אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אקירוב מנפיק את אפיק סוויס לפי שווי של 2.9 מיליארד שקל צילום: עמית שעל

אקירוב מנפיק את אפיק סוויס לפי שווי של 2.9 מיליארד שקל

אפיק סוויס, החברה־הבת של אלרוב נדל"ן, שמרכזת את פעילות הנדל"ן שלה בשוויץ, מקווה לשווי של 72% מעל ערכה בספרים, שעומד על 1.7 מיליארד שקל. אלרוב נדל"ן תקבל דיבידנד של 57 מיליון שקל ערב הההנפקה, שצפויה ב־1 באוקטובר

23.09.2020, 07:40 | חזי שטרנליכט

אם הכל יעבור חלק, ביום חמישי הבא, ה־1 באוקטובר, אמורות להתחיל להיסחר מניות חברת אפיק סוויס (Epic Suisse), חברה־בת של אלרוב נדל"ן בשוייץ, בבורסת ציריך. מדובר בהנפקה של פעילות הנדל"ן המניב בשוויץ, שמוחזקת על ידי אלרוב נדל"ן בשיעור של 77.8% ערב ההנפקה.

קראו עוד בכלכליסט

אלרוב נדל"ן שבשליטת היו"ר אלפרד אקירוב ובני משפחתו (78%) החלה לקדם את ההנפקה לפני ארבע שנים. במידה ותצליח להנפיק את הפעילות בבורסה השוויצרית לפי הרף העליון של השווי, כ־2.9 מיליארד שקל, יהיה זה בערך שגבוה ב־72% מהשווי המגולם לחברה לפי ערכה בספרי אלרוב נדל"ן, שעומד על 1.7 מיליארד שקל.

ב־2016 הודיעה אלרוב כי היא בוחנת לראשונה את הנפקת פעילות הנדל"ן המניב השוויצרי שלה, שרוכזה באותה תקופה תחת שתי חברות שונות, שאוחדו באותה שנה לחברת אפיק סוויס, שאת הנפקתה יבצע בנק ההשקעות UBS. החברה מנוהלת מזה 12 שנים על ידי אריק פריצר. קודם לכן עבד פריצר בבנק להמן ברדרס, אותו עזב חצי שנה לפני קריסתו במשבר 2008. ככל שתצליח ההנפקה יעמוד חלקו של הציבור באפיק לאחריה על 28.8%. אלרוב נדל"ן תיוותר בעלת השליטה ותמשיך להחזיק ב־55.4% מהחברה.

אקירוב
אקירוב צילום: עמית שעל

השווי של החזקות אלרוב נדל"ן באפיק, כפי שדווח ב־2019, עמד על 1.35 מיליארד שקל. שותפת המיעוט באפיק היא משפחת גרינבאום. שאחד מבניה, רוני גרינבאום, משמש כיו"ר אפיק סוויס.

לפי הדו"חות המבוקרים למחצית הראשונה של 2020 עולה כי הקורונה השפיעה על החברה בקיטון בדמי שכירות והפחתות בדמי שכירות בשל השפעות עתידיות בהיקף של 1.9 מיליון פרנק שוויצרי. ההכנסות מדמי שכירות של אפיק, הסתכמו במחצית הראשונה של 2020 ב־99 מיליון שקל והיוו 31.3% מהכנסות אלרוב נדל"ן באותה תקופה.

עיקר הנזק של הקורונה נגרם בעקבות הפחתת השווי של החברה על ידי השמאים, בהיקף של 14.6 מיליון פרנק שוויצרי. הכנסות החברה מדמי שכירות עלו ב־5% והסתכמו ב־27.3 מיליון פרנק שוויצרי במחצית הראשונה של השנה, אך עקב הפחתת השווי הרווח הנקי נחתך ב־60% והסתכם ב־11.1 מיליון פרנק שוויצרי. ה־FFO, הרווח התזרימי התפעולי, הסתכם ב־15.2 פרנק שוויצרי למחצית הראשונה, קרוב למחצית מה־FFO לשנת 2019, שעמד על 29.3 מיליון פרנק שוויצרי, ולכן לא מלמד על פגיעה משמעותית אם בכלל.

אפיק מחזיקה ב־24 נכסים מניבים בשוויץ, שמתחלקים בעיקר בין נכסים קמעונאיים ומבני משרדים. לפי דו"חות החברה למחצית הראשונה של 2020, הנתח של הקמעונאות מההכנסות מדמי השכירות עמד על קרוב ל־30%. במחצית הראשונה של השנה הסתכמו דמי השכירות שגבתה החברה בתחום הקמעונאות ב־11.9 מיליון פרנק שוויצרי ובתחום המשרד ב־11.1 מיליון פרנק שוויצרי. נכסים מניבים בתחומי הלוגיסטיקה הניבו הכנסות של כ־2.9 מיליון פרנק שוויצרי.

ההנפקה המתוכננת של אפיק סוויס אמורה להיות הגדולה ביותר השנה בבורסה של ציריך. שתי ההנפקות הקודמות בוצעו במהלך חודש יוני והיו בשוויים נמוכים משמעותית מזה שבו אמורה להסתיים הנפקת אפיק: חברת ההחזקות V-ZUG הונפקה לפי שווי של חצי מיליארד פרנק שוויצרי ואילו חברת השקעות בשם INA הונפקה לפי שווי של 196 מיליון פרנק שוויצרי.

מניית אלרוב נדל"ן הגיבה אתמול בבורסה בזינוק של 5.3%. המניה ירדה ב־36.7% מתחילת 2020. שווי השוק של אלרוב נדל"ן נאמד ב־2.2 מיליארד שקל.

תגיות