אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
26% מחולי הקורונה הקשים - נפטרו מהנגיף צילום: איי פי

ניתוח כלכליסט

26% מחולי הקורונה הקשים - נפטרו מהנגיף

לפי ניתוח נתוני משרד הבריאות, שיעור החולים קשה מסך החולים עומד על 2% ושיעור התמותה הכללי מקורונה בישראל על 0.64%. מעל 1,500 אנשי צוות רפואי נמצאים בבידוד

02.10.2020, 19:58 | דורון ברויטמן

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

מאז תחילת משבר הקורונה, 26% מהחולים שהוגדרו כחולים במצב קשה וקריטי נפטרו מהנגיף, כך על פי ניתוח נתוני הקורונה שהתפרסמו במכלול האשפוז בסוף החודש על ידי משרד הבריאות. נכון לסוף ספטמבר היו בישראל במצטבר 6,003 חולים במצב קשה וקריטי חדשים, כאשר עד תאריך זה נפטרו 1,541 בני אדם, השאר עדיין מאושפזים או החלימו. שיעור החולים הקשה מסך החולים שהתגלו בישראל עומד על כ-2%, שיעור התמותה הכללי מהקורונה עומד על 0.64%.

קראו עוד בכלכליסט

הניתוח הנוכחי מתבסס על ההנחה כי כל מי שנפטר מקורונה בהכרח הוגדר קודם לכן כחולה במצב קשה. סביר בהחלט להניח כי מספר מסוים של חולים נפטר בתוך זמן קצר מרגע הגעתו לבית החולים ללא הגדרת מצבו הרפואי או לחילופין התגלו כחולי קורונה לאחר פטירתם (למשל בבית אבות). מכיוון שמשרד הבריאות אינו נענה לפניות כלכליסט לחשוף את שיעור החולים הקשה מסך הנפטרים, הרי שלא נותר אלא להניח את המקרה הקיצון ולפיו כל אדם שנפטר מקורונה הוגדר קודם לכן כחולה קשה.

מתים מקורונה, צילום: איי פי מתים מקורונה | צילום: איי פי מתים מקורונה, צילום: איי פי

נכון להיום (ו') מספר החולים שמוגדרים כחולים קשה ממשיך לעלות ועומד על 849 חולים, המספר הגבוה ביותר עד כה. זהו ביטוי ישיר לעלייה הגדולה במספר הנדבקים בשבועות האחרונים. באופן דומה, מספר המאושפזים בבתי החולים עולה אף הוא ונכון להיום עומד על 1,563 חולים. 

מאושפזים לאורך זמן

מבט מעמיק בנתוני החולים המאושפזים בבתי החולים חושף תופעה מדאיגה לאחר ששיעור החולים הקשה מסך החולים המאושפזים עולה בהדרגה בעוד ששיעור החולים הבינוני והקל מסך החולים שמאושפזים בבתי החולים יורד בהדרגה. כך, בתחילת חודש יוני, עת תחילתו של הגל השני, התאשפזו בבתי החולים 27% חולים במצב קשה, 37% במצב בינוני ו-36% במצב קל, הרי שבסוף ספטמבר 45% מהמאושפזים בבתי החולים הם במצב קשה, 19% במצב בינוני ו36% במצב קל.

שיעור החולים לפי מצבם הבריאותי לאורך הזמן

השבוע דווח כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הנחה את מערכת הבריאות להיערך לטיפול ב-5,000 חולים קשה. במידה ומגמה זו תימשך, ולאור העובדה כי מספר מיטות האשפוז המיועדים לחולי הקורונה מוגבל, הרי שלא יתאשפזו בבתי החולים חולי קורונה במצב בינוני ובמצב קל. במצב קיצון חמור יותר, עלול התסריט האיטלקי ממנו כולם חוששים להתממש וייתכן כי לא יהיה ניתן לאשפז גם חולים במצב קשה.

חולי הקורונה מפוזרים בין 30 בתי חולים ברחבי הארץ, כאשר בשלושה מהם - קפלן ברחובות, אסותא אשדוד והדסה עין כרם בירושלים - תפוסת מחלקות הקורונה גבוהה מ-100%; חמישה בתי חולים נמצאים בתפוסה של מעל ל-90% ובארבעה אחרים נרשמת תפוסה של מעל ל-80% במחלקות הקורונה. מספר החולים המאושפזים הגבוה ביותר נרשם בבית חולים הדסה עין כרם (111 חולים), ואחרי בית החולים נהריה (99 חולים).

במקביל לעלייה במספר המאושפזים ובפרט בחולים במצב קשה, נרשמת ירידה במספר אנשי הרפואה בבתי החולים שיכולים לטפל בחולים. זאת, לאור העלייה בשבועות האחרונים במספר אנשי הצוות הרפואי שנדבקו בקורונה או כאלו שנמצאים בבידוד. המשמעות היא עומס גובר על המערכת הרפואית ובפרט על בתי החולים. על פי הנתונים האחרונים שהתפרסמו על ידי משרד הבריאות נכון ל-15 בספטמבר, 635 אנשי צוות רופאי בבתי החולים שחולים בקורונה, מתוכם 118 רופאים ורופאות ו-218 אחים ואחיות. כמו כן, ישנם 1,521 אנשי צוות רפואי שנמצאים בבידוד מתוכם 241 רופאים ורופאות ו-543 אחים ואחיות.

 

אנשי צוות רפואי בבתי החולים שחולים בקורונה

 

 

תגיות