אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות בסוכות כשאי אפשר לצאת צילום: גטי

עושים לביתנו: הדברים שהכי כדאי לעשות בסוכות כשאי אפשר לצאת

לצפות בכוכבים מהבית, לשמור על אופטימיות עם דיוויד לינץ’, להכין פנקייק דלעת מנחם ולחקור פוקימונים

06.10.2020, 07:37 | כתבי כלכליסט

יוטיוב

יהיה חם ומגניב

בתחילת שנות האלפיים דיוויד לינץ' חשף את התחביב המטאורולוגי שלו כשהעלה מדי יום באתר שלו, ברצינות גמורה, תחזית מזג אויר לאיזור לוס אנג'לס. בחודשים האחרונים לינץ' חזר להרגלו, הפעם בערוץ היוטיוב שלו, וכל יום בערך ב־18:00 שעון ישראל הוא מעלה דיווח מזג אוויר של דקה או שתיים עם הטמפרטורות באותו רגע בלוס אנג'לס ומצב השמיים עם הטמפרטורות הצפויות. לינץ' בן ה־74 נראה כאילו הוא מצלם את עצמו בבונקר או חדר הישרדות, במה שנראים כמו סרטוני מצוקה של אדם בהסגר כפוי. אבל הטון שלו תמיד אופטימי, ובימים האחרונים הוא מוסיף משפטי חיזוק בין דיווחי מזג האוויר, אולי כי הוא מבין שאנשים צריכים כעת יותר עידוד מאשר דיווח על מה שקורה בחוץ. "מדהים מה שקורה כרגע בעולם שלנו. אנחנו באמת חיים בזמנים יוצאי דופן. הטמפרטורות צפויות להגיע היום ל־33 מעלות", כך הסתיים הדיווח שלו בשבת.

youtube.com/channel/UCDLD_zxiuyh1IMasq9nbjrA

יאיר רוה

לינץ לינץ'. נראה שמצלם את עצמו מבונקר | צילום: גטי לינץ

פסטיבל

גן עדן לגיקים

מדי סוכות מתמלאת ככר הבימה בתל אביב בהמוני צעירים וגיקים מחופשים העושים צעדיהם לרחבת הסינמטק שם מתקיים פסטיבל אייקון למדע בדיוני, פנטזיה ומשחקי תפקידים, סוג של גן עדן לחובבי הז'אנר. השנה העבירו את כל האירועים למרחב הווירטואלי, וישולבו בו תכנים אקדמאיים לצד פעילויות חובבים. הנושא המרכזי הוא "בחירות". בין 150 האירועים בולטים: רומיאו ויוליה בגרסת זחילת המבוכים, ההרצאה "פוקימון: מדע או מיתולוגיה?", ומשחק התפקידים "טוואי הצללים" העוסק באלימות ופגיעות נפשיות, ולכן מוגבל מגיל 16 ומעלה. יש גם סופרים מחו"ל שישוחחו עם המשתתפים בהם הסופרת האמריקאית קלי לינק ("דברים מוזרים קורים").

מאיה נחום שחל

פוקימון. הרצאה על תולדותיו, צילום: אוראל כהן פוקימון. הרצאה על תולדותיו | צילום: אוראל כהן פוקימון. הרצאה על תולדותיו, צילום: אוראל כהן

ילדים

לגלות דברים חדשים על החלל

כיצד בני האדם יכולים לחיות מחוץ לכדור הארץ? האם יש חיים בנוגה? ואיך הכבידה משפיעה על החיים העתידיים של האנושות בחלל? במהלך השבועיים הקרובים (עד ה־22.10) מקיימת סוכנות החלל הישראלית סדרה של אירועים מקוונים לכל המשפחה. במסגרתם יתקיימו הרצאות, ניסויים, סדנאות יצירה, תצפיות חלל וכוכבים, תחת נושא הגג של שבוע החלל העולמי שמתקיים בימים אלה: "לווינים בשירות האדם". בין השאר תוכלו ללמוד איך מייצרים מעבדת מחקר בתוך לווין או איך אפשר לפתח חקלאות בחלל, ולצפות (באופן מקוון) בכוכבים ממצפי כוכבים שונים ברחבי הארץ. ההשתתפות חופשית: space.gov.il/world-space

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

מתכון: פנקייק דלעת

קפה "ארצי" במוזיאון ארץ ישראל

מצרכים ל־6 יחידות:

• חצי ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

• כוס ושני שליש (235 גרם) קמח תופח

• חצי כפית אבקת אפייה

2 • חלמונים מביצים מס' 2

2.5 • כפות שמן תירס

• חצי מיכל רוויון (250 מ"ל) או כמות דומה של שמנת חמוצה / יוגורט

• חצי כוס סוכר (100 גרם)

• כפית תמצית וניל

• מעט אגוז מוסקט

• מעט קינמון

• חמאה לטיגון

• סירופ מייפל אמיתי

אופן ההכנה:

מבשלים או מאדים את הדלעת עד שהיא רכה לגמרי, מעבירים למסננת, מקררים וממתינים עד שהיא מפסיקה להגיר נוזלים. צריכה להתקבל כמות של 1 כוס ושלושה רבעים (350 גרם) מחית דלעת.

שמים את הדלעת במעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד החלבונים, ומעבדים לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתוך הבלילה.

מחממים מחבת טפלון רחבה על להבה בינונית, וממיסים בה חמאה לשימון המחבת. יוצקים למחבת כשתי כפות מהבלילה לכל פנקייק, במרחק משולי המחבת, כך שאפשר יהיה להכניס למחבת מרית כדי להפוך אותם.

מטגנים עד שהפנקייקס משחימים קלות בתחתיותיהם, בועות נראות על פניהם, ושוליהם מתחילים להתייבש (כ־4 דקות). הופכים ומטגנים עוד כ־4 דקות.

מגישים עם סירופ מייפל.

רעות ברנע

 

 

 , צילום: יהונתן בן חיים צילום: יהונתן בן חיים  , צילום: יהונתן בן חיים

 

תגיות