אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עץ מיליארד השקלים של מלם תים הניב רק 7.2 מיליון שקל צילום: עמית שעל

עץ מיליארד השקלים של מלם תים הניב רק 7.2 מיליון שקל

חברת התוכנה ציפתה להכנסות שנתיות של עד 40 מיליון שקל מעבודתה כקבלן המשנה של IBM ישראל בפרויקט התקשוב למרכזי הלוגיסטיקה של צה"ל, אך נאלצה להסתפק בפיצוי של 7.2 מיליון שקל לאחר ש-IBM הוחלפה בחברה אחרת

30.09.2020, 20:29 | צלי גרינברג
חברת התוכנה מלם תים דיווחה היום (ד'), כי סיימה את מעורבותה בפרוייקט מרכז הספקה אחוד, במסגרתו הייתה אמורה לספק שרותי תקשוב בפרוייקט כקבלן משנה. כחלק מסיום מעורבותה היא תקבל 7.2 מיליון שקל כפיצוי.

קראו עוד בכלכליסט

זאת לאחר שהחברה דיווחה בסוף ינואר האחרון, כי היא צופה הכנסות שנתיות בטווח של 40-20 מיליון שקל בממוצע לאורך תקופת הפרוייקט, שעומדת על 26 שנה. ההערכה אז העניקה למלם תים צפי הכנסות של בין 520 מיליון שקל ל-1.04 מיליארד שקל לאורך תקופת הפרוייקט.

מימין: אילן טוקר ואודי וינטראוב מנכ"לים משותפים של מלם תים, צילום: אוראל כהן מימין: אילן טוקר ואודי וינטראוב מנכ"לים משותפים של מלם תים | צילום: אוראל כהן מימין: אילן טוקר ואודי וינטראוב מנכ"לים משותפים של מלם תים, צילום: אוראל כהן

מלם תים סייגה אז, כי הדברים עדיין כפופים להשלמת סגירה פיננסית של הזכיין - שפיר הנדסה ואוריין לוגיסטיקה, שזכו במכרז של משרד הביטחון לבניית שלושה מרכזי אספקה לוגיסטיים בעלות של 5 מיליארד שקל. אך איש לא צפה אז כי קבלן המשנה יתחלף לאחר הזכייה בפרוייקט – דבר שמתאפשר במסגרת אחד מסעיפי המכרז.

מלם תים שימשה כקבלן המשנה של IBM ישראל במסגרת שרותי התקשוב לפרוייקט, שזכתה יחד עם שפיר ואוריין, שהקימו חברה ייעודית לנושא, בהענקת שרותי מחשוב ותקשוב.

אלא ש-IBM ושפיר לא הגיעו להסכמות לאחר שהפרוייקט נסגר פיננסית לפני כחודשיים בין הזכיין לבין משרד הביטחון, והצדדים לא המשיכו במסגרת הפרוייקט. את IBM החליפה שפיר בחברת מיחשוב אחרת, ובכך הוציאה גם את מלם תים מהתמונה.

גובה הפיצוי שניתן ל-IBM אינו ידוע, אך היא תמשיך להעניק שרותי מחשוב ואספקת מוצרים לפרויקט.

שלושת המרכזים הלוגיסטיים יוקמו כל אחד באזור שונה בארץ: צפון, מרכז ודרום, במקומם של 15 מרכזים לוגיסטים הפזורים כיום ברחבי הארץ, ועם פינויים עתידים להתפנות 1800 דונם שצפויים להשתחרר לבנייה.

שפיר, שמחזיקה ב-60% מהפרוייקט, תבנה ותתחזק את הפרוייקט, ואוריין, שמחזיקה ב-40% הנותרים, תהיה זו שתתפעל אותו בצפון ובדרום, כאשר צה"ל יהיה זה שיפעיל את המרכז הלוגיסטי באזור המרכז, בגיבוי של שתי החברות.

שפיר נסחרת בבורסה בתל אביב בשווי 8 מיליארד שקל לאחר שמנייתה עלתה 6.78% מתחילת השנה, ומלם תים נסחרת בשווי 1.25 מיליארד שקל לאחר שמנייתה ירדה ב-12.63% מתחילת השנה.

תגיות