אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יבואני מזון דורשים לבצע את בדיקות הסחורה לאחר השחרור מהנמל צילום: יח"צ נמל אשדוד

יבואני מזון דורשים לבצע את בדיקות הסחורה לאחר השחרור מהנמל

ל”כלכליסט” נודע כי היבואנים פנו למשרד הבריאות בבקשה לשנות את מתווה שחרור המזון המיובא מנמלי הים, ולהטמיע לאלתר פרוצדורה אשר תצמצם את הפגיעה הכלכלית בהם ותקצר את זמן ההגעה של המוצרים המיובאים לחנויות

22.09.2020, 07:45 | נורית קדוש

יבואני המזון פועלים לשנות את מתווה שחרור המזון המיובא מנמלי הים. ל”כלכליסט” נודע כי היבואנים פנו למשרד הבריאות בבקשה להטמיע לאלתר פרוצדורה אשר תצמצם את הפגיעה הכלכלית בהם ותקצר את זמן ההגעה של המוצרים המיובאים לחנויות.

קראו עוד בכלכליסט

היבואנים מבקשים באמצעות איגוד לשכות המסחר לאפשר שחרור המוצרים ממחסני הנמל למחסני היבואן בסמוך להגעתם לתחנת ההסגר טרם בדיקת הניירת הראשונית של תיק היבוא ע”י משרד הבריאות, ובכך לחסוך את עלויות השהייה בנמל. בתמורה, יתחייב היבואן לא לשווק את המוצרים עד לקבלת אישור סופי, שיתקבל לאחר דיגום המוצרים כנדרש.

נמל חיפה, צילום: מאור שלום סויסה נמל חיפה | צילום: מאור שלום סויסה נמל חיפה, צילום: מאור שלום סויסה

במכתב ששלחו לסגן שר הבריאות יואב קיש, כתבו היבואנים: “בשנים האחרונות, ובמיוחד בתקופות החגים, היבואנים נאלצו לספוג עיכובים משמעותיים ביותר בהליך שחרור מזון מתחנות ההסגר. מצב דברים זה הוביל לייקור במוצרי המזון, שכן נגרמו נזקים במעגלים נרחבים”. המסלול המקוצר שדורשים היבואנים הוא הליך שבו שירות המזון עושה שימוש תדיר, אולם רק לאחר בדיקה ראשונית של תיק היבוא ודיגום בפועל ע”י משרד הבריאות. אלא שלעתים ישנם עיכובים מתמשכים בביצוע הבדיקה.

“התנהלות זו מסכנת את בריאות הציבור שכן מוצרי מזון רגישים בעלי תוקף קצר עלולים להתקלקל, ואף גורמת לבעיות אספקה סדירה לשוק בישראל. אין ולא יכול להיות כל ספק כי שינוי זה אינו כרוך בכל סכנה לציבור אלא להפך, מאחר שממילא שירות המזון עושה שימוש בתהליך זה בשלבים מאוחרים יותר של תהליך הבדיקה כשהוא נסמך על התחייבות היבואן. יתר על כן, תנאי האחסון של המוצרים במחסני היבואן טובים בהרבה מהתנאים במכולות במחסני הנמל”.

ממשרד הבריאות לא נמסרה תגובה עד לסגירת הגיליון.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות