום: איי פי הפטריה בשימוש קומפאס | צילום: איי פי הפטריה בשימוש קומפאס, צילום: איי פי

תעשיית התרופות הפסיכדליות החלה למשוך תשומת לב בשנה האחרונה, ומשקיעים רבים מביעים עניין בסטארט-אפים שמבטיחים טיפולים למגוון בעיות נפשיות באמצעות מוצריהם. עם זאת, החשש הוא להופעה חוזרת של התפוצצות הבועה שחוותה תעשיית הקנאביס. מעבר לכך, הסמים הקיימים בתעשייה, ביניהם LSD, MDMA ופסילוסיבין, אינם חוקיים ואי אפשר לרשום עליהם פטנט. עם זאת, בשנה שעברה אישר מניהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) את התרופה ספראבאטו (Spravato) של ג'ונסון אנד ג'ונסון שכוללת נגזרת של קטמין לטיפול בדיכאון. בקיץ האחרון, ה-FDA אף אישר את התרופה לטיפול באנשים עם נטיות אובדניות. קטמין, המוכר כסם מסיבות, משמש לרוב כחומר הרדמה, וכן מסייע בפסיכותרפיה.

בקומפאס מתכוונים להשתמש ב-COMP360, גרסה גבישית של פטריות פסילוסיבין לשימוש בטיפול בדיכאון. אם הטיפול יאושר על ידי הרגולטורים, בחברה מתכוונים לשווק את התרופה למרפאות בארה"ב ובאירופה. עבור המחצית הראשונה של השנה דיווחה החברה על הפסד של 25 מיליון דולר. בנוסף, בתשקיף לפני ההנפקה ציינה החברה כי היא מתמודדת עם "תחרות משמעותית" מצד חברות התרופות הגדולות, וכן מצד חוקרים באקדמיה וממלכ"רים. לדבריה, המלכ"רים כמו מכון אוסונה "עשויים לספק את המוצרים המבוססים על פסילוסיבין במחיר עלות או בחינם ולערער על השוק הפוטנציאלי ל- COMP360".

תגיות